Komentari na vest

UEFA koeficijenti: Kreće borba za treću godinu sa dva tima u Ligi šampiona; startna pozicija Srbije dobra, potencijal mali

M

Mnogi potcenjuju

pre 10 meseci

Čukarički a matematika kaže drugačije. Posle Zvezde i Partizana doneli su najviše bodova. Zadnjih 6-7 godina su malte ne stalno u evrotakmičenjima sem dve sezone dok je trener bio Lalatović. Idemo da računama 2015/16 Domažale 6, Gabala 3 ukupno 9, 2016/17 Ordabaši 4, Videoton (danas Fehervar) 3 ukupno 7, 2017/18 i 2018/19 nije igrala, 2019/20 Banants (danas Urartu) 6, Molde 1 ukupno 7, 2020/21 nije igrao, 2021/22 Sumgait 4, Hamarbi 3 ukupno 7, 2022/23 Rasing 6, Tvente 0 ukupno 6. Sve ukupno 36 bodova u pet sezona ili u proseku 7,2 boda. Činjenica govore da samo Tventeu nisu uspeli da uzmu nijedan bod. Matematički računano to je između 15 i 20% za nacionalni koeficijent ili više nego svi ostali klubovi koji su izlazili u Evropi (bez večitih već mislim na Radnički Niš, Vojvodina, Spartak, TSC možda sam neki tim zaboravio). Ove sezone imaju dve utakmice u kvalifikacijama LE i sigurnih 6 mečeva LK tj ukupno 8 utakmica i realno je očekivati da mogu da uzmu nekoliko bodova naravno ukoliko se sastane sa nekim klubovima iz Mađaske, Rumunije, Hrvatske, Slovačke, Češke, Poljske, Rumunije, Izraela... pa zašto ne i protiv klubova iz Belgije, Austrije, Švedske, Danske, Norveške, Austrije, Ukrajine, Švajcarske, Grčke, Turske... naravno nerealno je očekivati protiv klubova iz Holandije, Portugala i iz zemalja petice. U prilog im ide i činjenica da igraju van Beograda tj Leskovcu i da će tamo imati dobru podršku (i bar niko od srpskih navijača neće navijati protiv njih kao što je na stadionu Partizana bilo nažalost njih 20-ak koji su proslavljali golove čak i jedan otac sa detetom od desetak godina koji je bio nedaleko od mene i govorio detetu kako je to ciganska filijala). Možda uz malo sreće na žrebu prezime u Evropi ali za to je realno vrlo malo šanse manje između 5 i 8 %, da budu treći 33%. Pozdrav.
B

Beks - NUFC

pre 10 meseci

Sve pozitivni komentari, a realno je da doživimo debakl! Svesni smo svi mi da naše ekipe nemaju kvalitet, ali volimo da se lažemo i zamajavamo. Šta može Zvezda da uradi sa gorostasima?! Ništa, da moli Boga da gubi sa manjom razlikom. Ako ih sreća pogleda da im padne neki slabiji tim iz četvrtog šešira, pa da vode bitku za treće mesto. Treće mesto ih šalje u Ligu Evrope, to bi bilo izuzetno dostignuće. TSC će ispasti u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, ali je dobro da direktno ulaze u Ligu Evrope. Tu će mnogo zavisiti od žreba. Tu ima izuzetno dobrih ekipa, ali verujem da će 'kljucnuti' neki bod, ne mnogo, eventualno 2-4 boda. Svi ostali, Čuka, Partizan, Voša, vrlo teška priča! Nije lako proći kvalifikacije, a njih čekaju po dve prepreke. To je gotovo nemoguća misija, ali ajde da sačekamo. Sve u svemu, želim svima sreću, neka nas obraduju.
G

Gost 1234

pre 10 meseci

Cukaricki igra bar grupnu fazu lige konferencija, i moze do nekog boda iz osam utakmica...Partizan i Vojvodina su tanka prica, jer nemaju nista zagarantovano.
P

Plug

pre 10 meseci

Sada postoji samo Zvezda, Partizan je pred gasenjem. Tako da ce i koeficijent takav biti. Cuka i ostali velikani nema sta da traze u Evropi
g

gosti

pre 10 meseci

Zvezda u zavisnosti od žreba, ima kvalitet da bude barem treća. TSC teško da može nešto u LE, ima tu jakih klubova ali može da se nada nekom bodu. Čuka u zavisnosti od žreba možda može i nešto više da napravi. Partizan nadam se da će uspeti da uđe u LK, tu će osvojati bodove. Voša samo da prođe Apoel. Moramo da iskoristimo ovu priliku da se ustalimo među najboljima. Ali ako ovu i sledeću godinu uprskamo, neće biti ništa od našeg fudbala.
G

GoranKš

pre 10 meseci

Ranije je makar Partizan uzimao po koji bod uz Zvezdu. Od ovih ostalih nema nista kao po obicaju.
Z

Znojko

pre 10 meseci

Zvezdi bi najbolje bilo da se domogne trećeg mesta ako je moguće i tu bi verovatno imala velike šanse kao povlašćeni da prođe dalje.TSC da pokuša da uđe u grupu LE,Čuka da igra LK i po mogućstvu Partizan. Jedino nemam osećaj za Vošu da će da uspe mada bih voleo da me demantuju.Mnogi smo negativni po pitanju naših klubova ali ko zna,možda nam ovo bude najuspešnija sezona u Evropskim takmičenjima!
m

mozemo.vise

pre 10 meseci

Novi stadioni ce da znace. Napravice se jos nekoliko novih stadiona. Vrhunac razvoja srpskog fudbala je zavrsetak nacionalnog stadiona. Mozemo do mesta na kom je Skotska, cak mozda i neko mesto vise. U stvari mozemo mnogo.
L

Logika

pre 10 meseci

“Vrhunac” izgradnja nacionalnog stadiona? To ako nije kuća nekog kluba je rasipanje novca…dalje neću pisati
d

dejanera

pre 10 meseci

@ Logika E vidis tu gresis! Ako se oslonis na to da neki navijaci pune stadion, i da se on od toga izdrzava, onda mozes slobodno odmah da ga srusis! Prvo: Kod nas su karte izuzetno jeftine. bajern igra protiv RB Lajpciga superkup Nemacke 12.08. u 20:45. Najjeftinija karta kosta 231 evro + 34 evra za rezervaciju. Najskuplje karte su 439 + 65 evra. Crvena Zvezda prodaje sezonske karte (i to premijum) za zapad po ceni od 30000 dinara ili malo vise od 250 evra. Dakle za isti novac za koji samo jednom gledas Bajern (i to u superkupu koji i nije nikakvo takmicenje) Zvezdu gledas citave sezone! Sezonska karta za Partizan (za centar zapada) u prosloj sezoni je bila citavih 8000 dinara?! Jug je kostao samo 4000, a sa popustom 3000?! Vise kosta rezervacija na Alijanc areni nego sezonska za jug Partizana. O ostalima je tek smesno pisati! Drugo: Mi smo cudno drustvo koje je u svemu podeljeno. Ili si za vlast ili za opoziciju (to je valjda svuda tako) ali samo kod nas ima da ako vlast uradi nesto sto ti podrzavas (npr. napravi neki put) a ti si protiv vlasti ti si onda i protiv tog puta. Vazi i obrnuto! Ako opozicija predlozi nesto sto bi ti podrzao svim silama da je to predlozila vlast ti si protiv toga zato sto su to oni predlozili. Skoro svi navijaju za Zvezdu ili Partizan. Spremni smo na ozbiljne svadje "braneci" nas klub ali na stadion bas i ne bi! Samo Beograd ima skoro 2 miliona stanovnika a na Marakani nekad samo par hiljada ljudi. Svi se kunu u Srbiju a kad igra reprezentacija publike ima samo ako nam ide dobro u kvalifikacijama. Ako posrcemo ili smo izgubili sanse onda nam se desi da stadion zvrji prazan. Dakle Nacionalni stadion nece se izdrzavati od karata kao sto se ni jedan ne izdrzava tako. Ako budu napravili poslovne prostore, kancelarije i ostale pratece programe koji ce donositi pare onda je to jedan nacin da se stadion izdrzava. Ako ga budu izdavali za koncerte i ostalu komercijalu to je drugi nacin. Treci je da ga FSS odrzava iz svojih prihoda i poslednji (najverovatniji) da drzava plati i to i teraj dalje. Uglavnom sigurno se nece izdrzavati od 4-5 utakmica reprezentacije i finala kupa!
p

pamcenje

pre 10 meseci

Vojvodina ima sansu da osvetla obraz potpuno. Ako oni prodju u grupu Lige Konferencija to je preveliki uspeh za srpski fudbal. Kada bi sve tri ekipe uspele. Jeste solidno teska liga konferencija, ali ipak nosu najjaci a ni do najjacih, neka uspeju Partizan i Vojvodina i imamo fantasticnu sezonu. Pet u grupama, pa to srpska liga bila puna evropskih ekipa i interesovanje bi bilo veliko za svaki mec u evropi. Pa neka tu i stane, imali bi pokusezonu pet nasih ekipa u evropi. Ostaju bodovi. Posle idemo jos jace sa najmanje istih pozicija.
p

prolece.na.rame.slece

pre 10 meseci

Zvezda 1/8 finala Lige Sampiona. Ispadaju od Sitija na prolece. Prolece na moje rame slece. TSC prolece Lige konferencija ispadaju odmah. Cukaricki drugi u grupi Lige Konferencija, prolece, ispadaju odmah. Vojvodina ulazi u Ligu Konferencija i budu treci u grupi. Partizan bude prvi i Ligi Konferencija Mening Severina Natho tandem. Prolaze 1/8 finala Lige konferencija i tu ispadaju. Jel bi bili 8? Za ovu kombinu navijam. Mozda mozemo do dva mesta direktno u Ligi Sampiona. Ovo je orilika da Partizan jos vise zapne i da Vojvodina napravi iskorak. Tsc i Cukaricki zbog kolektivnog nalpredovanja lige i ponavljanjima uz Zvezdine i Partizanove uspehe dobijaju nagradu da igraju prvi put grupe, neka jedan makar prodje nekako.
p

pozitivno

pre 10 meseci

Sta ako Zvezda prodje grupu Lige Sampiona. TSC bude treci u Ligi UEFAa, a Cukaricki i Partizan prodju grupi Lige Konferencija a Vojvodina igra samo Ligu Konferencija? Jel bi Vojvodina imala losu sezonu u Evropu? Ovo ako uspeml NEBO JE GRANICA
j

jedno.pitanje

pre 10 meseci

A sta ako Cukaricki prodje grupu Lige Konfekcija?
n

neka.bude.ovako

pre 10 meseci

TSC U LIGI SAMPIONA. TO BI IM FINANSIJSKI ZNACILO. ZAMISLITE 20 MELEONA U TSC.
b

bbrdo

pre 10 meseci

Ti kapiraš da je TSC već minimum liga evrope? To je najmanje 10mil evra za njih plus što će prodati bar 2 igrača za po 3mil. Ljudi partizan prejahali bar još dve sezone ako Vučko ne uleti sa parama ko za KK partizan.
P

Pobeda je resenje

pre 10 meseci

Po meni Vojvodina uz jos par pojacanja moze da eleminise Apoel,Cukaricki da se isto pojaca sa jos dva,tri brza i tehnicki dobra igraca i uz srecu da dobije neke slabije rivale moze da prodje.Tsc treba da dovede neke dobre Afrikance,Azijate,nekog iz Ceske,Slovacke,Bugarske,Madjarske,Estonije,Slovenije,Grcke,Kipra,Hrvatske,Makedonije,Kazahstana ima po tim ligama da se proberu kvalitetni igraci.Mozda bi onda mogli nesto vise u Ligi Evrope da naprave.Partizan je protiv Bohemijansa pokazao da je trenutno rupa od tima kome su takodje potrebna barem 6 ozbiljnih i kvalitetnih igraca za nekakav rezultat.Zvezda za razliku od svih ovih timova je odradila vrhunski ili skoro vrhunski prelazni rok mozda da dovedu jos Degeneka,Luku Milivojevica ili Neta Lavija iz Makabi Haife.Popunjena je Zvezda dobrim igracima.Barak Bahar forsira Zvezdinu decu Nedeljkovica,Mitrovica,Lucica,Sljivica,Erakovica koga su doduse forsirali i Milos Milojevic i Dejan Stankovic.Zvezda je napravila pun pogodak sa Krasom,Olajinkom,Glazerom,Adom uz strance koji su vec tu kao Kanga,Kangva,Vigo,Bukari,Azarov,Prucev.Doduse Vigo ne igra zbog kazne kod Bahara nije zadovoljio struku i verovatno ide vrlo brzo iz Zvezde.Precrtani su i Gobeljic i Srnic sto navijace Zvezde posebno raduje i uz to se radi da da Ado i Bukari dobiju srpsko drzavljanstvo zbog nase lige i ogranicenja stranaca.Jedino je pitanje da li ce i kada Late Lat doci u Zvezdu.Ako ne dodje on onda verovatno dolazi Kasijera iz Zenita.Svakako zelim puno uspeha svim nasim klubovima u Evropi.Sportski pozdrav.
M

MICURA

pre 10 meseci

Fudbalsko prvensvo u Srbiji je jedino na svetu gde se jos uvek NE ZNA ni kad pocinje jesenji deo , ni ko sve igra u Ligi , ni koliko klubova ima u takmičenju......................ali se zato precizno ZNA ko u junu 2024 . uzima titule , koje drugi , ko ce u Evropska takmičenja a ko iispada iz lige...
M

Maestro

pre 10 meseci

Turska je 13 na listi a ima 4 pretsavnika u evropi( 1 liga prvaka + 3 liga konferencije) Norveska je 14 na listi a ima 5 pretstavnika u evropi ( 1 + 1 +3). Kako se to dobilo?
b

bbrdo

pre 10 meseci

Tako što lista trenutna na kraju 22/23 važi za sezonu 24/25.
s

slavuj

pre 10 meseci

Bodovi koji se dobiju za plasman u grupu, idu u koeficijent kluba, a pobjede i neriješeni rezultati idu u nacionalni koeficijent, a to se ove godine dijeli na 5. Voša i Partizan neće ući u grupe Vojvodina je već dobila teškog protivnika kojeg neće proći. Partizan u ovakvom stanju daj bože da uđe u grupu LK. Prošle godine i ovakav kakav jeste najgori unazad 30 i više godina donio je ubjedljivo najviše za nac.koeficijent. Na žalost toga ove godine neće biti. Jedan jak klub kao Zvezda ne garantuje jak nac.keoficijent a to smo vidjeli u Hrvatskoj, gdje je svake godine Dinamo igrao LŠ ili LE, dok su ostali ispadali u kvalifikacijama, što i nas u budućnosti čeka, na žalost.
T

Tipujem

pre 10 meseci

Vojvodina iz 2 meča prolazi ,pa makar na penale..
с

срб

pre 10 meseci

Сви бодови који се освоје иду за клупски коефицијент и сви бодови се деле за навионални без обзира дал је за реултат или за пролаз у групу.Звезда је већ добила 4 бода за директан улазак у ЛШ и то се дели на 5 за национални.
Г

Гост 26

pre 10 meseci

Кад ће нови дресови ?
G

Gosttost

pre 10 meseci

Koliko ih do sada imaš u kolekciji ? Ima li iz neke sezone da ti fali ?
Г

Гост 26

pre 10 meseci

Немам леба да једем а да купујем дресове од 10.000 дал си луд.. ал ми лепо да видим
G

Gost200

pre 10 meseci

Crvena zvezda 0-3 boda LŠ, TSC 0-1 bod LE, Čukarički 0 bodova LE, u LK moožda 3 boda, Vojvodina ispada odmah, Partizan ispada odmah, ako se dogega do grupne faze LK do 3 boda. Ovo je realnost.
G

Gost200

pre 10 meseci

Šta je, ne volite realnost? Volite da se zavaravate kako smo neka fudbalska sila? Dobro, vaše pravo. Mada koliko lažete u vezi budžeta klubova, transfera i svega i šta sve pišete ovde, ovo je mala maca samozavaravanja.
P

Pa brate

pre 10 meseci

Već si ovo pisao šre par dana. Odgovorio sam ti i tad a i sada ću. Za Zvezdu grešiš veoma, videćeš.
D

Don Vito Corleone

pre 10 meseci

Zvezda vas sve vuče na grbači, tri LŠ u pet godina, četiri LE od toga tri proleća, sve to u sedam godina. Problem je što će Zvezda nastaviti u tom tempu i osvajati bodove, jedino ostaju Tsc i Čuka, pošto Partizan i Vojvodina neće ni ući u grupu.
X

XXXL

pre 10 meseci

Don vito Ma nema kome to reci vecina njih to nece ni priznati. Vidim da pises o lathe lat i kasijeri. Danas je nova informacija da je na pragu transver iz lokomotive moskwe tacnije isidor wilson 22 godine.
D

Don Vito Corleone

pre 10 meseci

@XXXL. Teško će Zvezda do njega. Vidim da je igrao za sve mladje kategorije reprezentacije Francuske. Dobar učinak je imao u Bastiji B. Dobar učinak u Lokomotivi M. Teško do njega...
Z

Zeleznik

pre 10 meseci

"Vuče" nas jer ima neograničen budžet i logistiku. Tj. budžet kao ostatak lige puta tri. Lako je tako biti prvak i "prsiti se". Videćemo vas u toj LŠ, koju po prvi put niste izborili igranjem u kvalifikacijama, nego je igrate baš na osnovu zasluge klubova iz te iste domaće lige, koju i koje vidim sad pljujete.
v

vladan911

pre 10 meseci

Partiza uzima više ili slično bodova kao Zvezda, pogledaj informiši se kada već hoćeš da komentarišeš
S

Srbin1804

pre 10 meseci

Zvezda ako dobije tesku grupu pobice se sa svima ali nazalost vrlo je moguce da bude i cetvrta. Sa druge strane sa nesto normalnijom grupom ona bi uz srecu mogla i do drugog mesta, a bilo kako bio i treci da budemo to je uspeh. TSC sad kako vidim dobio bi neke bodove za sam ulazak u LS, pitanje da li bi u LE dobio ista. Mada u LS bi se obrukao sa 10:0 po utakmici, dok bi u LE gubio po 5:0 i mozda bi ga jednom usrala pobeda. Cuka moze u Konferenciji i do drugog mesta, a u LE bi prosla gore od TSC-a zato sto je ogromna razlika u kvalitetu izmedju LE i Konferencije. Partizan se vec navikao na solidna izdanja u tom takmicenju pa bi bilo pozeljno da uspe da udje tamo iako nisam optimista. Nama bi mozda najveci dobitak bio da nekim slucajem udje i Vojvodina onda bi svih 5 klubova imali sansu da uzimaju bodove, ali realno ih ocekujem najvise od Zvezde jer Zvezda da nastavi takmicenje u LE moze do polufinala, dva puta smo nesrecno ispadali od Milana i Rangersa zasto da nas sad sreca ne pogleda.
R

Raša P

pre 10 meseci

Dokle god se ne ukine ili poveća na 6 broj stranaca, bićemo van konkurencije. Mladi igrači ne napreduju jer se razvijaju među prosečnim igračima i prilično zastarelom strukom. Ako uzmemo reprezentaciju super lige iz prošle sezone bezz stranaca, ne bi prošli kvalifikacije za LE. FSS je od davnina organizacija koja bi da ulaže malo a dobije mnogo!!! GLASAM ZA UKIDANJE PRAVILA O BROJU STRANACA!!!
D

Djapex

pre 10 meseci

Imamo 3 kluba u grupnoj fazi, jedino sto deluje da takmicanja u koje ce igrati je prevelik zalogaj za njih... Zvezda bi se nakupila bodova u LE, TSC bi mogao do 4 boda najmanje u LK, jedino Cukaricki ima sansu da osvoji nekoliko bodova u LK, ali sve zavisi od zreba... Partizan, iako ovako los, ako se pojaca i ako ga sreca pogleda, moze do grupne faze... mada nije nikad imao ovako los tim... Srpski klubovi ce najmanje imati 26 utakmica u Evropi ove godine, treba nam da na polovina utakmica, srpski klubovi ne izgube... mozda i vise...
X

XXXL

pre 10 meseci

Jos jedna informacija koja nije vezena za ovu temu na pomolu transfer u rusiji iz lokomotive moskve isidor wilson pregovori su u toku!
G

Gostgost

pre 10 meseci

Njegova vrednost je 6M€!
X

XXXL

pre 10 meseci

Gost gost jeste tacno tako i krasova vrednost je 6 milke ali kupljen je od monaka za 3,5 i najverovatno ce i toliko platiti zvezda mozda posto je i za late lat isto toliko nudjeno
@

@xxxl

pre 10 meseci

Ma,Teško će ga dati ispod cijene, možda bude neka trampa u cijeni, samo sa kim?
g

gkughuiohil

pre 10 meseci

napisali ste koliko li moze ocajni partizan ,a tsc i cuka koji igraju grupne faze ni rec ,jel u srbiji postoje samo dva komsijska kluba pitam
M

MICURA

pre 10 meseci

Naš fudbal je dotakao dno dna .........Nameštaljke mečeva na sve strane, kupovina mesta za klubove u obe ,,najjace,, lige u zemlji, menadzeri i političari vršljaju po klubovima ,pranje para preko izgradnje stadiona , kod nas se ne zna jos ni kad se igra prvo kolo u sezoni , mnogo novih sumnjivih likova se pojavilo u nasem fudbalu uz dokazane stare muljatore koji sluze kome god treba al fotelju ne pustaju
K

Kumovi Vrbas

pre 10 meseci

Zao mi je sto Partizan i Vojvodina nisu bili 2 i 3, umesto TSC i Cukarickog. Ali sta ces vreme se ne moze vratiti tako da je Vosu i Partizan suvisno je komentarisati, jer nece uci u LK, Vosa maksimalno do treceg kola, a Partizan do cetvrtog. Treba iskljucivo komentarisati Zvezdu, TSC i Cuku sta oni mogu da urade. Mozda bi imali neke sanse da TSC igra LK umesto LE. Zvezda moze doneti bodove samo ako joj se posreci protivnik iz 4 sesira. Ako izvuku Sosiedad, Njukastl, Lans i Marsej koji ce sigurno uci u LS, mrka kapa od Zvezdinih bodova. TSC nema nikakve sanse da izvuce nekog lakog protivnika jer ce biti u 4 sesiru LE, i on ce doneti najmanje bodova, daj boze da gresim. I jedino Cuka ako bude igrala LK moze nesto da uradi ako joj se posreci oko zreba da dobije lake protivnike. Do 4000 poena moramo doci kako znamo i umemo u novoj Evropskoj sezoni.
M

Milojko Arsenić

pre 10 meseci

Turci nas polako sustižu, a i ostali nisu daleko, što znači da nam u sezoni 25/26 sledi potop. Ovo je odlična vest jer ovo znači i oslobađanje od zla i spas srpskog fudbala i sporta u ovoj zemlji. Fudbal je glavni pokretač svega a znamo da je ovoj sezoni u zvezdu uloženo rekordno novca koliko u sve ostale klubove u ligi zajedno jer ovo im je biti ili ne biti sezona.
J

Jöle 39

pre 10 meseci

Bravo istog sam mišljenja, što pre padnemo na listi to će se srpski sport oporaviti.
N

Nenad1246

pre 10 meseci

Turcima se može lako desiti da i svi ispadnu u kvalifikacijama.
L

Lalo

pre 10 meseci

Ovo ce biti jedna od losijih sezona za srpskih fudbal. Iako cemo imati tri kluba u grupi, problem predstavlja njihova konkurentnost. Zvezda ce se boriti za trece mesto u grupi, ima dobar tim, ali sanse joj realno nisu velike narocito ako zreb bude nepovoljan. Ne ocekujem nista od Cukarickog, Tsc-a i Vojvodine. Ti klubovi nisu postali bolji nego sto su bili, vec je Partizan postao veoma los i doveo ih u situaciju da se bore pri vrhu tabele. Sto se tice Partizana, za njega nema evropske jeseni, s obzirom da ie uprava ostala ista kao i da je prelazni rok za sada veoma lose odradjen. Taj klub nema cak ni da plati struju, a kamoli da pravi rezultate u Evropi. Od ove sezone krece strmoglav srpskog fudbala.
g

grupna faza

pre 10 meseci

Tsc u LE nece imati gotovo nikakve sanse...jer ce u LE biti u poslednjem sesiru, sto znaci da ce im doci sigurno neke ale iz lige petica..cuka ce takodje biti poslednji sesir u LK i gotovo nikakve sanse nema da bude u prva dva tima, a ne znam ni moze li da capi koji bod....realno vece sanse ima tsc da uz neku pobedu i remi bude treci, pa da jastavi u LK....ali i time ce samo da odbrani bodove koje dobija za ulazak u LE...realno ce bas tesko do bodova. Ovde bi najveci deo posla trebalo da odrade Vosa i Partizan, jer je tu najbolja sansa da sw nakupe bodovi, ali kako su se pojacali i jedni i drugi, cisto sumnjam da ce oni da se nakupe bodova....
J

JAS111111

pre 10 meseci

PO tabeli se vidi da imamo 4 konkurenta turke,svajcarce, cehe i norvezane
T

Techa

pre 10 meseci

Kao prvo TSC ima zagarantovanu LE cini mi se da za to dobija 3pts a Cukaricki LK i trebalo bi 2 pts...ako sam u pravu to je sa Zvezdinih 4 pts ukupno 9 pts sigurnih. Ako Partizan i Vojvodina prodju kvalifikacije to je jos 4 pts...znaci 13. Ako sam u pravu to bi bilo 2,6 pts nacionalnog koeficijenta....bez daljih rezultata. Taj deo nije obradjen u tekstu i interesuje me koliko pts se dobija za ulazak u LE i LK...voleo bih da neko napise ako zna, hvala unapred.
h

hajz

pre 10 meseci

Nikakvi bodobi se ne dobijaju ulaskom u LE i LK za nacionalni koeficijent nego samo za klupski.

Jole91

pre 10 meseci

Kako Grci kao rangirani 19 imaju 5 predstavnika (2 u ligi šampina)?
?

???

pre 10 meseci

To sam se i ja pitao, al lik mi je odg imas dole u komentarima. Druga tabela se gleda, proslogodisnja, a ne ova
R

Rubikova kocka

pre 10 meseci

Neka budemo i 15, samo da ne budemo na 16 mjestu... Nema neke filozofije 🤷‍♂️
v

v1ad

pre 10 meseci

U prevodu, ne znamo kako ce biti. Moze da se desi da Zvezda, TSC i Cukaricki zavrse poslednji u grupama, Partizan i Vojvodina ispadnu u kvalifikacijama ali i da igramo sa cetiri ekipe u grupama (ne verujem da ce Vojvodina uci) pa da sve pogleda zreb i recimo Zvezda i TSC prodju kao treci u LE i LK a Partizan kao drugi u LK i da Cukaricki osvoji isto neki bod. Opet, sve zavisi od zreba. Tako recimo Partizanu moze da dodje Fiorentina, Besiktas, Tvente ili Vitoria Gimaraes u PO za LK ali isto tako mogu da dobiju grupu sa AZ Alkmarom, Florom i Lincoln Red Imps. Isto tako ako bi TSC i Cukaricki dobili neki Helsinki, Zalgiris, Slovan ili Serif imali bi sanse za neki bod. Bice zanimljivo u svakom slucaju.
a

ako su ruze procvetace

pre 10 meseci

zvezda najjaca
T

To sigurno

pre 10 meseci

Najjače prli budžet državni.
p

pera iz osredaka

pre 10 meseci

Kakvi vaši koeficijenti . Nismo na pijacu . Propao je fudbal skroz . Sve trulo . Mozda ove godne se koprcaju . Vec sledecih godina , propast .
?

???

pre 10 meseci

Nije mi jasno kako turci nemaju predstavnika u ligi evrope, kako imaju 4 predstavnika u evropi, a ukrajinci koji su ispod njih imaju 5? Isto tako svajcarci koji su mesto iznad nas imaju 2 kluba u kvalifikacijama, a mi imamo jednog direktno u ls? Dal je to neka greska u tekstu ili nije, al mi je zapalo za oko. Sve u svemu mislim da ce turci napredovati iz godine u godinu. Drago mi je sto sad igramo sa fenerom bas da vidimo na cemu smo s njima. Ne znam zasto ali ja verujem u tsc i cuku u evropi, da nas nece obrukati,ako budu imali srece na zrebu mogu da iznenade
P

PD

pre 10 meseci

Nije ti jasno zato što nisi upućen, druga tabela se gledala za ovu sezonu a ne ova koja je gore u tekstu.
?

???

pre 10 meseci

Da da u pravu si. Nisam tako razmisljao, hvala
V

Vuk 999

pre 10 meseci

Problem su nam mali klubovi! Ma koliko se Crvena Zvezda i Partizan borili za koeficijent, Vojvodina, Tsc, Cukaricki i Radnicki iz Nisa uvek sve upropaste ispadajuci vec u drugom kolu kvalifikacija! Pod hitno da se trgnu uprave tih klubova i naprave konkurentne timove za borbu u Evropi, jer ne mogu Zvezda i Partizan sve sami. Posle se cude zasto masovno omladina iz unutrasnjosti navija za ova dva nasa ubedljivo najpopularnija sportska kolektiva! Niko ne voli osrednjost, vec borbu za titulu i grupnu fazu nekog evropskog takmcenja. Zato prst na celo i da se zapitate zasto Srbi vise vole beogradske klubove, nego one iz svog grada. Vise ulaganja lokalne samouprave i rezultati ce doci!
?

???

pre 10 meseci

Ma i da se ne ulaze bog zna koliko vise. Evo radniccki nis da ulozi u svoju skolu fudbala, da pokupe te klince sa juga i izbacuju ih u prvi tim. Uz neka pojacanja iskusna bili bi jaki ko crna zemlja. Na njima bi mogli i da zarade i napadaju grupu evro takmicenja i eto ti para za pocetak bolje ne moze. Moraju da pocnu od skole fudbala i tim momcima da daju ugovore na po 4 godine, nesto poput cuke, samo sto bi radnickom bile ambicije vece, klinci pogotovo juznjaci vole radnicki i drago bi im bilo da igraju u radnickom u kojem je zdrava prica. Uz neke solidne-dobre plate ne bi odlazili posto poto, ne bi u zvezdu hteli da predju tek tako veruj mi
d

deki_kg

pre 10 meseci

kojim parama prijatelju? ako drzava prestane da upumpava u vas crvene i crne da ne propadnete vec ravnomerno rasporedjuje na sve onda bi skocila konkurentnost ali biste vi bili topovska hrana u evropi. najvise volim kad pljujete sto manji timovi nisu konkurentni i to se uvek setite kad su evropske kvalifikacije a tokom sezone ne date da iko ugrozi vas primat i prepucavate se koji je tim ciji pa koga ce da pusta. ne moze i jare i pare
?

???

pre 10 meseci

Deki istripovao si se. Ne znam sta te naljutilo. Radnicki ni ne ide u kvalifikacije. Ja bi voleo i jedan i drugi radnicki da stanu na noge vise nego tsc. A kojim parama mene ne zanima, ja da im dam nemam. Nek naprave neki plan, neku ideju. smatram da im je najmanje ulaganje u skolu fudbala, a da se posle daleko najvise isplati. Pa i ovaj u cuku kad je dosao nije sigurno doneo 10miliona, mislis da ih sad nema? Doneo plan i program kluba za narednih 10 godina. E sad je druga prica sto je on privatnik i pravi pare za sebe, a sto su rkg i rnis drzavni klubovi pa se samo lapa sve sto stigne od para i nema se vremena za zaradu. Daje drzava pare tim klubovima sasvim dovoljno, da im ne daje davno bi se ugasili, nemaju za sta ni da im daju vise. Kad bi se tu radilo kako valja i video napredak sigurno da bi i pomoc bila veca. Sto bi im neko davao da oni sebi pune dzep, a klubove guraju u jos veci ambis. Evo ti partizan je pravi primer
5

5. Srbija

pre 10 meseci

Neka i država da besprovatno bez priznavanja dugova ikome milione i milione i ''malim'' klubovima, i tako ćemo imati brzo sve same šamionske gigante i velikane u ligi, ulazimo u ligu petice kvalitetom i izbacujemo Francuze iz probrane petorke.
d

deki_kg

pre 10 meseci

nije me nista naljutilo, to stanje je tako kako je. radi se o relativizaciji da su mali klubovi sami krivi za svoju sudbinu i sto ne doprinose dovoljno a u njih se ulaze premalo jer 95% ide na vecite, price o lokalnoj samoupravi su smesne jer sto onda vecitima ne pomaze samo grad beograd ili opstina savski venac. nije bitno sto sam ja za rkg, podrzavam svaki manji klub u borbi koja nije ravnopravna i smara me da se gleda kao da su samo oni krivi sto ne doprinose dovoljno. naravno da cu dobiti tonu minusa jer se ne svidja to sto pricam navijacima vecitih kojima su usta vazda puna postenja i borbe za pravdu a drzava ulaze sakom i kapom i spasava od propasti na vestacki nacin. ili privatizuj sve ili pomozi svima jednako pa ces lako da vidis da vise razlika nije toliko velika.
?

???

pre 10 meseci

Pa deki svi klubovi u drzavi su drzavni. Ne bi bilo ni realno da se ukupan budzet deli na sve drzavne klubove. Logicno je da ce drzava vise da gurne u zvezdu i partiza da se nada ovome sto se u stvari i desilo. Na racun zvezde i partizana sad ce u evropi biti tsc i cuka, ajde da vidimo sta ce da urade kao privatni klubovi. Radnicki izbori izlazak u evropu, bude 3.zameni 30 igraca, smeni trenera, u prvom kolu ih izbaci neki nn klub. Ja da sam vlast i da odlucujem, ne bi im ni ja dao, sve dok se tako ponasaju. Ja kao ljubitelj naseg fudbala iz tog razloga ne zelim radnickom da se domogne kvalifikacija. Meni draza oba radnicka i od tsca i od cuke
G

G

pre 10 meseci

Videce se koliko ce se dovoditi u pitanje igra i rezultati ovih manjih ekipa... posto su dobili priliku kao nikada, da vidimo na kom su niovu. Ili je lakse igrati i kritikovati one koji igraju LŠ...
Š

Šljaka

pre 10 meseci

Turci nas stižu 100%, Austrija i Norvezane nećemo stic sigurno, tako da stajemo na 13 poziciju. A već sezona 25/26 sledi potop to je sigurno.
?

???

pre 10 meseci

Turci godinama ulazu mnogo u fudbal, nikako da ih krene. Pitanje je vremena kad ce oni da eksplodiraju. Pravice problem portugalcima i holandjanima za koju godinu.
Z

Zgemba 82

pre 10 meseci

Crvena Z. Je NAJJACA ove godine ali ne dovoljno za ligu sampi.ispasce mo u grupi i to je to . Partizan ovakav kakav je bojim se da ne moze u ligu konferencije. TSC kao ucesnik LIGA EVROPE mozda capi bod , dva , tri MAX. I NJima je to uspeh jer prvi put igraju evro takmicenje. Čukaricki i Vojvodina mogu da prodju to njihovo prvo kolo ( i to tesko ) i onda u sledecem kolu KAKO NOVINARI UGLAVNOM PISU da se casno oproste od evrope . TAKO DA PO MENI OVU I SLEDECU EVROPU IMAMO SAD I TAD I TO JE TO. I treba da pisemo da smo udarili MAXIMUM kao liga i da ke to gotovo nemoguce ponoviti , a ne da se lazemo kako ako ovi izgube ili ako ovi pobede nama odgovara
@

@zgemba 82

pre 10 meseci

Čukarički igra plej off lige Evrope znači mimimum grupna faza lige konferencije.Valjda će i oni da ćape neki bod.
П

Петровград

pre 10 meseci

Прво треба мало да се и информишеш пре него што почнеш глупости да пишеш. Треба да знаш и да Чукарички има сигурну групну фазу Лиге Конференција.
G

Gost111

pre 10 meseci

Cuka ima zagarantoano mesto u LK ako ne prodju kvalifikacije za LE
E

Esex

pre 10 meseci

Uzimajuci u obzir neki siguran priliv novaca od uefe mislim da se nasi klubovi bas i nisu nesto pojacali.nije u redu uopstavati pa mozemo reci da je zvezda odlicno odradila do sada sve..tsc je sledeci jer pantovic i stanic imaju potencijal,vlalukin moze da ispliva kao i milovanovic,imaju kvalitet.cuka mi je ni tamo ni ovamo a vosa i partizan za sada katastrofalni prelazni rok..imamo istorijsku sansu i jos nije kasno mada sumnjam da ce se trgnuti
m

mikac678

pre 10 meseci

Imamo istorijsku šansu da bukvalno uzmemo par bodova i to je to! Zvezda ako se nađe u nekoj lakšoj grupi ili dođe neka ekipa sa drugim timom pa se otkine neki bod, Partizan možda neku pobedu kući ako se uopšte i plasira a od ostalih i ne očekujem ništa.
N

Nenad Kovacevic Neca

pre 10 meseci

Da se ne lazemo, ove sezone nula bodova. Zvezda u Ligi sampiona mozda nesto izvuce ako je usere zreb, Partizan se raspada dok ostala 3 tima nikada nisu uzela ni bod.
P

PD

pre 10 meseci

Evo ja kao grobar potpisujem sve što si napisao, Zvezda možda neki bod, Partizan se neće plasirati u grupnu fazu iako ima kakve takve šanse ako ga usere zreb, Vojvodina nema nikakve, a TSC i Čuka džabe što će igrati grupu mrka kapa. I da ne zaboravimo da će se svaki osvojeni bod ove godine deliti sa pet, tako da još sledeće sezone 5 predstavnika i to je to u narednih bar deset godina. Sportski pozdrav