TREĆA SMENA: Dončić ide po još jedan brejk, Kusko nepobediv kod kuće, Santos na teškom ispitu

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

IMAMBURA - EMELEK, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Izabrane vesti

Emelek je van trke za pobednika prve faze prvenstva Ekvadora. Sakupio je 21 bod, i na dva kola pre kraja je osam koraka udaljen od lidera Independijente del Valjea. Emelek je u poslednjem ligaškom meču izgubio od Makare sa 1:0 kod kuće i prekinuo niz od tri meča bez poraza, pa je sada na šestom mestu. Imbabura je na 13. mestu sa 12 bodova posle 13 mečeva. Imbabura je poražena sa 5:2 u poslednjem meču na gostovanju Deportivo Kuenki.

UNION LA KALERA - KOKIMBO UNIDO, 01.00

(Fudbal, Čile 1)

Kokimbo Unido je u formi i može da napravi devet uzastopnih utakmica čileanske Primere bez poraza kada otputuje na utakmicu sa Union La Kalerom u 14. kolu šampionata. Kokimbo je pobedio Kobresal sa 3:2 u svom poslednjem meču Primere i produžio seriju bez neuspeha načak osam susreta, tokom čega je ostvario šest slavlja i dva remija. Otud je Kokimbo Unido na drugom mestu sa 24 boda, sa četiri boda manje od lidera Universidad de Čilea i duelom zaostatka. Union La Kalera je posle 12 rundi na poslednjem 16. mestu sa osam bodova. La Kalera je izgubila poslednji meč Primere rezultatom 3:1 na svom terenu od Universidad de Čilea.

KUSKO - ALIJANSA LIMA, 01.00

(Fudbal, Peru 1)

Alijansa Lima putuje da se suoči sa Kuskom u 17. kolu peruanske Aperture. Alijansa Lima je u poslednjem meču Primere trijumfovala sa 3:2 nad Deportivo Garsilasom na svom terenu, što je bila njihova treća uzastopna pobeda, i zato su sada na četvrtom mestu sa 33 boda u 16 mečeva. Za prvoplasiranim Sporting Kristalom Alijansa zaostaje četiri poena. Kusko je na šestom mestu sa 26 bodova u 16 rundi. Kusko je izgubio poslednji meč Primere sa 4:0 na protiv Atletiko Graua. Kusko je inače odličan kod kuće, gde je neporažen od početka februara 2023. a od tada je u ligi odigrao 24 meča i ostvario 18 pobeda i šest remija. Trenutno je nanizao pet domaćih trijumfa.

BELGRANO - SENTRAL KORDOBA, 02.15

(Fudbal, Argentina 1)

Belgrano dočekuje Sentral Kordobu u 3. kolu prvenstva Argentine. Domaći Belgrano je posle dva kola na 26. mestu sa samo jednim osvojenim bodom. Belgrano je prvi put izgubio u 2. fazi 2024. u poslednjem meču sa 3:0 protiv River Plejta, dok je na startu remizirao sa Rasingom kodkuće 4:4. Sentral Kordoba je pretrpela poraz od Boke Juniors sa 4:2 u prethodnom meču šampionata, produživši niz bez trijumfa na sedam duela. Kordoba je na dnu tabele, jedina bez bodova posle dva kola.

AMERIKA MINEIRO - SANTOS, 02.30

(Fudbal, Brazil 2)

Amerika Mineiro je popravila formu i nastojaće da zadrži zamah kada ugosti lidera brazilske Serije B Santos, koji je bio podjednako ubedljiv u početnoj fazi sezone. Santos je savladao Bruske sa 4:0 kod kuće u poslednjem ligaškom meču, i na prvom je mestu sa 15 bodova, bod iznad Gojasa u šest kola. Amerika Mineiro je na četvrtom mestu sa 12 bodova, tri poena iza Santosa. Amerika MG je takođe slavila u poslednjem meču u Seriji B sa 2:1 protiv Gvaranija, produživši početak sezone bez poraza na šest susreta.

MINESOTA - DALAS, 02.30

(Košarka, NBA)

Minesota je kao favorit poražena na svom terenu u prvom meču finala Zapadne konferencije od Dalasa (105:108). Maveriksi su poveli u seriji sa 1:0. Timbervulfsi (56 pobeda i 26 poraza) su zauzeli treće mesto na tabeli Zapadne konferencije na kraju ligaškog dela sezone. Dalas je izgubio samo u prvoj četvrtini prvog susreta finala, ali je potom samouvereno dobio preostale tri. Najveći doprinos trijumfu dao je Luka Dončić koji je postigao 33 poena. Maveriksi (50 pobeda i 32 poraza) su zauzeli peto mesto u osnovnoj fazi sezone na Zapadu.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara