Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Vajnaldum stavio sudbinu u ruke agenata: Problem za Barsu, PSŽ novi favorit za potpis Holanđanina

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 10:09

Barsa bi mogla da ostane praznih šaka, iako prema brojnim navodima već ima postignut dogovor sa vezistom koji napušta Liverpul

Žoržinjo Vajnaldum posle pet godina napušta redove Liverpula, sa kojim je bio prvak Engleske i Evrope. Odlučio je da sreću potraži na drugom mestu i unovči dobre partije sa Enfilda, a očekivalo se da karijeru nastavi u Barseloni. Nedeljama unazad se u španskim medijima tvrdi da Holanđanin ima dogovor sa Blaugranom, ali bogati Pari Sen Žermen se umešao u priču i pred agente veznog fudbalera stavio izuzetnu finansijsku ponudu.

20.45: (2,80) Crna Gora (2,95) Izrael (2,80)

Izabrane vesti

Kako piše i katalonski Sport, u ovom trenutku Vajnaldum je bliži prelasku na Park prinčeva nego na Kamp Nou. Razlog je izdašnija ponuda iz glavnog grada Francuske i utisak je da će Holađanin u poslednjem trenutku promeniti smer, pa će tako ostaviti Ronalda Kumana bez željenog pojačanja.

Iako se sumnjalo da bi mogao da se uklopi u Barsin stil igre, Kuman je insistirao na angažovanju zemljaka, koji je po ulasku u poslednjih par meseci ugovora postao interesantan brojnim klubovima širom Evrope. Javljali su se brojni udvarači, a kao najozbiljnija konkunrekcija Barsi pojavio se Bajern Minhen. Ipak, sve zainteresovane strane je po svemu sudeći spreman da zaseni PSŽ.

Sam fudbaler je bio zainteresovan za prelazak na Kamp Nou, iskazao je želju da ponese dres Barselone i obnovi saradnju sa Kumanom, sa kojim je stvorio odlične odnose u reprezentaciji Holandije. Katalonci su mu spremili ugovor sa jakim bonusima i već je bio viđen kao novi igrač Blaugrane, iako su i iz redova španskog giganta istakli da je konkurencija za Vajnaldumov potpis ogromna.

Sada je sve jasnije kakvo je zaista interesovanje za 30-godišnjeg vezistu. Vajnaldum je ipak fokusiran na nastupe u državnom timu, želi da ostavi dobar utisak na Evropskom prvenstvu i pomogne Holandiji da ostvari što bolji rezultat. Kako je i sam izjavio, svoju sudbinu je stavio u ruke agenata, koji su po svemu sudeći ozbiljno zagrejani za bogatu ponudu sa Parka prinčeva.

Barselona je već angažovala dvojac iz Mančester Sitija, kao slobodni igrači stigli su Serhio Aguero i Erik Garsija, a očekuje se da ovih dana saradnju sa klubom parafira i Memfis Depaj. Vajnaldum je viđen kao deo kvarteta koji je bez obeštećenja trebalo ozbiljno da pojača četu Ronalda Kumana.



tagovi

BarselonaPari Sen ŽermenŽoržinjo VajnaldumRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara