TREĆA SMENA: Borba za pehar Lige nacija, zahuktava se u Ekvadoru, Kolumbiji i Venecueli

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Ekvador 1)

Independijente del Valje i Aukas, dva od tri najjača tima u ranoj fazi kampanje u šampionatu Ekvadora, treba da se sastanu na stadionu Banko Gvajakil u 5. kolu. Domaći Independijente je na vrhu tabele sa 10 bodova, sa poenom više od Aukasa posle četiri meča. Del Valje je odigrao nerešeno 1:1 u poslednjem meču protiv Tehniko Universitario, produživši početak sezone bez poraza na četiri duela. Aukas je doživeo prvi poraz ove sezone, i to kod kuće sa 4:3 od El Nasionala i prekinuo niz od tri pobede. Sa devet poena je na trećoj poziciji.

ATLETIKO NASIONAL - PASTO, 00.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Atletiko Nasional i Pasto se sukobljavaju u derbiju začelja. Domaći žele da prekinu niz od sedam mečeva u Primeri, a gosti su bez poraza u tri uzastopne utakmice. Poslednji ligaški meč Pasta rezultirao je nerešenim rezultatom 1:1 protiv Alijanse i zauzima 18. mesto sa 11 bodova u 12 mečeva. Atletiko Nasional je na poslednjem 20. mestu sa 10 bodova u 11 mečeva. Atletiko je poražen rezultatom 2:1 u poslednjem meču Primere protiv Bojake Čiko.

ERMANOS KOLMENAROS - TAČIRA, 01.30

(Fudbal, Venecuela 1)

Posle osam rundi u venecuelanskoj Aperturi Ermanos Kolmenaros i Tačira imaju po 12 bodova, odnosno na sedam koraka daleko od vodećeg UCV-a. Ermanos je izgubio tri puta zaredom kod kuće, a u poslednjem okršaju je slavio sa 1:0 nad Rajo Zulijanom. Tačira je slavila nad Monagasom sa 1:0, čime je prekinula post na četiri vezana okršaja.

SAD - MEKSIKO, 02.15

(Fudbal, Konkakaf Liga nacija)

Sjedinjene Američke Države su uspele da pobede u pet od osam poslednjih mečeva. U polufinalu aktuelnog takmičenja Konkakaf Lige nacija Jenkiji su odmerili snage sa Jamajkom i slavili rezultatom 3:1, ali se to dogodilo tek poslee produžetaka. Izabranici Grega Berhaltera spasili su se poraza u poslednjim sekundama zahvaljujući autogolu, a potom je Hadži Rajt pogodio dva puta za ulazak u finale. Meksiko je izgubio samo dva puta u poslednjih 10 mečeva. Sombrerosi su u odličnom funkcionalnom stanju, pošto su se u polufinalu suočili sa Panamom i mirno je savladali rezultatom 3:0, ne ostavljajući rivalu nikakve šanse. Meksikanci su u podređenom položaju jer se finale igra u Teksasu, ali i zato što nisu pobedili Amerikance na šest proteklih dvoboja, odnosno od septembra 2019.

AGILAS - SANTA FE, 02.20

(Fudbal, Kolumbija 1)

Poslednji meč Independijente Santa Fea u kolumbijskoj Aperturi rezultirao je nerešenim rezultatom 1:1 protiv Tolime na El Kampinu i produžio niz neporaženosti na pet susreta. Posle četiri vezana slavlja i jednog remija Santa Fe je na trećem mestu sa 23 boda u 12 kola. Za prvoplasiranom Pereirom zaostaje tri boda. Agilas Doradas je na 12. mestu sa 14 poena u 11 duela. Agilas je poražen sa 2:1 u poslednjem meču Primere protiv Pereire, i to mu je treći uzastopni neuspeh.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara