Milan Đuričić (© Star sport)
Milan Đuričić (© Star sport)

Đumi kolegijalno: Đorđe Jovanović zaslužio poziv u mladu reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 10:13

Opservacije trenera Napretka

Muke mlade reprezentacije na početku novog kvalifikacionog ciklusa. Poraz u Staroj Pazovi od Ukrajine, remi bez golova (uz neiskorišćen penal) na Ohridu protiv Severne Makedonije, pa strepnja u Jerevanu i preokret tek u završnici duela sa Jermenijom. U danu kad u Beograd dolazi izuzetna selekcija Francuske, iz Kruševca se pitaju zašto na spisku Zvonka Živkovića nije bilo Đorđa Jovanovića.

U pitanju je desnokrilni napadač Napretka, ovog leta pristigao iz požeške Sloge, izuzetno produtkivan na početku takmičenja, pošto je već dao četiri gola u Superligi. A nije baš da blistaju Orlići kad bi akcije trebalo privesti kraju, zbog čega Milan Đuričić veruje da bi momak iz „klase 2001“ dobro došao Živkovićevoj četi.

Izabrane vesti

Smatram da je Đorđe Jovanović zaslužio poziv u mladu reprezentaciju za utakmice sa Jermenijom i Francuskom. Igra standardno, postigao je četiri gola, odlučujuće protiv Radnika i TSC–a, imao je i nekoliko asistencija. Iako je stigao iz Srpske lige, za kratko vreme ispoljio je zavidan kvalitet, postao jedan od nosilaca igre“, nabraja popularni Đumi na stupcima Sportskog žurnala.

Utisak je da ništa ne zamera Živkoviću lično, već da sagledava širu sliku, kolegijalno predlaže rešenje za bolji izgled Orlića.

Da je bar neko pozvao da pita, ali ne. A, ima Napredak i to mora da se zna, potencijal za mladu reprezentaciju“.

Naš mladi tim ne blista i to donekle može da se razume posle smene generacija, istovremeno i privikavanja igrača na zahteve novog selektora.

„Evidentno da je taj tim još uvek u fazi traženja i stvaranja. Super je što su ispoljili stabilnost, uspeli da preokrenu rezultat i zabeleže na kraju ubedljivu pobedu. I da ne budem pogrešno shvaćen, nije mi cilj da kritikujem, ali morao sam da se oglasim, jer po svim parametrima Đorđe Jovanović je među vodećim mladim igračima na superligaškoj sceni“, dodao je Milan Đuričić, sa pozicije čoveka koji je dugo bio koordinator Instruktorske službe FSS, deo kadetske reprezentacije koja je u Litvaniji 2013. pokorila Evorpu, dokazan u radu da mladim igračima...


tagovi

Milan ĐuričićĐorđe JovanovićNapredak KruševacMlada reprezentacijamlada reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara