Nikola Štulić sa saigračima (©AFP)
Nikola Štulić sa saigračima (©AFP)

Ultrasi Šarlroe teraju sportskog direktora, Štulić tajno oružje za Klub Briž

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.01.24. | 14:23

Bivši napadač Partizana i Radničkog iz Niša je u konkurenciji za meč koji se igra u subotu od 20.45 časova, u 22. kolu prvenstva Belgije

Nisu rezultati Šarlroe dobri ove sezone, Zebre su daleko od Evrope, porazi su česta pojava u Valoniji i atmosfera je sve gora. Sve je kulminiralo pred meč sa Klub Brižom (subota, 20.45) u 22. kolu prvenstva Belgije, kada su se ultrasi Šarlroe oglasili saopštenjem i zatražili momentalnu ostavku sportskog direktora Mehdija Bajata.

Šarlroa je tek 12. na tabeli, na samoj granici da igra plej-aut, pošto ima isti broj poena kao Molenbek. Crno-beli su poraženi na četiri od poslednjih šest takmičarskih utakmica, nisu doveli nikoga u januarskom prelaznom roku, ali ništa od toga nije isprovociralo najvatrenije navijače kao ophođenje kluba prema kapitenu Damijenu Marku.

Izabrane vesti

Naime, francuski štoper, verovatno i sam nezadovoljan situacijom u klubu, tražio je da mu se dozvoli da promeni sredinu ovog leta, ali zahtev mu je odbijen. Moraće da sačeka još šest meseci, da mu istekne ugovor.

Marku je ovo drugi mandat u Šarlroi. Prvo je igrao od leta 2013. do leta 2017. godine, a potom se posle epizoda u Gentu, Zulteu i Union Sen Žiloazu vratio 2022. godine. Standardan je prvotimac, odigrao je ukupno 178 mečeva za klub (pet golova i devet asistencija), ali osetio je da je vreme za rastanak.


20.45: (6,50) Šarlroa (4,30) Klub Briž (1,50)


Ultrasima se nije dopalo to što je Bajata odbio da ga pusti, smatraju da kapiten zaslužuje čiste papire, da mu se klub na taj način zahvali za sve. Zato traže ostavku direktora.

Naš cilj nije da napravimo pakao. Da podignemo pritisak, jeste. Znamo da će biti napeto, da ćemo svi mi morati nekako da se snađemo. Međutim, Bajat nije žrtva. Šta hoćemo? Njegov odlazak ili datum odlaska, uz uslov da se momentalno distancira od sportskih pitanja. Sa pravim sportskim direktorom, koji bi radio unutar budžeta, pa makar i malog, ali uz dogovor sa stručnim štabom, sve bi bilo bolje. Ne želimo da budemo klub za uvoz i izvoz“, poručili su Šarlroini ultrasi.

Za crno-bele igraju dvojica fudbalera sa srpskim pasošima. Zbog povrede zadnje lože nećemo gledati štopera Stefana Kneževića, nekadašnjeg mladog reprezentativca Švajcarske. Zato, mogao bi da zaigra protiv Klub Briža bivši centarfor Partizana i niškog Radničkog Nikola Štulić, koji je ove sezone između prvog i drugog tima.

Trener Felis Mazu ga je dva puta od početka sezone „spuštao“ u B tim, Zebra Elits, koji se takmiči u drugoj ligi. Najpre u septembru, pošto je Štuliću bilo malo teže da se adaptira na belgijski fudbal (dobio crveni karton na debiju), a potom i krajem novembra, posle nekoliko slabijih utakmica.

U prvom mandatu u drugoligašu Štulić je dao četiri gola na isto toliko utakmica, ali u drugom se nijednom nije upisao u strelce. I pored toga, Mazu je vratio 22-godišnjeg napadača u prvi tim, u prošlom kolu je odigrao 24 minuta u porazu od Antverpena (1:4).

Mogao bi Štulić da bude tajno oružje crno-belih za Klub Briž. Ove sezone je samo jednom bio strelac na devet mečeva za Šarlroa, protiv Antverpena (3:2) u oktobru. Prethodni susret sa Klub Brižom (2:4) je propustio, pošto je igrao za B tim.

Šarlroi je pobeda očajnički potrebna, kako bi se popravila atmosfera u klubu. Naravno, i navijači bi bili manje nervozni ako bi se rezultati popravili...


--------------------------------

Sve utakmice belgijskog šampionata možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------


BELGIJA 1 – 22. KOLO

Petak

Serkl Briž – Standard Lijež 1:1 (0:0)

/Somers 87 – Fosi 78/

Subota

16.00: (2,85) Kortrajk (3,40) Leven (2,45)

20.45: (6,50) Šarlroa (4,30) Klub Briž (1,50)

20.45: (1,40) Gent (4,80) Vesterlo (7,75)

Nedelja

13.30: (3,90) Sint Trojden (3,50) Genk (1,95)

16.00: (7,75) Epen (4,80) Antverpen (1,40)

18.30: (3,15) Anderleht (3,45) Union Sen Žiloaz (2,25)

19.15: (1,70) Mehelen (3,60) Molenbek (5,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola ŠtulićŠarlroaKlub BrižBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara