Paulo Dibala, Romelu Lukaku i Sardar Azmun (Foto: AFP)
Paulo Dibala, Romelu Lukaku i Sardar Azmun (Foto: AFP)

Umalo opet Kremoneze! Roma se ispromašivala, pa preokrenula za osam minuta

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.01.24. | 22:58

I otišla u četvrtfinale Kupa Italije

Malo je klubova koji su u prethodnom periodu nervirali navijače Rome kao što je Kremoneze. U drugom delu prošle sezone tim iz Lombardije tukao je Vučicu u Seriji A, prethodno je eliminisao u četvrtfinalu Kupa, a malo je falilo da joj večeras i po treći put u nepunih godinu dana uzme meru i ponovo je izbaci iz najmasovnijeg fudbalskog takmičenja na Čizmi.

Imao je drugoligaš iz Kremone prednost na Olimpiku skoro čitavo jedno poluvreme, imao i priliku da nokautira rivala, ali kako to nije učinio, stigla je kazna. Roma je u finišu utakmice preokrenula rezultat za svega osam minuta i sasvim zasluženo bukirala kartu za četvrtfinale Kupa Italije – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Zasluženo, jer uprkos tome što je od 37. minuta bio primoran da juri zaostatak, tim iz italijanske prestonice bio je znatno konkretniji, samo što se u uvodnih sat i kusur utakmice propisno ispromašivala i ozbiljno podigla pritisak navijačima. Najveći krivac za to bio je Andrea Beloti, pošto u 27. minutu sa tri metra nije uspeo da ubaci loptu u mrežu, mada se nije proslavio ni kapiten Lorenco Pelegrini, koji je odbijenu loptu golmana gostiju Andreasa Jungdala sa tek nešto veće udaljenosti zakucao u prečku!

Nije mnogo prošlo nakon što je na snagu stupilo nepisano fudbalsko pravilo. Samo deset minuta kasnije, iz prvog udarca u okvir protivničkog gola, a ponajviše zahvaljujući snalažljivom Paolu Giljoneu, gostima je prednost doneo Frank Tsadjut, 24-godišnji napadač ponikao u Milanovoj akademiji. Propustio je Italijan prethodnih osam utakmica Kremonezea, ali se večeras našao u startnoj postavi i maksimalno iskoristio šansu.

Roma svoje pak dugo nije uspevala. Prvu narednu, već na startu drugog dela, promašio je Romelu Lukaku. Paulo Dibala, koji je na poluvremenu ušao sa klupe, majstorski ga je uposlio dodavanjem "ispod lakta", ali je Belgijanac loše primio loptu i tako dozvolio protivničkom defanzivcu da mu u poslednjem trenutku uđe u šut... Samo koji minut kasnije je i Stefan El Šaravi udarcem sa ivice šesnaesterca uzdrmao stativu.

Sve to moglo je skupo da košta domaći tim da je Masimo Koda na isteku sat vremena igre pri prvom kontaktu sa loptom golom okončao vrlo dobru priliku. Umakao je vremešni napadač štoperima Rome i zahvaljujući vrlo dobroj dugoj lopti golmana Jungdala našao se pred golom rivala, ali je Mile Svilar pravovremeno istrčao i sprečio 35-godišnjeg rezervistu da ga lobuje.

Međutim, nije ni tim Žozea Murinja mogao doveka da promašuje. Kad-tad morao je da pogodi. I pogodio je u 77. minutu kada je sjajnu timsku akciju "iz prve" završio Lukaku svojim 14. golom od dolaska u klub. Dibala, koji je svojim ulaskom značajno ubrzao Rominu igru mogao je da postane njen heroj u 81. minutu, no, ubačenu loptu sa levog boka je u punom trku prebacio preko prečke sa deset metara.

Tada nije uspeo da pogodi, ali jeste već u 85. minutu. Sa bele tačke, pošto je Leonardo Sernikola srušio Leonarda Spinacolu u prodoru i pružio priliku Argentincu da režira preokret, što je ovaj i učinio gotovo savršenim udarcem sa 11 metara.

Na kraju je i Stefan El Šaravi u nadoknadi mogao da pobedu Rome učini ubedljivijom, ali je sa centra igrališta promašio prazan gol.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Kaljari 4:1 (2:0)

/Jović 29, 42, Traore 50, Leao 90+1 - Aci 88/

Sreda

Atalanta - Sasuolo 3:1 (1:0)

/De Ketelare 24, 63, Mirančuk 71 - Boloka 90+5/

Roma - Kremoneze 2:1 (0:1)

/Lukaku 77, Dibala 85pen - Tsadjut 37/

Četvrtak

21.00: (1,28) Juventus (5,70) Salernitana (10,5)

***kvote su podložne promenama


tagovi

RomaKup ItalijeKremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara