©Starsport
©Starsport

TSC koristi Zvezdinu trku sa vremenom, poslao ponudu za bisera crveno-belih

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 19:22

Šampion Srbije između izbora da proda igrača ispod cene ili da rizikuje da on za šest meseci ode kao slobodan igrač

Posle istorijskog uspeha u vidu drugog mesta u Mozzart Bet Superligi i obezbeđenih kvalifikacija za Ligu šampiona TSC se okrenuo letnjoj pijaci i potrazi za igračima koji bi zaoštrili konkurenciju u timu Žarka Lazetića, a jedna od želja Topolčana je Jovana Šljivić, centralni vezista Crvene zvezde.

Prema saznanjima Mozzart Sporta na adresu crveno-belih stigla je ponuda iz Bačke Topole za mladog fudbalskog arhitektu. Rukovodstvo vicešampiona Srbije, odlučno je u nameri da konkurenciju u ofanzivnom delu veznog reda zaoštri angažmanom Šljivića koji je od prethodne jeseni potpuno skrajnut u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Perspektivni vezista je prethodnu sezonu proveo u Grafičaru, ali je sredinom jeseni došlo do razmimoilaženja njegovih i stavova uprave Zvezde tokom pregovora o produžetku ugovora, usled kojih je fudbaler od 23. oktobra bez takmičarskih minuta. Izostanak dogovora uticao je da Šljivićeva budućnost ostane u magli, a kako mu ugovor ističe u januaru 2024. godine ovog leta nametnulo se pitanje njegove budućnosti.

U želji da iskoriste situaciju Topolčani su poslali ponudu koja podrazumeva šestocifreno obeštećenje u evrima i procente od naredne prodaje. Iako je mladi kreator igre godinama unazad iza juga Marakane gledan kao potencijal za prvi tim i visoke domete, aktuelna situacija ostavlja crveno-bele u prilično suženom prostoru za manevar i situaciji da prihvate ponudu Topolčana ili da rizikuju eventualni odlazak Šljivića naredne zime kao slobodnog igrača.

Fudbaler koji je u Mozzart Bet Prvoj ligi na 12 uvodnih mečeva minule sezone postigao četiri gola uz tri asistencije na prvim seniorksim koracima privukao je pažnju fudbalske javnosti, a zapaženu ulogu imao je i u kadestskoj reprezentaciji Srbije koja je pod komandom Radovana Krivokapića završila kao treća u Evropi.

Presdstojeći prelazni rok deluje kao poslednja prilika da Crvena zvezda profitira od 17-godišnjeg centralnog veziste izuzev ukoliko klub i igrač ne pronađu kompromis oko nastavka saradnje, što ne deluje kao realan scenario imajući u vidu da nesuglasice sada traju već devet meseci.



tagovi

Jovan ŠljivićTSC Bačka TopolaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara