Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Sasuola zbog Superlige ne želi na megdan Milanu: U nedelju je izvršen državni udar

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 18:48

De Zerbi besan zbog inicijative 12 klubova

Javno iskazivanje nezadovoljstva, protesti i apeli u prethodna dva dana preplavili su sportske medije širom Starog kontinenta, a povod je ideja 12 klubova da formiraju Superligu. Zatvoreno takmičenje izvor je revolta kod mnogih ljubitelja fudbala, ali i preedstavnika drugih klubova, među kojima je i Roberto de Zerbi. Strateg Sasuola revoltiran inicijativom u kojoj učestvuju i tri kluba sa Apenina (Juventus, Inter i Milan) istakao je da ne želi da putuje na gostovanje Rosonerima zakazano za sutra od 18.30 časova.

Izabrane vesti

"Ne želim da igram protiv Milana jer su oni među tri kluba u Superligi, ali ako me (izvršni direktor Sasuola Đovani) Karnevali prisili, naravno, ići ću na gostovanje. Toliko sam besan da sam juče razgovarao o tome sa momcima 30 minuta. Ponekad je ispravno zaustaviti se, kao što smo to radili u školi. Ljut sam jer je u nedelju izvršen državni udar. Za fudbal je to ekvivalent državnom udaru", rekao je De Zerbi.

Trener Sasuola nije štedeo kritike na račun takmičenja koje je u planu.

"Fudbal pripada svima i meritokratski je, objavili su izjavu u ponoć sa svojim novim veb sajtom. Bilo je to kao da su stavljali svoje zastave na teritoriju koju su oduzeli nekom drugom. To je kao da sin radnika ne može da sanja da postane hirurg, advokat ili lekar. Kao da su rekli detetu u školskom dvorištu, ta lopta je moja, uzimam je. Fudbal ima ulogu u društvu koja se razlikuje od ostalih sportova".

Gledanje isključivo finansijskih uslova iz perspektive italijanskog stratega sebičan je potez kojim rukovodstva velikih klubova žele da isprave greške načinjene lošim poslovanjem.

"U januaru smo mogli da pojačamo tim, ali nisam imao ni jedan sastanak sa Karnevalijem, jer sam bio svestan ekonomske situacije u klubu. Nisam imao nijedan zahtev i možda smo i taj izbor platili. Ako su ovi klubovi u dugovima, trebali bi sebi da postave nekoliko pitanja o tome kako vode svoje poslovanje. Mali klubovi ne mogu da priušte sebi katastrofalne poteze. Oni igrači koji se znoje i sanjaju da igraju protiv najvećih klubova na najprestižnijim stadionima ne mogu to da plate. Sve je to pogrešno i mislim da je došlo vreme da progovorimo. Tako sam ljut i to je nešto što prevazilazi platu i posao. Radi se o sferi vrednosti, osećanja, fudbalskog rivalstva i istorije italijanskog fudbala", ljutito je istakao De Zerbi.


tagovi

Roberto De ZerbiEvropska Superligasuperliga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara