Uroša Vitas u Kruševcu (© Star sport)
Uroša Vitas u Kruševcu (© Star sport)

Uroš Vitas: Nije me vukao, nego je to bio grčko-rimski stil

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 12:10

„Penal kao suza“, dopunuo je štoper Partizana (VIDEO)

Po oceni ljudi iz Partizana, nema potrebe za dizanje halabuke posle prvog kola Superlige. Odluka Danila Grujića da pet minuta pre kraja utakmice u Kruševcu dosudi jedanaesterac u korist crno-belih jeste izazvala oprečne komentare u javnosti i pravi haos na obe strane Topčiderskog brda, ali za direktne aktere utakmice pod Bagdalom razlog za mistifikaciju – ne postoji.

Štoper Parnog valjka, Uroš Vitas u nekoliko rečenica prokomenatrisao je ključni detalj, kad ga je Marko Živanović nekoliko sekundi vukao za dres i nije mu dozvolio da krene na skok, što je bio argument Danilu Grujiću da pokaže na belu tačku, sa koje je Bibars Natho poveo tim Sava Miloševića ka preokretu (3:1).

Izabrane vesti

Niti želim da komentarišem suđenje, nit me lično zanima taj način komunikacije. Svako ko zna fudbal video je da je penal bio čist kao suza. Neko bi rekao da me je vukao, ja bih pre rekao da je to bio grčko-rimski stil. Nevažno.. Snimak sve govori“, pojasnio je Vitas u izjavi dan posle meča.

U obrazloženju stava, iskusni defanzivac je povukao paralelu sa dešavanjima na Mundijalu u Rusiji 2018.

Recimo, nešto slično je bilo na utakmici Srbija - Švajcarska kad nam nije ništa svirano... Ovde je javnost bila nepodeljena da smo oštećeni, s tim što je Mitrović čak stavio ruku na odbrambenog igrača švajcaraske reprezenatcije, a a nisam. Čisto je sve“, uverava Vitas.

Podsetimo, posle meča u Kruševcu, trener Napretka Dragan Ivanović zapitao se „kome je ovo potrebno?“, šef struke Partizana Savo Milošević napomeno da je pobeda zaslužena, u Crvenoj zvezdi su odmah po okončanju svog meča uputili otvoreno pismo Fudbalskom savezu Srbije u kome traže da se Danilo Gruijić najoštrije kazni, na šta je uzvratio potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić zahtevom da se ispita suđenje na utakmici prvaka Srbije i Novog Pazara.

Superliga u svom „najboljem“ izdanju... 



tagovi

FK PartizanUroš Vitas

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara