U utorak golovi Mančesteru, u četvrtak poziv u reprezenatciju: Ben Jeder mora da časti

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.03.18. | 15:05

Prvi put na spisku i Atletikov štoper Lukas Erandez, nema Gomisa, Laporta, Debišija, Kurzave...

Kakvi dani za Visama ben Jedera! U utorak veče je od namenjene mu sporedne zgrabio u glavnu ulogu na Teatru snova, a ovog četvrtka dobio prvi poziv u selekciju Francuske! Napadač Sevilje, koji ove sezone „brije“ u Ligi šampiona - deset golova na devet utakmica, računajući i kvalifikacije - našao se na spisku selektora Didijea Dešana za kontrolne utakmice protiv Kolumbije i Rusije, a ako se na njima pokaže može da se nada i pozivu i na Muindijal.

Ben Jeder je dete tunišanskih disidenata, figurirala je prethodnih dana mogućnost da baš zbog toga igra za afričku selekciju, ali je presudio sportski motiv i ovo je, zapravo, samo logičan sled u karijeri momka koji je devet puta nosio dres mlade selekcije Galskih petlova.

Izabrane vesti

Osim 27-godišnjeg Ben Jedera, na spisku Francuza premijerno se našao i standarni štoper Atletiko Madrida, Lukas Ernandez i tako naplatio odličnu sezonu, iako se stidljivo provlačilo da bi mogao da prihvati poziv Španaca. Nije ga ni bilo. Iz Pariza jeste. Ernandez je pozvan pre Emerika Laporta koji je u prethodnom prelaznom roku prešao u Mančester Siti, ali još nije debitovao za „A“ tim.

Pominjalo se da bi Dešan mogao da pod zastavu pozive Bafetimbija Gomisa, Metjua Debišija ili Žofrija Kondogbiju, pošto blistaju u dresovima Galatasaraja, Sent Etjena i Valensije, ali se selektor oslonio na proverene snage.

Za ovu priliku nema ni Kevina Gamerija (rezerva u Atletiku), Lavina Kurzave (PSŽ), Dimitrija Pajea (igra pormenjivo za Marselj), dok su povređeni Bendžamin Mendi (Mančester Siti), Kristof Žale (Nica), Kingsli Koman (Bajern), Aleksandar Lakazet (Arsenal) i Nabil Fekir (Lion).

Galski petlovi će 23. maja na stadionu „Francuska“ dočekati Kolumbiju, dok četiri dana kasnije gostuju Rusiji u Sankt Peterburgu.

SPISAK REPREZENTACIJE FRANCUSKE

Golmani: Ugo Loris (Totenhem), Stive Mandanda (Marselj), Alfons Areola (PSŽ);
Defanzivci: Đibril Sidibe (Monako), Bedžamin Pavar (Štutgart), Rafael Varan (Real Madrid), Loran Košćenli (Arsenal), Samjuel Umtiti (Barselona), Presnel Kimpembe (PSŽ), Lukas Dinj (Barselona), Lukas Ernandez (Atletiko Madrid);
Vezisti: Blez Matuidi (Juventus), Adrijen Rabio (PSŽ), Pol Pogba (Mančester junajted), Korentin Toliso (Bajern), Engolo Kante (Čelsi), Toma Lemar (Monako);
Napadači: Florijan Tovan (Marselj), Olivije Žiru (Čelsi), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Kilijan Mbape (PSŽ), Entoni Marsijal (Mančester junajted), Usman Dembele (Barselona) i Visam Ben Jeder (Sevilja).

FOTO: Action images


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeDidije DešanVisam Ben JaderLukas Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara