©Star Sport
©Star Sport

U Nišu podvukli crtu: Kad smo preuzeli klub dug je bio 5.000.000 evra, sada smo uspešna firma

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.06.23. | 22:37

Na sednici Skuštine Nišlija zaključeno je da budžet kluba mora da se podigne na bar 4.000.000 evra, kako bi Radnički mogao da bude konkurentan ostalim klubovima u Srbiji

Radnički iz Niša održao je redovnu sednicu Skupštine kluba, na kojoj je objavljen godišnji izveštaj o radu, finansijski izveštaj o poslovanju kluba i plan za narednu godinu, kao i izveštaj Nadzornog odbora.

Na sednici je zaključeno da budžet kluba mora da se podigne na bar 4.000.000 evra, kako bi Radnički mogao da bude konkurentan ostalim klubovima koji se bore za visok plasman.

Izabrane vesti

Direktor Radničkog, Dejan Propadalo istakao je da je klub u poslednjih godinu dana poslovao domaćinski, da je na dobitku, i što je najbitnije, nikom nije dužan.

"Dugovanja su bila ogromna kada smo preuzeli klub, oko pet miliona evra. Poslednje tri godine smo u plusu i ponosni smo na to. Jedini smo sportski kolektiv u Srbiji koji posluje na ovakav način. Što se tiče dugovanja sada - nema ih, izmirisli smo sve i isplatili višegodišnji neplaćeni porez, dakle, mi smo uspešan klub i firma. Želimo da nastavimo u ovom pravcu i povećavamo svake godine dobitak kluba. Nikada nismo gledali u tuđe dvorište, gledamo u svoju kuću. Ponašamo se domaćinski, radimo sa minimalnim ljudstvom. Racionalizovali smo broj zaposlenih, omasovili školu fudbala i u svim sferama smo napravili ogroman pomak i nadamo se da će biti još bolje", ističe direktor kluba Dejan Propadalo.

Sezona Radničkog je okarakterisana kao dobra, bez obzira na to što je ekipa teškom mukom izborila opstanak u Mozzart Bet Superligi. Sa druge strane, klub je izrazio zadovoljstvo rezultatima mlađih selekcija, pošto su se kadeti i omladinci vratili u elitni rang takmičenja.

"Ovakva sezona seniorskog tima ne sme da se ponovi. Splet raznih okolnosti uticao je na ovakav plasman. Mi ne smemo da budemo na tabeli ispod osmog mesta i cilj uvek mora biti plej-of. Kakve sve pehove nismo imali od početka sezone - bolesti, povrede pred ključne utakmice... Bilo je tu i nekih viših sila, 18 penala je svirano protiv nas. Radnički niko nije nadigrao, na rezultate su uticali različiti faktori. Moram da istaknem da smo jako ponosni na mlađe selekcije, omladinci i kadeti su obezbedili plasman u Superligu. Radnički mora da okuplja svu decu iz ovog regiona i da ih plasira dalje. Ne treba više da Partizan, Zvezda ili Čukarički skupljaju našu decu, već sva deca treba da steknu afirmaciju u Nišu".

Propadalo je potom govorio govorio je i o budućim planovima Nišlija.

"Ove godine cilj je da napravimo teren sa dobrom veštačkom travom, po svim UEFA i FIFA standardima. Tereni su nam neophodni za kvalitetan rad i razvoj igrača. Kada smo došli u klub, imali smo samo glavni teren, a kao da nismo. Teren nije imao navodnjavanje, decenijama nije ulagano u njega. Prošle godine smo napravili teretanu, nove prostorije, svake godine dižemo klub koliko možemo. Odvajamo sredstva, ali se trudimo da ne ugrozimo isplatu zarada", zaključio je Propadalo.

Radnički će pripreme za narednu sezonu otpočeti u subotu 17. juna, kada će promovisati i novog šefa stručnog štaba, Nikolu Trajkovića.


tagovi

Dejan Propadalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara