U Bajernu uvereni: Barsa neće moći da odbije našu ponudu! Opcija i Redondov sin (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 19:17

Tuhel opet ima "zanimljive" alternative

Tek što je spuštena zavesa na prelazni rok, u Nemačkoj su krenule spekulacije na koga će se Bajern ustremiti na leto. Erik Dajer stigao je samo da 'zakrpi' rupu u defanzivi i na mestu zadnjeg veznog, male su šanse da će ostati u Minhenu i nakon juna meseca; za Sašu Boea izdvojeno je čak 30.000.000 evra, i sva je prilika da na njega u budućnosti minhenske glavešine ozbiljno računaju, međutim najvažniji poslovi ostavljeni su za leto.

A 'targeti' su odavno postavljeni: 'šestica' od rase i klase i štoper na čijim će mišićima i inteligenciji biti izgrađena nova odbrana.

Izabrane vesti

Podsetimo, prva i najveća želja Tomasa Tuhela po dolasku u Bajern bio je Deklan Rajs (otišao u Arsenal za 117.000.000 evra), potom se u finišu letnjeg prelaznog roka Bajern okrenuo Žoau Paljinji (propalo u poslednjem trenutku jer Fulam nije uspeo da pronađe zamenu), da bi na kraju nemački stručnjak morao da se zadovolji 'robom' iz sopstvene fabrike u liku Aleksandra Pavlovića.

Mladom momku srpskog porekla svaka čast za sve što je do sada pokazao, ove reči mogao bi bez problema i sam Tuhel da potpiše, ali ni Pavlović nije ono za čim Nemac traga...

"Nije uobičajeno da neko ko sebe definiše kao 'šesticu', kao klasičnog defanzivca, uskače u protivnički šesnaesterac i postiže golove. Zato mislim da je Aleks kreativnija varijanta veziste, pokretljiviji, nešto kao Džoš Kimih, Lajmer ili Gorecka. Dobar je u duplom pivotu. Odgovara mu ovaj naš sistem", kazao je nakon trijumfa protiv Menhengladbaha i novog Pavlovićevog pogotka šef struke Bavaraca.

Otuda ne čudi što je Bajern nastavio dalje da traga za onim što Tuhel zahteva da ima. Prema navodima Bilda, tako se došlo i do jednog potpuno novog imena. U pitanju je 21-godišnji Argentinac sa španskim pasošem Federiko Redondo. Pogađate, u pitanju je sin nekada jednog od najboljih vezista na planeti i moguće najprefinjenijeg zadnjeg veznog svih vremena - Fernanda Redonda, velike zvezde Real Madrida i Milana.

Početkom godine pominjalo se da ovog momka već prate Real, Mančester Junajted, Liverpul i Volfzburg, jasno je da će nemački šampion imati ozbiljnu konkurenciju, pogotovo što vezista Argentinos Juniorsa 31. decembra ove godine postaje slobodan igrač, ali u Bajernu navodno planiraju da mu garantuju određene minute u startu. Baš kao i Matisu Telu.

To bi mogao da bude ozbiljan adut nemačkog tima, mada ne treba zanemariti činjenicu da je otac Fernando igrao za Real i da bi mogao da ima presudan uticaj na sinovljevu konačnu odluku.

Federiko Redondo do sada je odigrao 58 profesionalnih utakmica za Argentinose, postigao je dva i namestio tri gola. Visok je skoro 1,90 i tehnički deluje zaista impresivno. Uostalom, uverite se i sami:

Tomas Tuhel za jednu od alternativa vidi Adrijena Rabioa iz Juventusa, s kojim se dobro poznaje još iz vremena u Pari Sen Žermenu. E sad, šta zajedničko imaju Redondo mlađi i Rabio, osim početnog imena prezimena, zaista nije jasno...

Najveći novac na leto Bajern planira da iskešira za Ronalda Arauha i to nije novost, više neka vrsta potvrde.

"Bavarci su uvereni da imaju pravu letnju strategiju i da će uspeti da ubede šefove Barselone da prodaju Urugvajca", piše katalonski Sport. "Navodno, zbog velikih finansijskih problema Barsa neće biti u mogućnosti da odbije 100.000.000 evra na ime obeštećenja, a Bajern će do tada pokušati da izmami neku vrstu obećanja od igrača".

Vema snažan argument Ulija Henesa i Karl Hajnca Rumenigea leži u tome što su spremni da dupliraju platu Arauhu, dok Barselona i pored želje za obnovom saradnje s povećanjem primanja ne može ni da se približi tim ciframa. Radi se o prvoj kategoriji plate u Zebener štrase koja iznosi oko 20.000.000 evra.

Podsetimo, Katalonci svoj budžet za plate moraju dodatno da smanjuju...

"Ne želimo da prodajemo najbolje igrače, nikoga ne želimo da pustimo tokom leta. Arauhov odlazak predstavljao bi veliku grešku. Frenkija de Jonga takođe. Želim da pojačam tim", kazao je nedavno sportski direktor Barselone Deko.

A onda ide ona čuvena: jedno su želje, drugo mogućnosti.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Federiko RedondoAdrijen RabioRonald Arauho

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara