Kalifa Kulibali (©MN Press)
Kalifa Kulibali (©MN Press)

Ugovor sporazumno raskinut, Kulibali napustio Marakanu

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.02.23. | 17:39

Očekivan rastanak...

Propao je transfer Kalife Kulibalija u Amijen, iako je reprezentativac Malija bio voljan da se vrati u Francusku i zaigra u Ligi 2, ali bi uprkos tome ove zime napustio stadion “Rajko Mitić”. Crvena zvezda radila je prethodnih dana na raskidu ugovora sa iskusnim napadačem, a danas je potvrdila da je stavljena tačka na saradnju. 

Crveno-beli nisu uspeli da završe transfer Kulibalija poslednjeg dana prelaznog roka u Francuskoj, visoki afrički napadač ostao je u Beogradu. Ipak, samo privremeno, dok nisu utanačeni detalji oko raskida ugovora. Nije se nalazio u planovima Miloša Milojevića i razlaz pre isteka ugovora - trajao do kraja sezone - bio je logičan sled događaja.

Izabrane vesti

Stigao je Kalifa Kulibali u smiraj letnjeg prelaznog roka, ali nije uspeo da se nametne. Kuburio je sa fizičkom spremom, poprilično se mučio da uđe u formu i pronađe ritam, i od dolaska u Beograd sakupio je sedam nastupa. Uglavnom je ulazio u igru sa klupe, a jedini gol dao je na gostovanju Kolubari u Mozzart Bet Superligi.

Napadač iz Malija dugo je odbijao da napusti stadion “Rajko Mitić”, želeo je da odradi ugovor do leta, međutim, ipak je pristao na okončanje saradnje pre isteka ugovora koji je bio potpisan na jednu godinu, uz opciju produžetka na još jednu. Kalifa Kulibali je tokom boravka u redovima srpskog šampiona na mesečnom nivou zarađivao 35.000 evra. Crveno-beli su raskidom sa Afrikancem uspeli da rasterete budžet.



tagovi

FK Crvena zvezdaKalifa Kulibali

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara