Tijago Alkantara (©Reuters)
Tijago Alkantara (©Reuters)

Trio Liverpula ponovo u pogonu, Klop zbija šale: Mislim da bi trebalo da potpišemo Tijaga u januaru

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 15:04

Alkantara, Milner i Šaćiri ponovo na treningu

Uprkos silnim problemima Liverpul je nakon 13 odigranih kola na vrhu Premijer lige. Pobedom nad Totenhemom vratili su se na dobro poznato prvo mesto na tabeli, a pred susret sa Kristal Palasom u subotu (13.30) Jirgen Klop je saopštio još dobrih vesti. Naime, Tijago Alkantara, Džejms Milner i Džerdan Šaćiri su se vratili treninzima i već naredne sedmice bi mogli da pomognu ekipi.

Španski reprezentativac je na Enfild stigao u oktobru iz minhenskog Bajerna, ali je zbog povreda i virusa korona upisao samo dva nastupa u Premijer ligi. Klop ističe da ga neće požurivati, ali ni ne otpisuje mogućnost da bi već sledeće nedelje mogao da se vrati na teren.

Izabrane vesti

"Želi da se vrati. Već smo se šalili da bi trebalo da potpišemo Tijaga u januaru. Sve je bliži i bliži povratku, na dobrom je putu, ali nećemo ga požurivati, ne možemo to da priuštimo. Lepo je imati ga na treningu, što može da radi puno stvari, ali i dalje ne radi sa timom. To je poslednji korak. Videćemo. Da li bi naredne nedelje mogao da trenira sa timom? Nisam 100 odsto siguran. Mora da prođe par testova pre donošenja konačne odluke", izjavio je Klop.

Šef struke Liverpula je naveo i da je slična situacija sa Džejmsom Milnerom i Džerdanom Šaćirijem. Iskusni engleski vezista se povredio krajem novembra tokom susreta sa Brajtonom, dok se Švajcarac sa reprezentativne pauze sredinom prethodnog meseca vratio povređen i od tada ga nema u stroju.

Redsi imaju brojnih problema sa povredama ove sezone, Džo Gomez i Virdžil van Dajk su pretrpeli teže i još uvek se ne precizira kada će se vratiti, ali se u klubu nadaju da bi dvojac mogao da zaigra do kraja sezone. Diogo Žota bi van stroja mogao da bude oko dva meseca, slična prognoza je po pitanje povrede Kostasa Cimikasa. Nabi Keita se vratio u ekipu ove sedmice, dok je Džoel Matip propustio duel sa Totenhemom, ali bi trebalo da bude spreman za sudar sa ekipom Kristal Palasa ovog vikenda.

Aktuelnog šampiona do kraja kalendarske godine čekaju još tri utakmice, nakon gostovanja na Selhrstu dočekuju 27. decembra VBA, da bi 2020. okončali na Sent Džejms Parku (30. decembar).



tagovi

Džerdan ŠaćiriDžejms MilnerJirgen KlopTijago Alkantara

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara