TREĆA SMENA: Rasplet u Libertadoresu i Sudamerikani, Boston došao na Floridu po brejk

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.05.22. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores)

River Plejt nema imperativ pobede na Monumentalu protiv peruanske Alijanze iz Lime, ali je razlika u klasi takva, da se crno piše gostima koji su sigurno poslednji u grupi i ne mogu ni do Sudamerikane. Milioneru su primili samo dva gola na pet mečeva grupne faze i sigurno su prvi u Grupi F. Alijanza nema šansu ni za treću poziciju i plasman u Kopa Sudamerikane.

KOLO KOLO – FORTALEZA, 23.55

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Za preostalo mesto u osmini finala najjačeg takmičenja na Zelenom kontinenta u direktnom sudaru u Santijago de Čileu igraće Kolo Kolo i Fortalaza. Oba tima imaju po sedam bodova. Brazilski tim ima bolju gol-razliku, a pošto je to prvi kriterijum ako su ekipe podjednake posle šest kola, čileanskom vicešampionu treba pobeda na svom stadionu David Areljano. Domaćin neće imati pomoć s tribina. Meč će se igrati bez publike zbog kazne Kolo Kolu na prethodnom meču protiv argentinskog šampiona, River Plejta. Trener Poglavica iz čileanske prestonice Gustavo Kinteros nije siguran da li može da računa na Emilijana Amora. On je povređen i pod znakom pitanje je za ključni meč. Ako ne bude spreman zamena mu je Bruno. Za Brazilce van stroja su Benevenuto i Mateus Vargas, dok su Tinga i Titi roviti. Kolo Kolo je u prvom meču dobio Fortalezu u gostima sa 2:1.

LANUS – METROPOLITANOS, 00.15

(Fudbal, Kopa Sudamarikana)

Lanus i Barselona iz Gvajakila se bore za prvo mesto u Grupi A i plasman u osminu finala Kopa Sudamerikane. Argentinski tim ima za pogodak bolju gol-razliku, pa će na svom stdionu Hose Sand i drugovi da jure veću pobedu, kako bi ostali na čelu grupe i nastavili takmičenje u drugorangiranom takmičenju u Južnoj Americi.

ATLETIKO MINEIRO – TOLIMA, 02.00

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Atletiko Mineiro nastavlja bitisanje u osmini finala Libertadoresa, ali mu na svom Mineirao treba bod protiv kolumbijske Tolime za prvo mesto. Remi je odličan i za goste, izborili bi drugu poziciju. Šampionu Kolumbije preti ekvadorski Independijente del Valje koji igra na svom terenu protiv Amerike iz Belo Oriozontea. Ako domaćin pobedi, a Tolima izgubi od osvajača brazilske duple krune, onda Independijente ide dalje. Trener Atletiko Mineira Turko Mohamed moći će da računa na najjači sastav. Golman Everson se oporavio posle virusa korona, dok je spreman i levi bek Dodo. Najviše se očekuje od veterana Hulka koji je i ove sezone uzdanica tima iz Belo Oriziontea. Kolumbijci dolaze po zlata vredan bod. Trener Tolime Ernan Tores odmarao je neke nosioce igre proteklog vikenda u šampionatu Kolumbije. Udarni igrač je Anderson Plata, strelac četiri gola u Kopa Libertadores ove godine.

INDEPENDIJENTE DEL VALJE – AMERIKA MINEIRO, 02.00

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Ekvadorski šampion ako pobedi, a Tolima bude poražena od Atletiko Mineira, igraće u osminu finala Kopa Libertadores. Neće ekipi iz Kita biti lako jer i gosti iz Belo Orizontea imaju svoju računicu. U slučaju poraza od dva gola, Independijente del Valje bi bio poslednji u grupi i ne bi otišao ni u Kopa Sudamerikanu. Poraz od jednog gola razlike, vodi Independijente u osminu finala drugorangiranog takmičenja na kontinentu.

INDEPENDIJENTE – SEARA, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Seara ima svih pet pobede u Kopa Sudamerikani, ali strepi za plasman u osmini finala. Indenependijente ima tri boda menje i šansu da na svom stadionu u Aveljanedi izbori čelnu poziciji i plasman u nokaut fazu i meč sa trećeplasiranim timom iz Kopa Libertadores. Brazilski tim ima go-razliku 15:1, a Independijente 13:2, pa domaćin mora da slavi sa dva gola prednosti da bi se plasirao u osminu finala.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MAJAMI HIT – BOSTON SELTIKS, 02.30

(Košarka, NBA liga)

Dok je Golden Stejt blizu velikog finala jer vodi protiv Dalasa sa 3:1 na Zapadu, drama je u Istočnoj konferenciji. Skor u seriji Majamija i Bostona je 2:2. Hit je dva puta vodio, ali ne daju se Seltiksi. Majami ima prednost domaćeg terena. Kada dobija, tim iz Masačusetsa uglavnom razbija Majami. Pre dva dana je bilo 102:82, a u drugom meču serije na Floridi čak 127:102. Hit nose Džimi Batler i Bem Adebajo, a s druge strane košgeteri su Džejson Tejtum i Džejlen Braun.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara