Tehnika šuta Harija Kejna (Reuters)
Tehnika šuta Harija Kejna (Reuters)

Da sam imao pet posto Kejnove tehnike šuta, dao bih 30 golova na Mundijalima

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 13:05

Kad zadiviš najboljeg strelca u istoriji svetskih prvenstava Miroslava Klosea, razume se da si golgeter najfinijeg kroja

Mogu da mu spočitavaju da nema trofeje, da smišljaju nebrojene pošalice na konto te, iskosnske fudbalske nepravde, ali to je zapravo jedino za šta možete da se uhvatite tražeći mane Hariju Kejnu. Sve ostalo bezrezervno ukazuje na to da je Englez jedna od najboljih devetki Evrope u poslednjoj deceniji - ubitačan golgeter ponekad zarobljen u telu desetke budući da s istovetnom lakoćom koja ga krasi dok puni mreže, ume da organizuje igru svog tima.

Minulog leta prešao je iz Totenhema u Bajern baš u potrazi za prvim peharom u karijeri. Možda ga i neće podići u debitantskoj sezoni (jer Leverkuzen grize u pohodu na bundesligašku krunu, niko ne može da predvidi šta će se izdešavati u Ligi šampiona, dok je iz Kupa Nemačke eliminsan), ali to neće umanjiti Kejnovu fudbalsku gracioznost, umešnost, ubitačnost... Jer Englez sa 24 prvenstvena gola ubedljivo predvodi evropski karavan za Zlatnu kopačku.

Izabrane vesti

"Pojasnio sam da želim da osvajam trofeje jer je to jedina stvar koja nedostaje mojoj dosadašnjoj karijeri. Ali kao i uvek, neću paničiti, spustiću glavu, ostati čvrsto na zemlji i uraditi najbolje za tim. Nadam se da će to biti već od subote i da ćemo je obeležiti lepom pobedom (protiv Leverkuzena u mеču sezone)", poručio je Kejn.

(9,50) Ruan (6,00) Monako (1,28)

Znao je Bajern šta pazari i zato nije oklevao da godinu dana pre isteka ugovora sa Totenhemom plati kapitena Gordog Albiona 100.000.000 evra. I dobio je špica koji u prvoj sezoni isporučuje brojke koje je Robert Levandovski imao u najboljim minhenskim danima, golgetera o kojem u hvalospevima priča i rekorder svetskih prvenstava.

Niko na Mundijalima nije postigao više pogodaka od Miroslava Klosea koji je igrajući na planetarnim smotrama 2002, 2006, 2010. i 2014. godine sakupio 16 pogodaka. Bio je majstor igre glavom, gospodar šesnaesterca. Pa kad vam jedan centarfor, sa 71 golom najbolji strelac u istoriji reprezentacije Nemačke (a znamo kakve su golgeterske sile poput Gerda Milera i Karl Hajnca Rumenigea igrale za Elf), zavidi na udarcu, jasno je da ste napadač najfinijeg kroja.

"Predvideo sam Hariju bar 20 do 25 golova, ali i to je izgleda bilo premalo. Ono što me posebno impresionira je njegova tehnika šuta. Da sam imao samo pet posto tog umeća, verovatno bih postigao 30 golova na svetskim prvenstvima", uz osmeh je, u razgovoru za BILD, prokomentarisao 45-godišnjak rođen u Poljskoj, a potom je nastavio: "Tako je vešt i precizan u završnici. Kao teniseri kada serviraju. Stvari koje oni rade sa ručnim zglobom, Hari radi sa ložnim zglobom i stopalom. Uvek ima isti stav i držanje kod udarca, ali okreće stopalo na drugačiji način. Golmani jednostavno ne mogu da predvide gde će lopta završiti. To je fascinantno."

Za kraj, video Kejnovih 20 pogodaka za Bajern na uvodnih 14 prvenstvenih mečeva. Čisto da potvrdimo Kloseove reči.



tagovi

Hari KejnMiroslav KloseBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara