Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Usred krize - sedam dana odmora!? Solskjer iznenadio sve na Old Trafordu, ali ima podršku

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.11.21. | 17:35

Trener Mančester junajteda uprkos padu forme poslao igrače na neočekivano dugu pauzu

Samo jedna pobeda u poslednjih šest premijerligaških mečeva, a posebno 2:4 u duelu sa Lesterom, 0:5 protiv Liverpula i 0:2 u gradskom derbiju sa Sitijem, ozbiljno su pokvarili atmosferu na Old Trafordu.

Iako je ekipa prošle sezone zauzela drugo mesto u prvenstvu i igrala finale Lige Evrope, veliki je broj kritičara Olea Gunara Solskjera, kojima se pridružio i nekadašnji sigrač norveškog napadača, Rio Ferdinand.

Izabrane vesti

Bivši štoper smatra da je idealan trenutak da Solskjer ode uzdignute glave, imajući u vidu u kakvom stanju je ekipa bila po njegovom dolasku. Ističe Ferdinand da je Norvežanin napravio pomak, ali da je ove sezone mučenje gledati utakmice Junajteda.

ČETVRTAK, 20.45: (10.0) IRSKA (4.90) PORTUGAL (1.38)

Jasno je da se tim engleskog rekordera po broju titula (20) nalazi u padu forme, što potvrđuje šesto mesto na tabeli i devet bodova zaostatka za vodećim Čelsijem posle samo 11 kola. U Ligi šampiona situacija je nešto bolja, pošto je Junajted prvi u grupi sa Viljarealom, Atalantom i Jang bojsom, ali je u tri od četiri utakmice do bodova došao golovima u poslednjim trenucima meča. Nisu to rivali protiv koji su Crveni đavoli ranije morali da strepe. Štaviše, svojevremeno bi im koristili za zagrevanje pred duele s najboljim evropskim ekipama.

Situacija se odavno promenila, nije Mančester junajted onaj klub koji je bio pod vođstvom ser Aleksa Fergusona, a potvrđuje to najnovija vest iz Engleske. Po pisanju Dejli Mejla, Solskjer je uprkos trenutnoj krizi svojim igračima i saradnicima iz stručnog štaba u reprezentativnoj pauzi dao čak sedam dana odmora.

Primećen je sa porodicom na aerodromu, odakle je privatnim avionom otišao u Norvešku, a radnim obavezama vratiće se sledeće nedelje. Naredni meč Junajted igra 20. novembra protiv Votforda, što jeste dovoljno vremena da se igračima da nekoliko slobodnih dana, ali engleski list navodi da su svi u klubu poprilično začuđeni ovim Solskjerovim potezom.

Tokom dana pojavila se i informacija da je deo igrača, predvođen Kristijanom Ronaldom, zaratio sa trenerom. Navodno, Portugalac je u neverici koliko je nisko pao Junajted u odnosu na njegov prvi period u klubu (2003-2009) i koliko su se standardi promenili u odnosu na vreme kada je na klupi bio Aleks Ferguson. Zbog toga je, pišu engleski mediji, počeo da dovodi u pitanje pojedine Solskjerove odluke i taktičke zamisli, a podršku ima u grupi igrača, doduše, uglavnom onih s manjom minutažom (Doni van De Bek, Džesi Lingard...).

Bez obzira na sve probleme, nema naznaka da će porodica Glejzer, vlasnici Mančester junajteda, u skorije vreme menjati trenera. Konačnu odluku doneće kopredsednici Džoel i Avram Glejzer, ali iako se kroz medije provlače pojedina imena (Zinedin Zidan, Brendan Rodžers, Ten Hag, Maurisio Poketino, Ralf Rangnig) , Solskjer navodno ima garantovanu podršku do kraja sezone.

Razlog je nedovoljna ponuda slobodnih trenera na tržištu. Želja dela Junajtedovog rukovodstva bio je Antonio Konte, ali je on izabrao Totenhem, Zidan navodno želi sigurniji projekat, odnosno stabilniji klub, a ostali sa liste kandidata su pod ugovorima.


tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar SolskjerKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara