Komentari na vest

UEFA koeficijenti: Primera pala s trona posle osam godina

G

Gost200

pre oko 3 godine

Nadam se da ce sledece sezone nasi klubovi daleko dogurati u evropskim takmicenjima i da cemo konacno imati 2 predstavnika u kvalifikacijama za LS, da se i tenzije malo smire. A imaju sanse za tako nesto. Partizan i Zvezda imaju sanse da prezime u LE odnosno LE2 a Vosa i Cukaricki bi trebali da se posibaju za LE2 pa da i oni donesu neki bod za nas koeficient. Samo da veciti ne rasprodaju sve sto je dobro a dovedu neke krseve, ali i to je moguce, znamo kako nasi klubovi znaju da posluju...

Wolfasin

pre oko 3 godine

Ovo je smešno 1. Španija, 2. Bundesliga, 3. Premijer liga.
Z

ZM13

pre oko 3 godine

Sezonu 2021/22 počinjemu sa 13. mesta, e sad ako ne iskoristimo tu šansu, da imamo u sezoni 2022/23 dva predstavnika u LŠ, onda bolje da ne igramo. Ekstra bi bilo, da sledeće sezone Zvezda uđe barem u LE (ako bude šampion), partizan u Konfederaciju (ako ne bude šampion) i nadam se da se posreći još nekom našem klubu, da uđe u tu Konfederaciju. Pa da imamo onda dve a možda i tri sezone dva predstavnika u LŠ.
P

Poaro

pre oko 3 godine

Kome je ovo zanimljivo? Najjace lige plus PSZ imaju monopol na trofeje, pare, sponzore, tv prava itd... A ovi drugi su tu samo da popune broj, a i to ce se promeniti stvaranjem zatvorenog takmicenja, nazalost to je neminovnost. Koliko je samo ovakav fudbal koji znamo u poslednjih skoro 30 godina ne pravedan. Osnovana je LS koja nema veze sa imenom. U njoj ucestvuju sampioni i klubovi koji to nisu?! Pa tako imamo situaciju da 4 najjace lige imaju direktno pola timova u toj LS, a logicno je da u njoj igraju samo sampioni?! Bogati su vec tada napravili ligu po svom ukusu, koja je vremenom postojala sve vise ne fer prema drugima. Gde je tu pravda? Jel mozda pravda da npr. sampion Bugarske igra kvalifikacije za LS od Vidovdana, a da neka zemlja ima 4 direktna mesta. Neko ce reci, da ali ko ce da gleda tamo neke leve klubove sa Balkana, Istocne Evrope itd.. Pa takav je sistem napravljen da oni imaju sve preduslove da uspeju, a tebi su dati stap i kanap da protiv njih se boris, a uskoro ni to neces imati. Jos malo pa ce odvojiti zito od kukolja. Prosto napravice svoje takmicenje gde ce igrati najbolji klubovi, a vi ostali igrajte se u svojim oborima ili torovima. Mogao bih o ovome da pisem do sutra, ali to nista nece promeniti, prosto takva su pravila igre u sluzbi bogatih.
G

Gost88

pre oko 3 godine

Naredne sezone ne, ali za 2 godine Holandija bi mogla da prestigne Portugal, a Bundesliga bi mogla da definitivno postane 3. liga i smeni Seriu A. Neverovatno kako su slab učinak imali i holanđani i nemci iste sezone.
z

zasu

pre oko 3 godine

Cim uvedose var u evropska takmicenja, spanci ih nema nigde. Nema vise povlastica za barcu i real, zato su i pali.
J

Jjgcbm

pre oko 3 godine

Barsa - Celzi i Real - Bajern su 2 najveće kradje ikad
B

Brko

pre oko 3 godine

Nema sta, bili su daleko najdominantnija liga protekle decenije. 6 Liga prvaka i 6 Europa Liga. Strašno. Plus bilo je nekoliko svešpanskih finala. Nijemci bi mogli preteci talijane uskoro, ali i nakon godinu dana napraviti veliku razliku, kada se obrise sezona 2016/2017. , u kojoj su bundesligasi bili ocajni. Rusi i turci sve gori i gori. Holandjani se malo vracaju.
2

212

pre oko 3 godine

@XD Mogli su reći, na primer, da sledeću sezonu krećemo sa 13. mesta, pa ako ne padnemo ispod 15. mesta, od sezone 22/23 ili 23/24 imamo dva tima u kvalifikacijama za LŠ, a tri u kvalifikacijama za ligu evrope.
a

as

pre oko 3 godine

A onda će nam se sledeće godine desiti isto što i Hrvatima - pad na 19, 20 mesto, jer će nam se koeficijent u tom sezoni kada budemo imali 5 ekipa deliti sa 5, a ne sa 4, što automatski znači maksimalno 3-4 nacionalna boda te godine za nas.

Mali peca

pre oko 3 godine

bolje ikad nego nikad
N

Navijač Cz

pre oko 3 godine

Koliko bi nam značilo da je partizan ušao u LE I da je Zvezda prošla milan... Svi oko nas nemaju predstavnika, a iza nas svi po jednog plus najverovatnije ispadaju.. Jebiga....
G

GGMU3

pre oko 3 godine

Bilo je i vreme vise, dotakli su plafon, prosto su morali pasti. Dojadili su Barsa, Real, Atletiko i Sevilja i Bogu i narodu
2

212

pre oko 3 godine

Sve ste objasnili, samo ne za Srbiju šta i kako...
X

XD

pre oko 3 godine

Pa sta da objasne? Vidi se, Kipar nam bezi za ceo bod i to je to za ovu sezonu.
g

gg3+

pre oko 3 godine

sledeća sezona je ključna u borbi za top15 tj. 2 predstavnika u LŠ i 1 u LE
a

as

pre oko 3 godine

Sledeće sezone sigurno ulazimo u TOP15 jer jedini način kako nećemo biti tamo je da i Partizan i Zvezda izvise za grupnu fazu, a da ekipe sa Kipra, Danske... odigraju epske sezone (tj da odbrane ovih 6-7 bodova).