Gomeš šutira pored Drezgića i Stevanović (© MN Press)
Gomeš šutira pored Drezgića i Stevanović (© MN Press)

Tri zadatka Partizana: Posle Evrope nema problema

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 09:03

Preostala dva: da prestigne Čukarički i pokaže da je pazario kvalitetnijeg povratnika u srpski fudbal

Znao je prošle sezone da „štuca“ posle evropskih utakmica (nije dobio dva derbija u osnovnom delu sezone igrana posle susreta sa Anortozisom i Spartom, niti Proleter), a u ovoj Parni valjak problem sa „šaltanjem“ na srpski kolosek nema. Pobedio je svaki put kad bi posle međunarodnih igrao utakmice Mozzart Bet Superlige i taj trend će gledati da nastavi u završnom susretu 15. kola protiv Čukaričkog (18.30, TV Arena Premium 1).

Pogotovo što je u zamahu. Dobio je četiri meča zaredom, od toga dva protiv Kelna i kad mu već dobro ide u Lige konferencije logično je očekivati da ima dovoljno resursa i znanja da reši jedan od zahtevnijih zadataka na domaćoj sceni u ciklusu pre odlaska na pauzu, usled Mundijala u Kataru. Posle obaveza na van granica je dosad odlično dobro prolazio: na ispadanja od AEK-a iz Larnake odgovorio je kasnim pogotkom u Novom Sadu za pobedu nad Mladosti (1:0), kad se vratio sa Malte dobio je na sličan način u Kragujevcu (1:0), po okončanju meča u Češkoj raspucao se u Lazarevcu (6:0), posle remija sa Nicom bio siguran u Surdulici (2:0), a prvo slavlje nad Kelnom ukrasio rutinskim odrađivanjem posla na krovu Tržnog centra „Stadion“ (4:0).

Izabrane vesti

Motiva da nastavi seriju ima na pretek. Prvi je takmičarski: trijumfom u malom gradskom derbiju obišao bi Čukarički na tabeli (trenutno Brđani imaju bod više); drugi – pomalo istorijski, pošto se mnogi sećaju da je upravo belo-crni tim u prethodnom prvenstvu opasno namučio tadašnjeg lidera na tabeli. U Humskoj je pogađao stativu (Ibrahima Endijae) i prečku (Asmir Kajević), bio opasniji, sve dok ga nisu smirili golovi defanzivaca (Marka Živkovića i Igora Vujačića). Na Banovom brdu je odoleo (0:0, iako i danas na Topčiderskom brdu ne mogu da se pomire sa sudijskom odlukom da ne isključi Bojana Roganovića zbog faula nad Rikardom Gomešom) i tako ključno uticao da na večiti derbi u plej-ofu ode sa bodovnim minusom.

Treći zadatak na talonu jeste da Partizan pokaže Čukaričkom da (li) je letos pazario kvalitetnijeg povratnika u srpski fudbal. Ispreplitanih sudbina, jer je Kristijan Belić stigao u Beograd baš sa Banovog brda, posle epizoda u Engleskoj i Grčkoj i izborio se za ulogu bonusa kod Gordana Petrića, dok je Đorđe Ivanović u ofanzivnom delu tima pogocima i asistencijama doprineo visokom pozicioniranju sastava Dušana Kerkeza, dokazujući da mu posle Slovenije i Belorusije prija ovdašnji stil.

Posebnu dimenziju susretu daje sudar ponajboljih napadača u aktelnoj sezoni. Rikardo Gomeš je dao deset, a Muhamed Badamosi devet golova. Prošli put kad je trebalo da pokaže ko je gazda u obračunu, u tom času najboljih napadača, Afrikanac je dvaput bio precizan protiv Mladosti iz Lučana i nadmudrio Milana Bojovića.

Grobari priželjkuju sličan scenario. Makar kad je ishod u pitanju.

----------------------------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

PARTIZAN – ČUKARIČKI, 18.30 (TV Arena Premijum 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Milan Stefanović

Projektovani sastavi

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Traore – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić – Stevanović, Kovačević, Drezgić, Tošić – Kovač, Docić – Ovusu, Ivanović, Lučić – Badamosi. Trener: Dušan Kerkez.

SUPERLIGA, 15. KOLO:

Petak

Mladost GAT - Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Maksimović 28pen - Mirić 78/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (1:0)

/Nikčević 11pen - Busnić 59/

TSC - Voždovac 3:0 (1:0)

/Ilić 39, Mirčevski 79, Đakovac 88/

Subota

Spartak - Kolubara 2:1 (0:1)

/Bijelović 59, Tanasin 62 - Đuričković 18/

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:1)

/Cvetković 25, 62/

Napredak - Radnik 1:0 (0:0)

/Putinčanin 74/

Nedelja

14.00: (14,0) Radnički 1923 (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30: (1,50) Partizan (4,20) Čukarički (6,75)



tagovi

Rikardo GomešFK PartizanGordan PetrićKristijan BelićĐorđe IvanovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara