Zvanično: Eljif Elmas „crveni bik“ do 2028.

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 17:24

Napoliju od Lajpciga 25.000.000 evra

Radi Red Bul Lajpcig punom parom, iako su u klubu pre dva dana proslavili Božić, a čekaju ih novogodišnji praznici. Za onog ko želi veliki uspeh, nema velikog odmora.

Bundesligaš je danas zvanično objavio informaciju da je njegov novi fudbaler Eljif Elmas, reprezentativac Makedonije, koji je do juče nosio dres Napolija. Prema nepotvrđenim informacijama, Lajpcig je za Elmasovo dovođenje platio 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan do juna 2028. godine, a počinje da važi od 1. januara. Sutradan će Elmas da se pridruži novim saigračima na mini pripremama za prolećni deo sezone. Iz tabora Crvenog bika objavili su da je vezista uzeo broj šest da nosi na dresu.

Dovođenjem Eljifa Elmasa uspeli smo da zatvorimo važnu poziciju u napadačkoj liniji, iz koje odlazi Emil Forsberg. Dugo smo pratili Elmasa, u pitanju je vrlo uzbudljiv igrač koji donosi sa sobom „ceo paket“, savršeno se uklapa u potrebe našeg tima, jako nam se sviđaju njegovi kvaliteti i vrline“, rekao je Ruven Šruder, sportski direktor Lajpciga.

Eljif Elmas nije krio zadovoljstvo što će posle Serije A karijeru nastaviti u nemačkoj ligi.

Za mene je ostvarenje snova što sam prešao u Bundesligu i što ću igrati za Red Bul Lajpcig. Klubova fudbalska filozofija su kontra presing, brzina i ofanzivna moć, a to je stil koji mi savršeno odgovara. Ovaj tim je dobar miks mladih top talenata, koji ovde mogu da se razvijaju i igrača koji su u Lajpcigu duže vreme i donose iskustvo. Zbog svega toga prelazak u Lajpcig je za mene pravi potez“, istakao je Elmas za klupski sajt.

Eljif Elmas je rođen u Skoplju, igrao je za Rabotnički iz kojeg je prešao u Fenerbahče, a odande 2019. godine u Napoli, za koji je odigrao skoro 150 utakmica.


tagovi

Eljif ElmasNapoliRed Bul LajpcigBundesligaSerija AZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara