TREĆA SMENA: Argentinski obračuni u Santa Feu i Buenos Ajresu, ključa i u Sudamerikani i Kostariki

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.07.22. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike, Palmeiras, pobedio je u prvom meču u Asunsionu Sero Portenjo sa 3:0, pa je revanš noćas u Sao Paulu samo formalnost. Verdao će verovatno na Atletiko Mineiro, šampiona Brazila, što će biti derbi četvrtfinala. Palmeiras je na pragu petog uzastopnog četvrtfinale Kopa Libertadores. Ako pobedi i noćas tim portugalskog stručnjaka Abela Fereire vezaće 10. uzastopni trijumf u najjačem takmičenju na kontinentu što je rekord kada je u pitanje Libertadores. Fereira ne može da računa samo na Gabrijela Verona i Žejsona. Rafael Navaro bi trebalo da bude najistureniji napadač, dok će mu pomagati Vesli, Dudu i dirigent na sredini terena, Gustavo Skarpa.

KOLON – TALJERES KORDOBA, 00.15

(Fudbal, Kopa Libertadores)

U argentinskom obračunu u osmine finale Kopa Libertadores nije bilo pobednika u prvom meču. Rezultat je bio 1:1, pa je Kolon favorit u Santa Feu. Domaćin je poražen čak četiri puta u prethodnih pet utakmica, dok ni Taljeres Kordoba nije u formi. Bez pobede je već sedam duela. Prošle godine u šampionatu Argentine, Kolon je dobio na svom terenu narednog rivala sa 1:0. Prva zvezda domaćeg tima je napadač Ramon Abila, nekadašnji fudbaler Boke Juniors.

SEARA – STRONGEST, 00.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Na programu su i revanš mečevi u osmini finala Kopa Sudamerikane, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Južnoj Americi. Seara je u prednosti, trijumfovala je u Boliviji u prvom meču sa 2:1, pa sada pred svojim navijačima treba da overi plasman dalje. Neporažena je na poslednja tri meča u svim takmičenjima, u brazilskoj Seriji A je vezala pet remija, od čega tri sa po 1:1, a dva sa po 0:0. Strongest je u krizi, poražen je na poslednja tri meča, pošto ne samo da je izgubio od Bolivara u finalu Aperture, nego je i u Klausuri startovao sa 0:3 protiv Orijente Petrolera.

FLAMENGO – TOLIMA, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Tim iz Rija je vezao tri pobede, a noćas na Marakani brani gol prednosti (1:0) iz Kolumbije protiv vicešampiona ove zemlje, Tolime. Jedini pogodak u prvom meču u Ibaguei delo je Andreasa Pereire, prošlogodišnjeg pojačanja iz Mančester junajteda. Trener velikana iz Rija Dorival Žunior imaće skoro kompletan tim. Jedina dva izostanka su Dijego Alves i Bruno Enrike. U napadu se očekuje tandem Gabrijel Barbosa Gabigol i Pedro. Trener gostiju Ernan Tores Oliveros izvršiće samo jednu promenu u odnosu na meč prošle nedelje. Katanjo će zameniti Razijela Garsiju.

RIVER PLEJT – VELEZ, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

River je u lošoj formi, ima dva vezana poraza. U revanšu na Monumentalu juri gol minusa (0:1) protiv gradskog rivala Veleza. Biće ovo poslednji meč za napadača Hulijana Alvareza u dresu Milionera. Naredne nedelje se seli u Mančester u redove Građana. Za goste će debitovati urugvajski veteran Dijego Godin. Šampion Argentine je prošle godine dobio Velez sa 2:0 u Ligi profesional. Na tri od četiri poslednja duela ovih timova bio je tip 2-3.

NOVORIZONTINO – BRUSKE, 02.30

(Fudbal, Brazil 2)

Počelo je 17. kolo brazilske Serije B, polusezona je sve bliža. Bruske i Novorizontino su za sada u identičnoj situaciji, dele 10. i 11. poziciju sa po 20 poena. Bruske je bolji samo zbog-gol razlike, konkretno radi jednog pogotka. Novorizontino je vezao dve pobede, nad Baijom (1:0) i Vasko da Gamom (2:0), ali tu seriju mu je u prošlom kolu prekinuo Nautiko (1:3). S druge strane, Bruske je posle dva meča bez pobede slavio u prošlom kolu. Bio je bolji od Operarija sa 2:0.

MELGAR – DEPORTIVO KALI, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Melgar, peruanski predstavnik u Kopa Sudamerikani, nalazi se u veoma dobroj formi. Vezao je sedam mečeva bez poraza, posle pet uzastopnih trijumfa nanizao je dva remija bez golova. Jedan od njih pre nedelju dana protiv Deportiva u Kaliju, pa sada ima realnu šansu da se pred svojim navijačima domogne četvrtfinala. Kolumbijsko prvenstvo još nije nastavljeno, Klausura kreće tek u noći između četvrtka i petka, pa Deportivu nedostaje malo takmičarskog ritma. Od 15. maja do sada je odigrao samo tri meča na međunarodnoj sceni, pa ispada da je poslednji gol dao još pre mesec i po dana.

SANTOS – DEPORTIVO TAČIRA, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Preživeo je Santos gostovanje u Venecueli, golom Brajana Angula u 86. minutu je isčupao 1:1. Sada će pred svojim navijačima igrati za prolaz dalje. Favorit je, iako mu rezultati ove sezone nisu baš za pohvalu. Pogotovo u poslednje vreme, pošto je trijumfovao samo jednom na prethodnih 12 utakmica. Savladao je u domaćem prvenstvu Žuventud sredinom juna, a od tada je odigrao još pet mečeva. Najčešći ishod mu je nerešen, od pomenutih 12 utakmica remizirao je na osam. Ako bi sada to ponovio, izvodili bi se penali, jer ne važi više pravilo gola u gostima.

ALAHUELENSE – KARTAHINES, 04.00

(Fudbal, Kostarika 1)

Ovo će biti četvrti meč Alahauelnsea i Kartahinesa u poslednje dve nedelje. Noćas u Alahuelu pada odluka o šampionu Kostarike. U prvom meču finala plej-ofa Kartahines je dobio sa 1:0, pa Brajan Ruiz i drugovi imaju šansu da pred svojim navijačima osvoje titulu. Prethodne tri utakmice ovih klubova završeni su tipom 0-2.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara