Detalj sa prve utakmice finala (©AFP)
Detalj sa prve utakmice finala (©AFP)

U Meksiku 16. put u ovom veku dobijamo šampiona posle remija na prvom meču

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 22:49

Klub Amerika i Tigres se sastaju u Meksiko Sitiju (ponedeljak, 02.30) u odlučujućoj utakmici za titulu Aperture

Prva utakmica finala plej-ofa Aperture Meksika nije nijednog od finalista približila tituli. Posle 1:1 u San Nikolasu, sve je otvoreno pred revanš koji se igra u noći između nedelje i ponedeljka (02.30 časova po srednjoevropskom vremenu) u Meksiko Sitiju. Klub Amerika je domaćin, zbog toga i favorit, ali Tigres kao aktuelni osvajač Klausure nikako ne sme da se potceni.

Pre tri dana je Klub Amerika prva povela, golom Enrija Martina iz penala u 51. minutu. Ipak, nije ta radost dugo trajala, u 71. minutu je Džonatan Erera izjednačio.

Izabrane vesti

Ono što je sigurno, golman Tigresa Nahuel Guzman će da bude pod pritiskom. Imao je 37-godišnji Argentinac nekoliko važnih odbrana u prvom meču, ali sada će mu na neprijateljskom terenu biti još teže, a odgovornost još veća.

Ipak, znaće kako da se nosi sa time. Pričamo o čoveku koji je sa Tigresom osvojio sedam titula i jednu KONKAKAF Ligu šampiona.

Još jednom ćemo da ostavimo srca na terenu, spremni smo da prodamo kožu sa leđa za svaku loptu, za svaku priliku. Ponašaćemo se kao da nam je ovo poslednja utakmica u životima. Moramo da poštujemo veličinu i istoriju ovog kluba, da negujemo njegov identitet. Verujem u nas, u to da ćemo da slavimo večeras“, poručio je Guzman.


02.30: (1,80) Klub Amerika (3,50) Tigres (4,70) – prvi meč 1:1


U ovom veku je na 15 finalnih serija prvi meč završen nerešenim rezultatom. U 10 slučaja posle toga je domaćin revanša osvajao titulu.

Međutim, na tri od poslednja četiri to nije bio slučaj. Tigres je u Aperturi 2017. i Klausuri ove godine osvojio titule kao gost, posle remija kod kuće. Isto se desilo i Klub Americi u Aperturi 2018.

Klub Amerika se noćas bori za 14. titulu, 10 puta je do sada gubila u finalu. Najtrofejniji je klub u Meksiku, prate je Gvadalahara Čivas sa 12 titula i Toluka sa 10. Tigres je do sada bio prvak osam puta (u pet navrata je poražen u finalu), a ukoliko slavi noćas izjednačiće se sa Kruz Azulom na četvrtom mestu na listi.

MEKSIKO 1 (APERTURA) – FINALE (REVANŠ)

Ponedeljak

02.30: (1,80) Klub Amerika (3,50) Tigres (4,70) – prvi meč 1:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Klub AmerikaMeksiko 1Tigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara