UEFA koeficijenti: Partizan odgovorio Turcima, Srbija povećala prednost

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 23:31

Srpski predstavnik odradio što je do njega

Posle prvog prolećnog kola, Srbija je ostala na 11. mestu rang liste UEFA rang liste. Turska je nije prestigla. 

Partizan je pobedom u Moldaviji doneo Srbiji dodatnih pola boda za nacionalni koeficijent i tako čak i povećao prednost u odnosu na prve pratioce. Srbija trenutno ima 32.375 bodova, a Turska 31.500. Podsetimo, uoči prolećnog nastavka evropske sezone, Srbija je imala 31.875, a Turska 31.100.

Izabrane vesti

Partizan je jedini predstavnik Srbije u evropskom fudbalu, dok Turska ima još čak četiri predstavnika. Međutim, danas je igrao samo jedan. Trabzon je u plej-ofu za Ligu konferencija pobedio Bazel 1:0 i popravio turski koeficijent.

Od sledeće runde se uključuju Fenerbahče, Sivas i Bašakšehir pa se u martu može očekivati da Turci preskoče Srbiju ma šta Partizan uradio. Olakšavajuća okolnost je da se Srbiji sve što Partizan donese deli sa četiri (broj ukupnih predstavnika u sezoni), dok se Turcima bodovi dele sa pet. Ali sa četiri „živa“ turska predstavnika, teško da će usamljeni Partizan odbiti njihovu najezdu i sačuvati Srbiju na 11. mestu.

Velika stvar bi bila kada bi crno-beli pobedili Šerif i u revanšu i tako doneli dodatnih pola boda nacionalnom koeficijentu. A onda ostaje da navijamo protiv turskih predstavnika... Nije zanemarljivo ni što je Srbija ovom pobedom Partizana povećala prednost i u odnosu na neke druge pratioce.

Iza Turske je Švajcarska čiji jedini predstavnik Bazel je večeras poražen u Trabzonu. Dakle, ko god da bude eliminisan u tom duelu, dobro je za Srbiju. Možda je ipak za nijansu bolje da prođe Bazel. Češka nema „živih“ predstavnika i u odnosu na nju smo dodatno povećali prednost. Na Norvešku takođe jer je njen jedini predstavnik Bode večeras remizirao. Isto važi i za Ukrajinu. Prednost Srbije se povećala. Šahtjor je pobedio ali je Dnjipro poražen pa je Ukrajina napredovala sa 28.500 na 28.900 bodova.

Što se klupskog rangiranja triče, Partizan nije ništa uradio večeras jer se mečevi u plej-ofu ne računaju za klupski koeficijent. Ali ako prođe u osminu finala, imaće tamo šansu da nastavi da popravlja nacionalni i klupski koeficijent.


tagovi

uefa koeficijent

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara