Nemanja Matić (AFP)
Nemanja Matić (AFP)

Trener protiv transfera Nemanje Matića

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 10:04

Francuski klub ne želi da pusti srpskog vezistu

Prilično je iznenađenje bio letošnji transfer Nemanje Matića iz Rome u Ren, a još veće iznenađenje su bila nedavna saznanja francuskih medija da Srbin posle samo šest meseci želi da napusti Bretanju.

Međutim, te želje mu se po svoj prilici neće ostvariti jer Renov trener Žilijen Stefan ne želi da ga pusti ove zime.

Izabrane vesti

„Cilj je da zadržimo Nemanju i iskustvo koje nam je doneo. Ne želim da ga se odreknem i ne bi trebalo da nas napusti. Uradićemo sve što smo u mogućnosti da ga zadržimo“, rekao je Stefan.

Iako se Matićeva želja da napusti Ren povezivala baš sa nedavnom promenom na klupi i dolaskom Stefana, to očigledno nije razlog nezadovoljstva srpskog asa. Francuski mediji su se dotakli i drugog motiva, a on je lične prirode. Matić se sa porodicom preselio u Ren, obećano mu je da će deca moći da pohađaju internacionalnu školu ali se ispostavilo da takva ne postoji u gradu i da u klubu nisu bili iskreni. Sada je na Renu da nađe rešenje za situaciju koja očigledno smeta bivšem srpskom reprezentativcu.

Podsetimo, Matić je letos iznenada napustio Romu sa kojom je imao ugovor na još godinu dana i puno poverenje Žozea Murinja koji mu je zamerio na tom potezu. Potpisao je na dve godine sa Renom i odmah se ustalio u prvoj postavi i postao jedan od ključnih igrača.

„Tandem Matić – Le Fe na sredini terena je u poslednjih mesec dana funkcionisao savršeno. Jedan ima ogromne tehničke kvalitete i savršeno čita igru, dok je drugi sjajan u izgradnji igre i povezivanju linija. Ubeđen sam da će Nemanja biti važno oružje za nas u nastavku sezone“, rekao je Stefan.



tagovi

Nemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara