(©AFP)
(©AFP)

U Rusiji niko neće status vicešampiona: Soči kiksnuo, Dinamu se sve otvorilo za povratak na drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 20:39

Najprijatnije iznenađenje Premijer lige remiziralo sa Sočijem

Šampionska trka u Rusiji je odavno rešena, titula ne menja vlasnika i rivali ponovo gledaju Zenitu u leđa. Splasnule su prvim pratiocima tima iz Sankt Peterburga ambicije kada su izgubili bitku, a preostale mečeve za ekipe iz vrha obezvredila je UEFA izbacivanjem ruskih klubova za narednu sezonu iz evropskih takmičenja. 

Da nije tako, ključalo bi do poslednjeg kola u Premijer ligi, važan bi bio svaki bod. Ovako, niko ne mari. Samo što pre da se završi. Nikoga ne zanima titula vicešampiona, kao da svi beže od tog statusa. Dinamo iz Moskve dugo je ratovao sa Zenitom za trofej, kada je izgubio sve šanse zaređao je sa porazima. Istim putem krenuo je i njegov gradski rival CSKA i činilo se da će nezainteresovanost Moskovljana iskoristiti Soči. Najprijatnije iznenađenje Premijer lige u prošlom kolu preuzelo je drugo mesto, a već ovoga vikenda može da ga prepusti posle remija sa Nižnjim Novgorodom - 0:0. 

Izabrane vesti

Moskovski Dinamo ima priliku da se vrati na drugu poziciju, ali ga čeka nimalo lak zadatak. Da bi to učinio neophodno je da dobije derbi protiv Lokomotive. Veliko je pitanje hoće li momci Sandra Švarca biti motivisani za taj meč, iako je derbi. U prethodna tri nisu ličili na sebe, a nisu osvojili ni bod. Svakako, ništa neće biti rešeno pre poslednjeg kola. 

Dominirao je Soči, držao loptu u nogama - imao posed 77 odsto - i sit se ispromašivao. Odapeli su fudbaleri Sočija 16 puta ka golu Nižnjeg Novgoroda, ali Nikitu Gojla nisu savladali. Imao je Soči igrača više čitavo drugo poluvrme, početkom nastavka zaradio je kanadski napadač Riči Enin drugi žuti karton. Odbranio se Nižnji sa desetoricom i došao do zlata vrednog boda u borbi za opstanak. Sada ima bod više od Himkija i Rubina, koji se nalazi na mestu koje ga vodi u baraž za opstanak. 

RUSIJA 1 - 29. KOLO

Petak

Soči - Nižnji Novgorod 0:0



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara