Jens Tornstra i Brajan Linsen (© AFP)
Jens Tornstra i Brajan Linsen (© AFP)

Trener Fajenorda: Mislili smo da će nas Partizan napasti, nije nam šutnuo na gol do poluvremena

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 11:36

„Šahovska partija“, ocenjuju u Roterdamu

Ostao je Fajenord savršen na De Kajpu. Bar kad je reč o Ligi konferencije. U kvalifikacijama je dobio švedski Elfsborg, u grupnoj fazi prašku Slaviju, Union Berlin i Makabi iz Haife, a u osmini finala i Partizan.

Lako, ubedljivo, mnogi će reći sa pola gasa. Posle 5:2 u Srbiji bilo je 3:1 u Roterdamu, za mesto u četvrtfinalu Lige konferencije.

Izabrane vesti

Zadovoljstvo u taboru Holanđana je primetno, iako deluje da su i oni iznenađeni što srpski predstavnik nije više rizikovao, imajući u vidu rezultat prve utakmice.

Mislili smo da će nas Partizan napasti na početku, izvršiti pritisak u startnih 25 minuta. A to se, prosto, nije desilo. S druge strane, mi nismo morali da jurimo ništa. Na taj način smo mogli da upadnemo u zamku gostiju. Nismo, uprkos tome što smo znali koliko opasni mogu da budu prilikom promene poseda. Zato smo dugo držali na terenu najjači tim i ostvarili povoljan rezulat“, primetio je Džon de Volf, pomoćni trener Fajenorda, u odsustvu Arnea Slota (kovid) promovisan u glavnog za susret sa crno-belima.

Sa prvim pretpostavljenim bio je na telefonskoj vezi sve vreme. I uspeo je da učini sastav Aleksandra Stanojevića bezopasnim u ofanzivi, bar tokom prvih 45 minuta.

U prvom poluvremenu nismo dozvolili Partizanu da nam šutne na gol. U završnici tog dela igre dali smo sjajan gol i u pauzi smo se dogovorili da u nastavku krenemo još jače kako bismo još koji put zatresli mrežu i dali sebi mogućnost da sačuvamo neke fudbalere za nedeljni derbi. Zaista smo uspeli u tome da povedemo 2:0, hteli da rotiramo, međutim, brzo smo primili gol, pa je taj plan pao u vodu“.

Fajenord je u revanšu u svim statističkim parametrima nadvisio Partizan. Imao je veći posed lopte (65:35%), više udaraca (18:9), pasovi su mu bili precizniji i zasluženo je zakoračio među osam najboljih.

Odradili smo posao kako smo želeli. Ako u 180 minuta date osam golova onda je to sjajno. Naš plan je u potpunosti uspeo. Hteli smo da stavimo crno-bele pod pritisak, iako nismo igrali maksimalnim intenzitetom. S druge strane, Partizan nas nije napao, tako da smo gledali maltene šahovsku partiju“, dodao je De Volf.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeFajenord

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara