Marko Marin (@MN Press)
Marko Marin (@MN Press)

Vanredno stanje u Zvezdi: Večeras odgovor Amerikancima, Marin ima spisak alternativa

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 14:41

Sudbina reprezentativca Gane u rukama tehničkog direktora crveno-belih

Trebalo je ovo da bude sasvim običan dan u Crvenoj zvezdi, usmeren ka početku priprema za prvo prolećno kolo Mozzart Bet Superlige protiv Voždovca. Međutim, pretvorio se u početak vanrednog stanja u Ljutice Bogdana, usled ponude za Osmana Bukarija teške 10.000.000 od strane MLS ligaša (pominju se Čikago Fajer i Los Anđeles).

I dalje traju konsultacije najodgovornijih lica iz redova srpskog šampiona, sa vrlo neizvesnim ishodom. Činjenica je samo da će Crvena zvezda u zvaničnoj formi poslati odluku na adresu kluba iz Amerike, iako sa one strane Atlantika prelazni rok traje dugo.

Izabrane vesti

Sa jedne strane postoje zakoni tržišta koji kažu da će za Osmana Bukarija narednog leta teško stići približno jaka finansijska ponuda. Reprezentativac Gane je sada u piku, pošto je ostavio trag u Ligi šampiona, gde je tresao mreže Jang Bojsa i Mančester Sitija, usput upisavši jednu asistenciju. Finansijski je stvar vrlo jasna, ali... Tokom prethodnih godina Osman Bukari se i pored ozbiljnih tehničko-taktičkih mana nametnuo kao najjače oružje Crvene zvezde. Posebno u Evropi.

Crvena zvezda ima i dalje ozbiljan potencijal na pozicijama u ofanzivnom delu manevra. Tu su Katai, Lučić, Ivanić, Kraso i Piter Olajinka. Međutim, nijedan od njih nije izvorno desno krilo kao Osman Bukari. To otežava odluku rukovodstva Crvene zvezde, jer je osvajanje titule u Mozzart Bet Superligi prioritet svih prioriteta. A prirodna zamena za bivšeg člana Nanta ne postoji. Tokom prethodnih šest meseci Uroš Kabić se nije nametnuo kao ozbiljna opcija, čekao se i brži razvoj momka rođenog 2003. godine Nikole Mituljikića, koji je poslednjih šest meseci proveo u OFK Beogradu.

Nezvanično se može čuti da je sudbina Osmana Bukarija u rukama tehničkog direktora Crvene zvezde Marka Marina. Na njegovo insistiranje reprezentativac Gane je stigao u Ljutice Bogdana za, uz sve ispunjene bonuse, velikih 3.000.000 evra. Ali bio je investicija koja se isplatila, mada je u nekim evropskim okršajima čudnim odlukama i ponašanjem skupo koštao crveno-bele.

Bukarijev odlazak u Ameriku mogao bi upravo da ubrza Marko Marin. On ima listu potencijalnih zamena za Osmana Bukarija i ukoliko dođe do konsenzusa sportskog sektora i Vladana Milojevića kada je u pitanju alternativa, moguće je da će brzonogom Afrikancu biti kupljena avionska karta za Ameriku.

Vreme teških odluka u Crvenoj zvezdi.


tagovi

FK Crvena zvezdaMarko MarinOsman BukariZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara