Lazar Samardžić (©Reuters)
Lazar Samardžić (©Reuters)

Trener Udinezea: Neću kočiti Samardžića ako se javi neki veliki klub

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 16:54

Sve se glasnije pominje transfer u Napoli

Napolijevo interesovanje za Lazara Samardžića nije nikakva novost i spekulacije na temu prelaska srpskog reprezentativca u redove aktuelnog italijanskog šampiona pominju se još od letos, pa i ranije...

Da li će klub iz Kampanije uspeti da privoli 21-godišnjeg vezistu da već ove zime promeni sredinu videćemo tokom januarskog prelaznog roka, ali da ima dima, verovatno i vatre može da se stekne utisak kroz reči trenera Udinezea Gabrijelea Ćofija.

Izabrane vesti

On je pre svega govorio o medijskim nagađanjima da se Samardžićev i njegov odnos pogoršao u poslednje vreme, tačnije posle remija u Torinu (1:1) kada je Srbin zamenjen u 71. minutu i da je to delimično razlog zašto bi moglo da dođe do rastanka. Ćofi je ove navode demantovao, ali je u istom obraćanju govorio i o mogućnosti da Samardžić ode.

"Govorkanja da je naš odnos loš stigla su do Lazara i mogu slobodno da kaže da to nije tačno. U dobrim smo odnosima. Jednostavno, od svakog tražim da bude u najboljoj formi i ko ispunjava te uslove igraće", rekao je Ćofi i zatim se osvrnuo na mogućnost Samardžićevog transfera:

"Lazar je izuzetno dobar igrač, talenat koji je mnogo porastao čak i u smislu defanzivnog požrtvovanja. Ako bi se neki veći klub javio sa namerom da ga kupi, ne bih ja mogao da utičem na njegovu odluku".

Italijanski mediji su čak pisali o tome da je Ojer Zaraga, igrač koji je zamenio Lazara Samardžića u 71. minutu i zatim postigao gol, sada bliži ulozi startera. I o tome je govorio Ćofi, doduše bez konkretnog odgovora...

"Gledajte, konkurencija raste u timu, na svakom treningu i zatim na utakmicama. Protiv Torina je Zaraga kanalisao ljutnju što nije igrao od početka i postigao gol kao šlag na tortu dobre partije".

Što se priča o Napoliju i Samardžiću tiče, prethodnih dana isplivala je informacija da je šampion Italije usmeno ponudio 19.000.000 evra, uz bonuse između četiri i pet miliona. Napoli bi novac usmerio od prodaje Eljifa Elmasa u Lajpcig za 25.000.000 evra.


tagovi

Lazar SamardžićGabrijele ĆofiNapoliUdinezeZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara