Vlahović i Italijano (Foto: AFP)
Vlahović i Italijano (Foto: AFP)

Trener Fiorentine o Vlahoviću: Ne osećam se izdanim, pokušaću da ga zamenim novim igračima

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 17:01

"Sa njim sam razgovarao samo o onome što se dešavalo na terenu", ističe Vinčenco Italijano

Fiorentina se, kao uostalom i ostali klubovi u Seriji A, posle dvonedeljne pauze za vikend vraća obavezama. Uz jednu, ali veliku promenu u igračkom kadru, Viola nastavlja pohod na mesto u vrhu tabele - bez Dušana Vlahovića. Srpski reprezentativac je naplatio odličnih godinu i po dana, iskoristio Artemio Franki kao odskočnu dasku i karijeru nastavio u ambicioznijem klubu, pa će Ljubičasti dalje morati bez svog najboljeg strelca u sezoni.

Mada je s finansijske strane prošao idealno napravivši profit od preko 70.000.000 evra na prodaji srpskog napadača, vlasnik Fiorentine Roko Komiso svako malo osuje rafalnu paljbu prema Dušanu Vlahoviću. Besni su i navijači zbog njegove odluke da pojača ljutitog rivala. Vinčenzo Italijano pak nije. Trener Fiorentine na situaciju gleda isključivo iz svog ugla. Ako je do sada mogao da izbegne pomenutu temu, na konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Lacija nije mogao.

Izabrane vesti

"Uvek sam govorio da sam se držao po strani u situaciji koja se odvijala već neko vreme. Ono što mogu da uradim je da pokušam da ga zamenim na najbolji mogući način dvojicom novih igrača. Ne osećam se izdanim, sa njim sam razgovarao samo o onome što se dešavalo na terenu. Jedini odnos koji smo imali odnosio se na teren", rekao je italijanski stručnjak.

Na Vlahovića više neće moći da računa, ali mu je uprava već obezbedila dvojicu napadača u liku Kšištofa Pjonteka i Artura Kabrala koji će imati zadatak da odmene strelca 17 prvenstvenih golova u aktuelnoj sezoni.

"Kabral i Pjontek su klasični napadači. Pjontek je dobar u šesnaestercu, Kabral nešto mobilniji. Trenutno su na istom nivou, ali će njihova uloga zavisiti od toga ko je u boljoj formi. Dajmo im obojici vremena. Biće nam potrebno da naši napadači završe naporan rad i timske akcije. Obojica su spremni da pokažu koliko vrede i obojica mogu da nam donesu mnogo."

Osvrnuo se Italijano i na sutrašnju utakmicu, odnosno ostatak sezone.

"Svaki meč je bitan. Svaka utakmica posle pauze je posebno teška. Nadamo se da nećemo da pravimo greške iz prošlosti. Lacio je jedan od najboljih timova u Seriji A, za nas bi bio veliki uspeh da dobijemo ovu utakmicu. Dobri smo bili do sada, igrali smo dobar fudbal. Igrači napreduju iz nedelje u nedelju, fokusirani su i ubeđeni da će se naporan rad isplatiti, ujedinjeni smo", istakao je trener Fiorentine.


tagovi

Dušan VlahovićVinčenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara