Rafael Varan i Ugo Loris (©Reuters)
Rafael Varan i Ugo Loris (©Reuters)

Varan o “zbogom“ Francuskoj: Ne mogu više, gušim se, igrač počeo da guta čoveka u meni

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 12:16

Francuski štoper jednostavno nije mogao da izdrži ritam modernog fudbala i utakmice tokom cele godine

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da se Rafael Varan zvanično povukao iz reprezentacije Francuske u 30. godini.

Mnogima u prvi mah nije bilo jasno šta je razlog ovakve naprasne odluke, ali sada je štoper Mančester junajteda odlučio da stavi tačku na spekulacije i iznese svoje viđenje. Razlog je jednostavan – ritam modernog fudbala sa obavezama tokom cele godine uzeo je danak.

Izabrane vesti

“Dao sam sve što sam mogao, fizički i mentalno. Međutim, najviši nivo fudbala je poput mašine za veš, igraš stalno i nikada ne prestaješ“, izjavio je Varan za francuski Canal +. “Raspored nam je pretrpan i igramo non-stop! U ovom trenutku se osećam kao da se gušim, igrač Varan je počeo da guši čoveka Varana“.

Subota, 16.00: (1,37) Mančester Junajted (4,70) Kristal Palas (9,00)

Njegov izbor imao je još veći odjek iz razloga što je bio možda i glavni favorit za kapitensku traku Francuske posle odlaska Uga Lorisa u reprezentativnu penziju prošlog meseca.

Varan je za Francusku odigrao 93 utakmice od debija 2013. i tokom poslednje decenije važi za jednog od najboljih štopera na planeti. Odigrao je svaki minut 2018. u Rusiji, kada su Trikolori osvojili Mundijal, a bio i među ključnim igračima u Kataru gde je na putu odbrani titule stala Argentina sa Lionelom Mesijem. Sa Francuskom je takođe osvojio Ligu nacija 2021. godine, a igrao je i finale Evropskog prvenstva 2016.

Na vest o Varanovom povlačenju oštro je reagovao nekadašnji reprezentativac Žerom Roten, koji je potez Junajtedovog igrača nazvao “glupim“, a u francuskim medijima se spekuliše da ga je ka ovakvoj odluci dodatno pogurala loša atmosfera u svlačionici.

Sa Varanovim odlaskom, Francuska je u roku od nekoliko meseci ostala bez nekoliko važnih igrača – Karima Benzeme, Uga Lorisa i sada Rafaela Varana. Didije Dešan na ovo sigurno nije računao.


tagovi

Rafael VaranFudbalska reprezentacija FrancuskeMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara