Endrik (Reuters)
Endrik (Reuters)

Uslov Real Madridu - ukoliko želite Endrika, Haland mora da ga zaobiđe u širokom luku

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 12:30

Endrikova porodica bi se obećala Kraljevskom klubu, ali ne želi da najmoćnija gol mašina današnjice stoji na putu razvoja njihovom detetu

Kada sa 16 godina uspete da naterate Real Madrid, Barselonu i Pari Sen Žermen da se utrkuju za vaš potpis, jasno je da je talenat koji posedujete vanserijski. Još krajem januara ove godine prvi put su španski mediji lansirali vest o El Klasiku za brazilsko čudo od deteta Endrika koje postiže golove sa centra terena, makazicama van kaznenog prostora...

U međuvremenu je Endrik debitovao u seniorskom fudbalu, odigrao sedam prvenstvenih duela u Seriji A i podigao trofej prvaka Brazila sa Palmeirasom. U međuvremnu je došlo i do konkretnog kontakta sa operativcima evropskih velikana, a kako stoje stvari Barselona je trenutno prepustila pol poziciu Real Madridu.

Izabrane vesti

Zapravo, Kraljevski klub bio je prvi koji je ugostio tinejdžera i njegovu porodicu u Madridu i koji je isto tako uzvratio posetom u Sao Paulu gledajući njegove, još malobrojne seniorske nastupe. Dopalo se Blankosima ono što su videli, omađijao ih je Endrik toliko da su spremni da aktiviraju izlaznu kaluzulu od 60.000.000 evra i od juna 2024. godine kada bude postao punoletan, učine Brazilca najskupljom prodajom u istoriji Palmeirasa (rekorder Gabrijel Žezus kojeg je Mančester Siti januara 2017. platio 32.000.000).

Ali Endrikova porodica je odlučila da postavi Realu jedan ozbiljan uslov - "Ukoliko želite našeg Endrika, Haland mora da ga zaobiđe u širokom luku".

Svesni su Endrikovi roditelji da bi njihovo dete moglo da bude nova, velika stvar evropskog i svetskog fudbala i zato ne žele bilo kakve prepreke na putu njegovog igračkog razvoja. A Erling Haland je u napadačkom smislu najveća moguća. Norvežanin jeste igrač Mančester Sitija i trenutno nema nikakve veze sa Real Madridom, ali Endrikovi roditelji žele garancije da šampion Španije neće potpisivati Halanda u budućnosti.

Kako se pročulo da će od 2024. godine Haland imati otkupnu kaluzulu od 150.000.000 evra, tako je počelo da se spekuliše da će ga baš tog leta Real Madrid privoleti da dođe na Santjago Bernabeu. I zbog toga u Endrikovom okruženju, logično, strahuju od odgovora na sledeće pitanje - U konkurenciji u tom trenutku 24-godišnjeg Halanda, verovatno najmoćnije gol mašine današnjice, koliko bi prostora bilo za njihovog Endrika.

Španska Marca koja je i plasirala vest o anti-Haland zahtevima, tvrdi da se Norvežanin trenutno ni ne nalazi u Realovim planovima i da madridski gigant ne bi želeo, a ni mogao da isprati faraonsku sitijevsku platu za koju se veruje da je oko 1.000.000 evra nedeljno. I zato Real preduzima sve kako bi što pre završio posao i završio transfer 16-godišnjaka.


tagovi

EndrikEndrikReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara