TREĆA SMENA: Tukuman juri prvenac, Atletiko GO vezao devet pobeda, Amerika Kali van forme, meksički derbi u Kupu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Atletiko Gojaniense gostuje Real Braziliji u drugoj fazi Kupa Brazila. U ovoj fazi više nema prednosti žreba za najbolje rangirane klubove, a svaki nerešeni rezultat vodi meč u penale. Podstaknut s devet uzastopnih pobeda, Atletiko GO ima za cilj da nastavi istim tempom do naredne runde. U svom debiju na nacionalnom turniru, Dragao je eliminisao Uniao MT pobedom od 3:1. U prvenstvu Gojano, tim dolazi posle pobede od 3:0 nad Gojatubom u prvoj utakmici četvrtfinala. Real Brazilija je, pak, izborio drugu fazu Kupa Brazila savladavši Sao Raimundo RR sa 2:1. Tim iz Federalnog okruga zauzima sedmo mesto u šampionatu Brazilijense sa sedam bodova.

BOTAFOGO - RB BRAGANTINO, 01.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Kopa Libertadores)

Botafogo je već prošao jedno kolo kvalifikacija. Tim Tijaga Nunjeza za protivnika je imao bolivijsku Auroru, koju je deklasirao ukupnim rezultatom 7:1. Botafogo je trenutno u seriji od tri slavlja na različitim frontovima, ali je "izvisio" u borbi za polufinale šampionata Karioka. Bragantino je u prošlom kolu kvalifikacija ušao u borbu za plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores, ali je imao ozbiljnijeg protivnika u liku kolumbijskog Agilasa. Oba meča završena su nerešenim rezultatom, a Bikovi su bili precizniji u izvođenju penala.

TRINIDENSE - KOLO KOLO, 01.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Kopa Libertadores)

Trinidense je u prošlom počeo u kvalifikacijama za Kopa Libertadores, gde je igrao protiv El Nasionala iz Kita. Ekipa je na svom terenu delovala veoma slabo i teškom mukom je izvukla remi 1:1, što nije ostavilo mnogo šansi. Ipak, gostujući Paragvajci su senzacionalno pobedili sa 1:0 i prošli dalje. Trindense je osvojio samo tri boda iz osam kola prvenstva Paragvaja. Kolo Kolo je takođe uspelo da izbaci jednog protivnika sa turnira i to prilično samouvereno. Eliminisao je Godoj Kruz sa 1:0. Na nedavno pokrenutom prvenstvu Čilea, Kolo Kolo je treći na tabeli sa dve pobede u tri kola.

ATLETIKO TUKUMAN - BANFILD, 01.30

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Atletiko Tukuman će pokušati da zaustavi niz razočaravajuće forme u Liga kupu Argentine u svom domaćem meču protiv Banfilda. Atletiko Tukuman je na 13. mestu Grupe A sa pet bodova u osam mečeva. Tukuman je zaradio bod u poslednjem meču, remizirajući 0:0 na svom terenu protiv Velez Sarsfilda, i još čeka na premijerno slavlje u kampanji. Banfild je zaradio prvi trijumf u sezoni kada je bio bolji od Rijestre sa 2:0 kod kuće i prekinuo niz od sedam mečeva bez slavlja. Sada zauzima 11. mesto sa sedam bodova u osam kola.

KLUB GVARANI - SPORTIVO LUKENJO, 01.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu)

Jedan meč odlučuje u paragvajskom dvoboju za plasman u Kopa Sudamerikanu. Klub Gvarani je domaćin Sportivo Lukenju, posle niza od četiri susreta bez pobede u ligi. Posle osam kola sakupio je 11 bodova i šestoplasiran je na tabeli. Lukenjo je osvojio 12 poena, pa je četvrtoplasiran.

ALIJANSA VALJEDUPAR - AMERIKA KALI, 03.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu)

Amerika Kali u lošoj formi iščekuje susret vredan plasmana u Kopa Susamerikanu sa Alijansom Valjedpur. Bez pobede je u šest prethodnih mečeva i zauzima 17. mesto u kolumbijskoj Aperturi sa devet bodova. Alijansa je osvojila 11 i na 15. je mestu. Pobedila je dvaput u poslednja tri kola prvenstva.

GVADALAHARA - KLUB AMERIKA, 04.00

(Fudbal, Konkakaf Kup šampiona)

Klub Amerika će se suočiti sa velikim rivalom Gvadalaharom u meču osmine finala Konkakaf Kupa šampiona. Čivas je pobedio u prvom meču Kupa šampiona u Konkakafu, kada je bio bolji od kanadskog Fordža ukupnim rezultatom 5:2, dok je Amerika eliminisala Real Esteli sa 3:2. Posle 10 kola u meksičkoj Klausuri Čivas je devetoplasiran sa 15 bodova, dok je Amerika na četvrtom mestu sa 21 bodom.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara