Foto: Reuters
Foto: Reuters

Komiso i dalje grmi na Vlahovića: Hteo je da nas uništi, njegova prodaja je remek delo

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.02.22. | 20:38

"Svaki put kada bismo dobili ponudu, on i njegovi agenti su odbijali", kaže vlasnik Fiorentine

Transfer Dušana Vlahovića u Juventus ozvaničen je pre četiri dana, ali se strasti u Firenci ne stišavaju i dalje. Navijači Fiorentine isprva su pretili srpskom napadaču, a onda osuli paljbu po vlasniku kluba Roku Komisu. Uvrede, pretnje, pa i poster sa njegovim likom u ulozi "Džokera" koji je osvanuo na Ponte Vekiju, na razne načine su pristalice kluba iz Firence pokušavale da pokažu Komisu da su ljute na njega, ne toliko zbog odluke što je Vlahovića prodao, već zbog toga što ga je pustio u redove najomraženijeg rivala.

Komiso više nije mogao niti želeo da trpi, te se u obraćanju za klupski sajt oglasio povodom nastale situacije.

Izabrane vesti

"Pre svega želim da kažem da sam ogorčen i razočaran zbog kritika koje sam dobio, uključujući i reči koje ne mogu da prihvatim, zato moram da zastanem i osvrnem se na njih. Mislio sam da sam svojim ponašanjem pokazao koje su moje vrednosti i šta smo svi uradili za Fiorentinu. Stigao sam u Firencu i nisam kupio vilu, kuću pored mora i čamac. Uložio sam svu svoju energiju i finansijska sredstva u Fiorentinu, a čak i kada je Firenci bila potrebna pomoć, nisam se suzdržavao da pomognem. Gadosti i uvrede koje sam dobio poslednjih dana su neprihvatljive", izjavio je Komiso za zvanični sajt Fiorentine.

Zatim malo i o transferu, odnosno svemu što je njemu prethodilo. Ističe vlasnik Fiorentine da je klub u prethodnom periodu dobio nekoliko ponuda engleskih klubova, ali da Vlahović za njih nije hteo ni da čuje.

"Prade i Barone su nekoliko puta bili tamo, ali svaki put kad bi stigla nova ponuda Vlahović i njegovi agenti bi odgovorili "ne". Vlahović je hteo da ostane do kraja svog ugovora i uništi Fiorentinu, kao što se to dešavalo prethodnih godina. Poput Mbapea, Insinjea, Kesija, Dibale, Donarume. Hteli su da se obogate preko Komisovih leđa. Njegova prodaja je bila dobar posao? Ne dobar, vrlo dobar! Neki su ga nazvali remek-delo."

Nije se prvi čovek Fioretine suzdržavao dok je opisivao tok kojim su tekli pregovori sa Vlahovićem i njegovim agentima.

"Vratio sam se u novembru da bih pokušao da zaključim posao. Njegovi agenti bili su neiskreni, nakon tri sata pregovora činilo mi se da situacija ide u pozitivnom smeru, čekao sam Vlahovićev odgovor. Sledećeg dana smo ugovorili sastanak da bismo utvrdili detalje, a umesto toga sačekalo nas je iznenađenje. Njegovi agenti su nam rekli da Dušan hoće duplo više novca, 8.000.000 evra neto platu godišnje, a i sami agenti su povećali svoje zahteve. Tražili su 10 odsto od prodaje i ekskluzivna prava da odluče o njegovom sledećem potezu."

Priznaje Komiso da je čitava situacija imala veliki uticaj na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

"Razočaran sam i moram dobro da razmislim o odlukama koje ću morati da donesem. Lekari su mi u novembru rekli da ne treba da putujem u Italiju, jer mi nije bilo dobro, ali sam to učinio da bih dao svoj doprinos kako bi Dušan i njegovi agenti razmislili. Umesto toga, još više sam se razboleo i naljutio. Poslednji put kad sam sreo Vlahovića, nije me čak ni pozdravio. Bilo je jasno već tada da ima dogovor sa nekim."


tagovi

Dušan VlahovićRoko Komiso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara