Viktor Đukanović (©YouTube/Hammarby Fotboll)
Viktor Đukanović (©YouTube/Hammarby Fotboll)

Đukanović pokazao zašto je najskuplja prodaja Budućnosti: Najtalentovaniji Crnogorac Hamarbijev predvodnik

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 13:17

Zeleno-beli dočekuju čvrsti Mjelbi u 7. kolu Alsvenskana

Dvostruko osvetoljubivi Hamarbi vidi svetlo na kraju tunela. U sedmom kolu Alsvenskana zeleno-beli se suočavaju sa Mjelbijem u Stokholmu. Mjelbi je uspeo da nokautira Hamarbi u polufinalu Kupa Švedske sa 1:0 sredinom marta, a pored toga, popularni Bajen nije uspeo da uzme nijedan bod Norčepingu prošli put, iako je ostavio dobar utisak. Zbog slabog učinka na strani, domaći mečevi postaju još važniji za Hamarbi nego inače. Pobeda protiv Mjelbija je neophodna ako klub - koji je delom u vlasništvu Zlatana Ibrahimovića - ne želi da ode daleko od klupskog cilja - da bude tim koji se svake godine bori za evropska mesta.

Kada je predstavljen raspored za Alsvenskan, bilo je jasno da je Hamarbi u uvodnim rundama bio na tankom ledu. Bajen je, bez dileme, imao najteži raspored od svih rivala. Imati četiri, inače, najteža gostovanja u prvih šest kola nije lako podneti, pogotovo što Hamarbi ima, uglavnom, potpuno novi tim pošto je izgubio previše ključnih igrača i zamenio ih mlađim snagama.

Izabrane vesti

Svesni su bili trener Marti Sifuentes i igrači da je pred njim "brdo", ali sigurno nisu očekivali da će se sa svih susreta van kuće vratiti sa porazima i gol-razlikom 3:11. Sreća je što kod kuće zeleno-beli nisu kiksirali. Savladali su prilično lako Degerfors (3:1) i Varberg (2:0). Na taj način Hamarbi je opravdao renome neugodnog domaćina, jer je samo jednom poražen pred svojom publikom na 24 protekla ligaška susreta.

19.00: (1,75) Hamarbi (3,60) Mjelbi (4,90)

Što se tiče Hamarbijeve čete, vezista Denis Kolander ulazi u pun trening posle dugotrajne povrede i sada je van stroja samo defanzivac Jon Fjuloson. Međutim, Simon Štrand je suspendovan pošto je protiv Norčepinga dobio dva žuta kartona.

Hamarbi je pobedio u poslednjem susretu između timova u prvenstvu Švedske, trijumfujući sa 3:0 na strani prošle sezone. U aktuelnoj kampanji Bajen predvodi Viktor Đukanović, najdarovitiji crnogorski igrač. Levokrilni napadač rođen 2004. je vodeći strelac tima sa tri pogotka u pet odigranih duela, pošto je u redove tima iz Stokholma stigao zimus iz Budućnosti za 1.000.000 evra.

Đukanović je najskuplja prodaja podgoričkog tima u istoriji.

"Viktor može da igra i krilnog i centralnog napadača, sjajan je u igri 'jedan na jedan', želi loptu i ne beži od odgovornosti. Doveli smo jednog od najboljih i najtraženijih igrača na Balkanu, kojeg su pratili mnogi veliki evropski timovi", rekao je sportski direktor Hamarbija Jesper Janson kada je Nikšićanin potpisao ugovor do 2027. godine.

Što se Mjelbija tiče, ovo će da bude njegova četvrta sezona zaredom u Alsvenskanu posle dugotrajnog boravka u Superetanu. Sa pozicijama pet, devet, devet, od povratka, dovoljno je konstatovati da je Mjelbi sada veoma stabilan tim. I ovu sezonu su žuto-crni sjajno počeli pobedom protiv Hamarbija u polufinalu Kupa Švedske, a nastavili su sa sedam od devet osvojenih bodova u prva tri meča ovogodišnjeg Alsvenskana.

Posle toga je bilo teže i Mjelbi je dobio samo jedan bod, poslednjim rezultatom 0:0 protiv AIK-a. Sa ovim rezultatom, trenutno se nalazi na devetom mestu. Generalno gledano, ekipa iz Halevika ima stabilnu odbranu, čiji je član srpski štoper Ivan Kričak.

ALSVENSKAN - 7. KOLO

Utorak

19.00: (1,75) Hamarbi (3,60) Mjelbi (4,90)

19.00: (1,80) Vernamo (3,50) Varberg (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AlsvenskanŠvedska 1HamarbiMjelbiViktor Đukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara