Antoni (©Reuters)
Antoni (©Reuters)

Transfer lista Junajteda: Antoni, samo idi! Od prodaja očekuju bar 115.000.000

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 19:06

Na Teatru snova se nadaju da će na leto raskrstiti i sa Džejdonom Sančom, Viktorom Lindelefom, Aronom van Bisakom…

Nova era u Mančester junajtedu počela je dolaskom ser Džima Retklifa. Kupio je 27,7 odsto akcija kluba, uložio 1.350.000.000 evra i ima nameru da na leto započne totalnu rekonstrukciju. Igračkog kadra svakako, a u bližoj budućnosti možda i Old Traforda, jer je postojeće stanje neodrživo. Razmatra se i gradnja novog stadiona, jer je isplativija od temeljne obnove, no to je, za sada, na dugačkom štabu. Prioritet svih prioriteta je – sprovođenje čistke.

Engleski milijarder razmatra sve opcije, jedna je vezana i za struku. Potencijalno bi Zinedin Zidan mogao da zameni Erika ten Haga, a uveliko se pravi spisak igrača kojima bi na Teatru snova najradije videli leđa. Od prodaja očekuju bar 115.000.000 evra, nadaju se da će i više zaraditi od izlaznih transfrea. Lista za odstrel nije mala.

Izabrane vesti

Oko jedne stvari su na Old Trafordu ujedinjeni: Antoni je promašaj. Veliki. Mančester junajted je ispunio želju Eriku ten Hagu, iskeširao je Ajaksu za brazilsko krilo 95.000.000 evra i gorko se pokajao. Gledaju kako da umanje štetu i Brazilac će sasvim sigurno završiti na transfer listi. Čak je i holandski strateg uvideo kakvu je grešku napravio.

Erik ten Hag je do iznemoglosti forsirao Antonija u prvom delu sezone i – nije dobio ništa. Na 20 utakmica nije dao nijedan gol. Da sve pogorša utisak nije upisao niti jednu asistenciju. Prestao je da ga gura, na prethodna četiri meča dobio je tek četiri minuta, a u poslednjem protiv Fulama je tinejdžer Omari Forson bio starter.

Antoni je izgubio poverenje svih u klubu, definitivno će na leto pokušati da raskrste sa krilnim napadačem. Na najužem spisku ugrača na koje ne računaju je i Džejdon Sančo. Englez je pozajmljen Borusiji Dortmund, na šest utakmica u Bundesligi je zabeležio dve asistencije. Nije bogzna kakva statistika, ali nadaju se da će Milioneri, ipak, želeti da ga otkupe. Ako ne oni, onda neko drugi.

Ništa bolji status nije ni Arona van Bisaka, koga je odavno istisnuo Diogo Dalot. Na transfer listi će se, prema pisanju egleskih medija, naći i Viktor Lindelef, a upitna je sudbina dvojca Kazemiro i Mejson Grinvud. Brazilac je neko na kome Junajted može da zaradi, takođe i na krilnom napadaču, međutim, prvo ser Džim Retklif i saradnici moraju da se odluče da li će Englezu dati novu priliku. Kada bi se gledao samo teren – bez ikakve dileme bi ga vratili. Ali, dobro znaju na Old Trafordu kakva bi reakcija javnosti mogla da bude.

Budžet bi mogli da popune i Doni Van de Bek, koji je na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta, te Fakundo Pelisti, Hanibal Mežbri, Alvaro Fernandes… Sa platnog spisak će biti skinuti Entoni Marsijal, Rafael Varan, Sofijan Amrabat i Džoni Evans. Svima ističu ugovori i minimalne su šanse da neko ostane na Teatru snova. U slučaju francuskog napadača nikakve.

Sve u svemu, poprilično prometno će na leto biti u Mančester junajtedu. Malo je pojačanja koja su opravdala uloženo.


tagovi

Mančester JunajtedAntoniDžejdon SančoViktor LindelefAron Van BisakaDoni van de Bek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara