Minamino i Origi (ⒸReuters)
Minamino i Origi (ⒸReuters)

Klop "meri" Origija i Minamina do sredine januara

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 09:01

Period novog dokazivanja pred Japancem i Belgijancem

Kratak je put od slave do anonimnosti. Mogli bi to na svojoj koži da osete Divok Origi i Takumi Minamino.

I jedan i drugi ne tako davno bili su zvezde Liverpula, ali ove sezone nisu uspeli da se nametnu i predstoji im nekoliko utakmica u kojima će se boriti za opstanak na Enfildu.

Izabrane vesti

Engleski mediji redom prenose da će Jirgen Klop zgusnut praznični period utakmica iskoristiti za poslednju šansu pomenutom tandemu. Ako se ne dokažu, sledi rastanak.

Origi se već dovodi u vezi sa Vulverhemptonom i selidbom na Molineks u januaru, dok bi Minamino i mogao da ostane, ali tek kao igrač u rotaciji. A pre samo godinu dana doveden je iz Salcburga pošto je u međusobnom duelu impresionirao Klopa. Dobro je počeo, ali ove sezone kraj svog imena ima samo sedam premijerligaških nastupa, od kojih je tek jedan u startnoj postavi.

Čim trener priča o karakteru igrača i vrednom radu na treninzima, a ne igrama na terenu. jasno je da nešto ne štima. A, upravo je to učinio Klop nedavno.

"Obično ne pričam o pojedincima, ali Taki Minamino je neko koga želim da istaknem. Njegov stav je na najvišem nivou. To što ne igra često u startnoj postavi nije do njega, već do konstantnosti igrača koji igraju na njegovoj poziciji. On je primer kako bi svaki igrač trebalo da se ponaša", probao je Nemac da uteši Japanca posle duela sa Totenhemom (2:1) tokom kog nije napravio ni jednu od mogućih pet zamena.

Pored Minamina, Keite, Okslejd-Čemberlejna i trojice mlađih za koje i nije bilo očekivano da dobiju priliku u derbiju vodećeg tandema, na klupi je ceo meč presedeo i Origi, jedan od junaka u pohodu na evropski tron 2019. Dvostruki strelac u polufinalnom dvomeču sa Barselonom, zatim i u funalu za overu pobede nad Totenhemom, sve je dalje od mesta u belgijskoj reprezentaciji za Evropsko prvenstvo idućeg leta i zato bi mogao u januaru da potraži novi klub.

Očekuje se, ipak, da i Origi i Minamino budu u Liverpulovom timu za predstojeće mečeve u narednih mesec dana - sa Kristal Palasom, VBA, Njukaslom, Sautemptonom i Aston Vilom. A, šta će biti dalje, odlučiće Klop.



tagovi

Takumi MinaminoDivok OrigiJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara