Umar Sadik (©MN Press)
Umar Sadik (©MN Press)

Trener Almerije o negovanju Sadika: Ima našu ljubav, znali smo da će pre ili kasnije uzvratiti

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.01.21. | 08:06

Portugalac o blistavoj partiji Nigerijca

Utakmicu koju će pamtiti celog života odigrao je Umar Sadik u nedelju protiv Ponferadine (3:1). Tri gola za 29. minuta spakovao je bivši napadač Partizana gostima i doveo Almeriju na samo bod manje od vodećeg tandema Segunde, Espanjola i Majorke.

Raspucan je Nigerijac u poslednje vreme. Za mesec i po dana postigao je osam golova, pa je trenutno na cifri od devet golova u 18 utakmica.

Izabrane vesti

O lepom učinku 23-godišnjeg napadača govorio je trener Hoze Gomez i istakao da je povernje bilo ključno da Sadik proradi.

"On je veoma nezgodan igrač za protivničke defanzivce. Ima kvalitet, zna da daje golove i ima našu ljubav i šta god mu je potrebno. U teškim trenucima ukazali smo mu poverenje i znali smo da će pre ili kasnije početi da igra na očekivanom nivou", istakao je Portugalac.

Kada je reč o igri celog tima, tu je trener Almerije bio nešto kritičniji.

"Voleo bih da zadržim sliku iz prvog poluvremena. Posle pauze bila je druga priča, ali srećan sam zbog inteligencije koju su moji igrači pokazali u ovoj teškoj utakmici. U odbrani smo, takođe, bili prilično dobri, ali smo u drugom poluvremenu pravili dosta grešaka u fazi napada. Rezultat 3:0 deluje kao nedostižan, pa su se moji igrači možda previše opustili. Nedostajalo im je autoriteta u drugom delu utakmice, što je dovelo do grešaka", zamerio je Gomez svojim fudbalerima.


tagovi

Umar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara