Tumbaković kažnjen, ali vodi reprezentaciju protiv Škotske

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.11.20. | 08:34

Propustiće naredni meč u Ligi nacija

Loša vest u nezgodno vreme. UEFA je kaznila Fudbalski savez Srbije novčanom kaznom od 20.000 evra i pritom zabranila selektoru Ljubiši Tumbakoviću da na jednoj utakmici vodi reprezentaciju. Međutim, to se srećom ne odnosi na meč protiv Škotske, u kome će Orlovi tražiti plasman na Evropsko prvenstvo, već na narednu utakmicu u Ligi nacija protiv Mađarske.

Ova vest je objavljena na zvaničnom sajtu Uefe, a FSS i reprezentacija Srbija su kažnjeni zbog kašnjenja tima na početak utakmice Lige nacija protiv Mađarske.

Izabrane vesti

U obrazloženju se ističe da je selektor Tumbaković najveći krivac za kašnjenje nacionalnog tima na utakmicu protiv Mađarske u Beogradu, te da će zbog toga pauzirati jednu utakmicu. To je naredni obračun sa severnim komšijama u petom kolu Lige nacija.

Osim suspenzije za selektora, FSS će platiti 20.000 evra novčane kazne, a Tumbaković još 5.000 evra. Imaće 90 dana da izmire dugovanja.

Podsetimo, Orlovi su poraženi na tom oktobarskom susretu odigranom na Marakani sa 0:1, a sada je iz UEFA stigla kazna nakon što su službena lica prijavila srpski nacionalni tim.

Srećom, Srbija će u najvažnijem meču u borbi za plasman za Evropsko prvenstvo, protiv Škotske, moći da računa na selektora Tumbakovića.

OVDE pogledajte spisak reprezentacije za taj obračun.




tagovi

Ljubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara