Saša Zdjelar i Milan Rodić (© Star sport)
Saša Zdjelar i Milan Rodić (© Star sport)

Upozorenje UEFA: Samo vakcinisani mogu da igraju naša takmičenja

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 10:36

Značajna vest za Partizan i Crvenu zvezdu

Ono što se dešava u svetu tenisa, a moglo se videti i na Prvenstvu Evrope za rukometaše, odraziće se i na fudbalere. Sve veći uticaj svetskih zvaničnika na sportiste prelio se na UEFA, koja je nagovestila kako će u njenim klupskim takmičenjima uskoro moći da se nadmeću samo vakcinisani fudbaleri.

Zasad nije zvanično, međutim, deluje da je izvesno, pošto su iz Niona počeli proces obavešavanja klubova da će još samo u baraž mečevima Lige Evrope i Lige konferencije moći da se koriste PCR testovi i medicinska izuzeća, a da će od osmine finala svi igrači morati obavezno da budu vakcinisani.

Izabrane vesti

Ta odluka u ovom trеnutku „ne kači“ Partizan, pošto 17. i 24. februara igra dvomeč šesnaestine finala Lige konferecije za Spartom iz Praga, međutim, ako bi prošao Čehe svi njegovi fudbaleri morali bi da budu podvrgnuti procesu imunizacije. Iako do sad nisu svi bili za tu ideju.

Da UEFA pooštrava kriterijume postalo je jasno posle onlajn sastanka učesnika naredne faze trećeg po važnosti takmičenja, kome je prisustvovao i generalni direktor Parnog valjka, Miloš Vazura.

Dobili smo smernice od UEFA na onlajn sastanku da će PCR testovi, odnosno medicisko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da to neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera, ima i momaka koji su u skorije vreme preležali virus i nameravaju da to učine“, predočio je Vazura u izjavi portalu Telegraf.

S druge strane, Crvena zvezda će tek 25. februara saznati ime rivala u osmini finala Lige Evrope, a ako se najave iz Niona ispostave obavezujućim onda će i svi fudbaleri aktulenog prvaka Srbije morati da budu vakcinisani. Na kraju krajeva, treneri večitih Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević su primili više doza vakcine i javno su podržali ideju da se prate saveti stručnjaka i veruje u nauku.

Deluje da drugog izbora nema.


tagovi

UEFAFK PartizanFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara