Foto: MN PRES
Foto: MN PRES

Trenerski ringišpil u petoj brzini: Za nepunih osam kola u Superligi promenjeno sedam stratega

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 18:48

U samo tri meseca šest klubova promenilo sedam trenera

Trenerski posao već dugo je poziv koji u srpskom fudbalu ne garantuje mir i sigurnost, a u kojoj meri je hleb stratega u Superligi Srbije nesiguran potvrdili su i prethodni meseci tokom kojih je trenerski ringišpil nastavio da se vrti punom brzinom. Tek tri meseca od prozivki koje su održali članovi elite bilo je dovoljno da se klubovi rastanu sa čak sedam kormilara (od toga Radnički iz Niša sa dva), pa posle nepunih osam prvenstvenih kola čak šest od 16 klubova je promenilo trenere.

Iako su superligaši brojne promene doživeli neposredno nakon završetka prethodne sezone (Nenad Lalatović napustio Vojvodinu, Slavoljub Đorđević Radni, Zoran Milinković Kolubaru...), turbulentni period nastavio se i tokom juna, jula i avgusta, a rukovodstvo Kolubare prvo je privuklo pažnju odlukama po pitanju šefa stručnog štaba.

Izabrane vesti

Klub iz Lazarevca pred početak priprema za premijernu sezonu u Superligi imenovao je za stratega Dragana Radojičića, međutim novi šef stručnog štaba na toj funkciji nije uspeo ni da dočeka novi dan. Iznenađujuće brz rastanak ostavio je upražnjeno mesto koje je potom zauzeo Dejan Đurđević.

Tokom pripremnog perioda Nenad Lalatović rastao se sa Radničkim iz Niša iako je kormilo kluba sa Čaira preuzeo tek nekoliko nedelja pre toga. Trenera koji je selektirao tim, a koji je karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji, nasledio je Aleksandar Stanković, međutim i on se zadržao prilično kratko, imajući u vidu da mu se rukovodstvo zahvalilo posle šest kola, a privremeno rešenje do dolaska Radomira Kokovića, na gostovanju Partizanu predstavljao je trener omladinaca Vladimir Đorđević.

Upravo gostovanje Radničkog na Banovom Brdu i remi bez pogodaka, predstavljali su inicijalnu kapislu za rastanak Dušana Đorđevića i Čukaričkog, a nekadašnji strateg Brđana danas je, posle nekoliko nedelja bez posla, promovisan kao novi šef strućnog štaba Radnika. Surduličani su se prethodno rastali sa Igorom Bondžulićem, čiju je sudbinu danas u Novom Pazaru doživeo Milan Milanović.

U međuvremenu stratega je promenio i Proleter koji je sporazumno raskinuo saradnju sa Brankom Žigićem. Stratega koji je prethodne sezone, u jeku borbe za opstanak, napustio Novosađane, a potom se vratio na klupu posle tri kola, zamenio je Dušan Bajić.

PROMENE U STRUČNIM ŠTABOVIMA SUPERLIGAŠA

Radnički Niš 2

Radnik 1

Čukarički 1

Kolubara 1

Proleter 1

Novi Pazar 1

*naveden je broj trenera koji su napustili klubove od juna


tagovi

Milan MilanovićDušan ĐorđevićDejan ĐurđevićRadomir KokovićAleksandar StankovićDragan RadojičićBranko Žigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara