Mauro Ikardi (Foto: AFP)
Mauro Ikardi (Foto: AFP)

Vandi će se ispuniti želja, Mauro Ikardi na pragu Galatasaraja

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 03:30

Argentinac napušta PSŽ i seli se na pozajmicu u Tursku

Objavom na društvenim mrežama zagolicao je maštu fudbalskoj javnosti. A onda je Fabricio Romano potvrdio - Mauri Ikardi se seli u Galatasaraj. Odavno je jasno da za njega nema mesta u Pari sen Žermenu, a ovakav epilog je već neko vreme najavljivan. Kako stvari stoje, 29-godišnji napadač će u poslednjim trenucima prelaznog roka u Turskoj (8. septembar) preći na pozajmicu u redove istanbulskog velikana.

Ikardi je u dresu Intera od 2013. do 2019. godine postigao 124 pogotka. Da je ostao na Đuzepe Meaci i nastavio u istom ritmu - danas bi mu 21 nedostajao da stigne najboljeg strelca u istoriji Neroazura Alesandra Altobelija (209). Umesto toga, posle neuspešne epizode u Gradu svetlosti, seli se u 30. godini na Bosfor.

Izabrane vesti

Da bi mogao da završi u Turskoj ovog leta, moglo se naslutiti i iz izjava njegove supruge Vande Nare. Imala je veliki uticaj na karijeru argentinskog internacionalca, a to se izgleda nije promenilo.

"Želim da živim u Turskoj, videćemo šta će se desiti. To je mesto koje zaista volim. Šest ili sedam puta godišnje idem sa decom u Tursku na odmor", otkrila je u intervjuu za argentinske medije.


Objava Ikardija na društvenim mrežama (Screenshot - instagram.com)Objava Ikardija na društvenim mrežama (Screenshot - instagram.com)

Maurito je leta 2019. godine Inter zamenio PSŽ-om. Najpre se preselio u Pariz na pozajmicu, da bi potom Sveci i otkupili njegov ugovor od Neroazura za 50.000.000 evra. Osvojio je dve titule, dva Kupa Francuske i jedan Liga kup na Parku prinčeva, ali nije dao veliki doprinos žetvi trofeja. Na 92 nastupa za tri sezone postigao je 38 golova (32 u domaćin takmičenjima).

Sada će po svemu sudeći pojačati Galatasaraj. Ako ništa, bez sumnje će iskusiti vatrenu dobrodošlicu u Istanbulu. Goreo je i zbog mnogo manjih imena.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Mauro IkardiVanda Nara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara