(© Star sport)
(© Star sport)

UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 16:42

Evropska fudbalska unija istražuje incident koji se dogodio u četvrtak na stadionu Rajko Mitić

Uprkos činjenici da je na tribinama stadiona Rajko Mitić tokom utakmice šesnaestine finala Lige Evrope bilo dozvoljeno prisustvo tek nekoliko desetina ljudi, mahom predstavnika i prijatelja klubova, dešavanja sa tribina u režiji domaćijh pristalica i uvrede na račun Zlatana Ibrahimovića uspele su da bace mrlju na uzbudljivu fudbalsku predstavu u Ljutice Bogdana.

Uvrede na nacionalnoj osnovi nepoznatog pojedinca koji se našao u loži stadiona Crvene zvezde osim što su u senku stavile remi crveno-belih (2:2), bile su povod disciplincima UEFA da pokrenu postupak protiv šampiona Srbije.

Izabrane vesti

"U skladu sa članom 31 (4) disciplinskih propisa UEFA, danas je imenovan inspektor za etiku i disciplinu koji će sprovoditi disciplinsku istragu u vezi sa incidentima koji su se dogodili tokom utakmice osmine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana (2 -2), odigrane 18. februara 2021. u Srbiji", stoji u saopštenju Evropske fudbalske unije uz napomenu da će dalje informacije o ovom pitanju biti dostupne s vremenom.

Podsetimo, neprijatna scena viđena je posle pogotka Rosonera koji je Ibrahimović proslavio na tribinama sa ostalim rezervistima, a nakon uvreda Crvena zvezda je uputila javno izvinjenje Šveđaninu i istakla da će u saradnji sa nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posledice takvog ponašanja.

Zvezda je prethodnih godina neretko bila na tapetu UEFA, a poslednji put bilo je to zbog skandiranja na utakmici sa Suduvom i blokiranih prolaza na tribinama u avgustu 2018. godine. Crveno-beli su tada na osnovu članova 14 i 38 kažnjeni igranjem utakmice protiv Salcburga bez prisustva publike, uz novčanu packu u visini od 72.000 evra. Kazna u kvalifikacijama za Ligu šampiona dogodila se samo šest meseci nakon što su crveno-beli bili uslovno kažnjeni pred šesnaestinu finala Lige Evrope protiv CSKA kada je Beograđanima takođe pretilo igranje pred praznim tribinama.


tagovi

UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara