Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Uljez u Parizu u borbi za Superkup

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.01.24. | 13:20

Tuluz i PSŽ sukobljavaju se u finalu Trofeja šampiona

Prvobitno je Superkup Francuske trebalo da se igra već u avgustu na tajlandskom tlu u Bangkoku, ali se azijski organizator na kraju povukao iz planova, pa je ceo događaj morao nekako da se reorganizuje. Konačno, ovaj duel biće prvi takmičarski meč u Francuskoj u 2024. godini. Na Parku prinčeva za Trofej šampiona boriće se PSŽ i Tuluz (20.45).

Parižani su jasno vladali na ovom frontu u poslednjih nekoliko godina. Od 2013. u svojoj vitrini skupljaju jedan trofej za drugim, izuzetak je samo 2021. u kojoj je Lil bio uspešniji.

Izabrane vesti

Ukupno, ovo je PSŽ-u 11. uzastopni nastup u domaćem Superkupu. I ove godine put do još jednog trofeja nije težak, ako se ima u vidu ne samo mesto odigravanja susreta, ali i kvalitet protivnika.

20.45: (1,25) PSŽ (6,50) Tuluz (10,0)

Uz dužno poštovanje prema Tuluzu, koji je prošle godine senzacionalno osvojio Kup Francuske, na papiru ga je teško porediti sa francuskim velikanom. Ova godina za njega predstavlja težak test u pogledu snalaženja u zahtevnom programu zbog učešča na evropskoj sceni. I kao da je upravo ta činjenica nekako uticala na rezultate u Ligi 1, u kojoj je posle jesenjeg dela Tuluz zauzima 16. mesto u zoni baraža za opstanak.

Iako tim sa reke Garone nije u najboljoj formi, trener Karles Martinez Novel ne želi da prerano položi oružje.

"Imamo šansu", rekao je on. "To nije nemoguća misija. Da je tako, ne bismo se ni spremali za duel. Naravno, biće veoma komplikovano suočiti se sa PSŽ-om na njegovom terenu. Ali ovo je finale, veoma važna utakmica za nas, za ceo klub, za ceo grad. Uostalom, trofej možemo da osvojimo u jednom meču".

Sveci ne prihvataju ništa osim osvajanja prvog velikog trijumfa ove sezone. Za njih bi bilo ozbiljno razočaranje ako ne uspeju da dođu do pehara.

"Svaki put kada igrate ovakvo finale, to znači da ste igrali dobro prethodne godine. I to je dobar znak", rekao je strateg Parižana Luis Enrike na konferenciji za novinare. "Finale je savršeno vreme da vidite koliko je dobar vaš tim. Kako minuti prolaze, ne možete sve da kontrolišete, pa morate da se prilagodite onome što se dešava. Sve je to veoma stimulativno za nas. Imamo šansu da osvojimo trofej, klub kao što je Pari Sen Žermen živi za ovakve mečeve".

PSŽ nema novih izostanaka. Nedostajaće rezervni golman Arno Tenas, defanzivci Presnel Kimpembe i Nuno Mendeš su i dalje povređeni, a i napadač Igo Ekitike je van terena. S druge strane, zbog suspenzije u taboru Tuluza neće biti Logana Koste, zdravstveno nesposobni Mikel Desler neće pomoći u defanzivi, dok su Zakarija Abuklal i Niklas Šmit takođe isključeni, a Mamadi Bangre će takođe nedostajati zbog reprezentativnih dužnosti na Afričkom kupu nacija.

------------------

Meč Superkupa Francuske možete da gledate i da se kladite u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da ste registrovani, a registracija je besplatna.

------------------

SUPERKUP FRANCUSKE - FINALE (PARIZ)

Sreda

20.45: (1,25) PSŽ (6,50) Tuluz (10,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

superkup francuskePari Sen ŽermenTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara