Marko van Basten (©Reuters)
Marko van Basten (©Reuters)

Van Basten bljuje vatru: Ajaksovi igrači su užasni, klupski vrh hrče već dve godine! Svuda je nered, sve je naopačke

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 10:11

Legendarni Holanđanin nikoga nije štedeo...

Opšte rasulo je u Ajaksu. Problemi nisu od juče, vuku se duži vremenski period. Ne pomaže ni puna kasa, zapravo je to i jedan od uzroka loše situacije. Jer, najbolji igrači su rasprodati, a adekvatne zamene nisu potpisane. Ili su se igrači za koje su u klubu mislili da to jesu ispostavili kao promašaji.

Amesterdamersi tumaraju po mraku, ne vide svetlo na kraju tunela. Gde god da pođu – slepa ulica. Kriza je prerasla u permanentno stanje, gnev navijača je navučen, ali i klupskih legendi. Marko van Basten počeo je da bljuje vatru još kada su izbili neredi na utakmici sa Fajenordom i kasnije se prelili na ulicu. Sve to ga je uznemirilo, a sada je opleo po klupskom rukovodstvu i igračima.

Izabrane vesti

Legendarni Holanđanin nikoga nije štedeo.

„Ne vidim da će se nešto uskoro promeniti. Igrači su na užasnom nivou, nisu na potrebnom za Ajaks. Obično imate igrače na koje drugi mogu da se oslone, sada to nije slučaj, nemate nijednog takvog. Mladi igrači su ti koji moraju da rešavaju probleme. Sve je naopačke“, rekao je Marko van Basten.

Ajaks ima dva boda više od poslednjeplasiranog Utrehta, od starta sezone upisao je tek jednu pobedu. I dok drugi poput Ruda Gulita pokušavaju da pronađu svetlu tačku, Marku van Bastenu je sve crno. Pa, i igre tinejdžera Silvana Vosa.

„Ne delim mišljenje (sa Rudom op.au). Video sam ga juče kako se šetka, ni on ne radi ništa posebno. Ko je vođa?! Bergvajn ima problem sa sobom. Šutalo ne govori ni reč engleskog ili holandskog“.

Odbrana je izgubljen slučaj...

„Kada počnu da se brane, gomilaju greške. Jednu za drugom. Svi defanzivci bi radije da nemaju loptu u svom posedu, ne mogu ništa ni u defanzivi da urade“, poručio je Van Basten i istakao da ni za šta ne krivi trenera Morisa Stejna:

„Nije bilo dobro ni prošle godine, to ima veze sa kvalitetom igrača“.

Ne pamti se kada je prvi tim gore startovao u holanskom šampionatu, a ni mladom timu ne cvetaju ruže. Tek je 18. u drugom rangu takmičenja i po mišljenju Marka van Bastena to ima veze sa nedostatkom vizije.

„Na vrhu su stvari potpuno pogrešne. Hrču već dve godine, sada je nered svuda“, zaključio je Marko van Basten.



tagovi

AjaksMarko Van Basten

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara