Spisak Srbije za Škotsku: Bez Ljajića i Maksimovića, poziv za Ranđelovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 08:53

Evo sa kojim igračima će reprezentacija Srbije napasti plasman na Evropsko prvenstvo

Srbija i Škotska odlučivaće 12. novembra ko će na fudbalsko prvenstvo Evrope, a selektor našeg nacionalnog tima Ljubiša Tumbaković, objavio je spisak igrača na koje računa za taj duel koji će biti krucijalan za povratak Orlova na EP posle 20 godina čekanja.

Srbija igra najvažniju utakmicu u poslednjih nekoliko godiina, a selektor Srbije iznandio je javnost sa nekoliko odluka. Na spisku nema Adema Ljajića. Posle promene formacije vezista Bešiktaša je izgubio mesto u startnoj postavi. Nije imao doprinos u velikoj pobedi nad Norveškom, a tri dana kasnije našao se u timu za duel protiv Mađarske. Međutim, kao i ostatak tima ostavio je bled utisak. Trenutno Tumbaković u ofanzivnom delu veznog reda najviše poverenja ima u Tadića, Đuričića i Sergeja Milinkovića Savića. Bivši član Fjorentine je višak. Zanimljivo je da poziv za veliku novembarsku akciju nije dobio ni štoper Nikola Maksimović. Član Napolija je bio standardan, počeo septembarski meč na gostovanju Rusiji, kada je imao nekoliko grešaka. Zbog COVID pravila u Italiji propustio je susret sa Norveškom, gde je odbrana u sastavu Kolarov, Mitrović i Nikola Milenković odlično odigrala i nametnula se kao logičan izbor za naredne mečeve. Mesto Nikole Maksimovića popuniće povratnik iz Fajenorda Uroš Spajić.

Izabrane vesti

Za novembarsku akciju poziv nije upućen ni Danijelu Aleksiću. Ovoga puta Ljubiša Tumbaković je reprezentaciju osvežio jednim imenom. Sasvim zasluženo poziv je otišao na adresu Lazara Ranđelovića. Rođeni Leskovčanin je od početka sezone jedan od najboljih igrača Olimpijakosa. Dao je i neke važne golove. Pravi treuntak da dobije šansu u A timu, s obzirom da posle Škotske Srbiju čekaju dueli sa Mađarskom i Rusijom.

Orlovi su u polufinalu baraža pobedili Norvešku u Oslu, pa ih sada očekuje odlučujući duel sa Škotskom. Škotska je, sa druge strane, savladala Izrael posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Meč na Marakani, zakazan za 12. novembar, jeste najvažniji. Trebalo bi da predstavlja krunu selektorskog rada Ljubiše Tumbakovića. Međutim, Srbiju vrlo brzo čekaju još dva meča. U okviru Lige nacija, gde će biti ulog opstanak u drugoj diviziji, 15. novembra gostujemo Mađarskoj. Zatim je za 18. novembar zakazan meč protiv Rusije u Beogradu.

Predstavnici večitih u A selekciji Srbije, kao i oktobru, biće Aleksandar Katai i Saša Zdjelar. Mesto je zadržao i Nikola Maraš, defanzivac Almerije. Tu je i Đorđe Nikolić, čuvar mreže Bazela.

SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE ZA NOVEMBARSKE UTAKMICE.

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Rems), Emil Rockov (Fehervar), Đorđe Nikolić (Bazel);

Odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Miloš Veljković (Verder), Nikola Maraš (Almerija), Stefan Mitrović (Strazbur), Strahinja Pavlović (Monako), Aleksandar Kolarov (Inter), Uroš Spajić (Fajenord)

Vezni red: Darko Lazović (Verona), Mijat Gaćinović (Hofenhajm), Saša Lukić (Torino), Filip Mladenović (Legija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Marko Grujić (Porto), Luka Milivojević (Kristal Palas), Saša Zdjelar (Partizan), Nemanja Radonjić (Marselj), Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Mihailo Ristić (Monpelje), Filip Kostić (Ajntraht), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Aleksandar Katai (Crvena zvezda);

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Real Madrid), Dušan Vlahović (Fjorentina), Đorđe Despotović (Rubin)



tagovi

fss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara