Pavkov i Ben (©MN Press)
Pavkov i Ben (©MN Press)

Važnost utakmice diktira tim: Borjan, ipak, od starta; dilema Pavkov ili Ben

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.04.22. | 08:02

Crvena zvezda na teškom gostovanju u Nišu

Šampionski ispit za Crvenu zvezdu. Izabranici Dejana Stankovića od 16.15 (TV Arena Sport Premium 1) igraju na Čairu protiv Radničkog utakmicu pretposlednjeg kola uoči podele superligaške tabele na gornji i donji deo.

Pobeda nad Nišlijama učvrstila bi crveno-bele na vodećoj poziciji i, ukoliko potom opravdaju ulogu favorita pred svojim navijačima protiv Radničkog iz Kragujevca, omogućila im da budu domaćini derbija sa drugoplasiranim Partizanom u doigravanju.

Izabrane vesti

Jasno je da od ishoda duela sa crno-belima u najvećoj meri zavisi ko će biti šampion, tako da i gostovanje u Nišu zbog toga ima dodatnu težinu. A, to znači da će Dejan Stanković na megdan Radničkom izvesti najjači tim.

Tokom reprezentativne pauze oporavili su se igrači koji su imali lakše povrede, pre svih Seku Sanogo i Aleksandar Katai, pa se obojica očekuju u postavi. Po pisanju Sportskog žurnala, uprkos dugom putu od Paname do Beograda u timu će biti i Milan Borjan.

Važnost utakmice diktira tim, pa iako je u Srbiju stigao u petak oko 13 časova, golman kanadske reprezentacije je nekoliko sati kasnije otputovao sa ekipom u Niš. Ukoliko, ipak, bude procenjeno da je kapiten nije dovoljno odmoran da bi stajao menju stativama, odmeniće ga pouzdani Zoran Popović, a na raspolaganju Stankoviću je i mladi Miloš Gordić.

Pored znaka pitanja na golu dilema je i da li će crveno-beli na Čairu igrati sa jednim ili dva špica. Ukoliko napad bude predvodio samo Ohi, onda će vezni red biti pojačan Benom na desnu krilu. Druga opcija je da Norvežanin igra u tandemu sa Milanom Pavkovom, što bi značilo da reprezentativac Komora šansu čeka na klupi.

Podsetimo, Pavkov je u Crvenu zvezdu došao upravo iz Radničkog (januara 2017, pa je bio na pozajmici za sezonu 2017/2018) i odlično poznaje teren na kom će crveno-beli danas gostovati. Za Nišlije je u 55 utakmica dao 28 golova i asistirao za pet.

Teren na Čairu, po običaju u ovo doba godine, nije u najboljem stanju, ali je Stanković naglasio da to ne sme biti izgovor njegovim fudbalerima. Osvrnuo se i na kvalitet Nišlija, koji su u prethodnim duelima ove sezone dobro namučili crveno-bele.

"U kupu protiv Radničkog smo promašili dosta šansi, što je dovelo utakmicu do penala. Prošli smo dalje što je bio prvobitan cilj. Igrali smo dve utakmice protiv Radničkog na Marakani, jedna je završena sa 1:0, druga 0:0. Gledajući statistički mislim da su te dve utakmice bile dominantne sa naše strane i da smo dosta promašivali. Očekujem dosta tešku utakmicu, Radnički se pokazao kao trvd i jak protivnik na svom terenu. Imaju mali broj primljenih golova u poslednje vreme, stabilizovali su se i očekuje nas težak meč. Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško“, rekao je Dejan Stanković u najavi meča.

Radnički je u seriji mečeva bez poraza (dve pobede, četiri remija), a u 2022. godini izgubio je samo od Partizana kod kuće (0:2) i Crvene zvezde u Beogradu, kada je posle 0:0 penalima eliminisan iz Kupa.

Trener domaćeg sastava, Radoslav Batak, rekao je da zbog povrede od pre dve nedelje u Kragujevcu ne zna hoće li moći da računa na kapitena Aleksandra Pejovića, a govorio je i o načinu na koji bi njegov tim trebalo da igra.

"Igrati protiv Zvezde u Beogradu je potpuno drugačije nego u Nišu. Različita je priprema i taktika. Naš osnovni cilj je da gostima ne dozvolimo da prave veliki pritisak na našoj polovini, da ih što više udaljimo od našeg gola i, ukoliko u tome uspemo, onda ćemo moći da se nadamo dobrom rezultatu", veruje Batak i dodaje da je cilj Radničkog četvrto mesto na kraju sezone, odnosno plasman na međunarodnu scenu.

SUPERLIGA, 29. KOLO

RADNIČKI NIŠ - CRVENA ZVEZDA, 16.15 (TV Arena Sport Premium 1)

***KVOTE***

Stadion: Čair

Sudija: Milan Mitić

Očekivani sastavi:

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Dujmović - Aksentijević, Vujadinović, Savić, Jamkam - Pejović, Kovačević - Mićibući, Mesarović, Mlađović - Mitrović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Ivanić, Katai - Ohi.

SUPERLIGA, 29. KOLO

Petak

Novi Pazar - Napredak 1:0 (1:0)

/Dimić 18/

Kolubara - Mladost 2:2 (1:1)

/Radovanović 20, Stojanović 59 - Mićević 24, Petrov 68/

Subota

14.00: (1,22) Partizan (6,50) TSC Bačka Topola (13,0)

14.00: (3,15) Radnički Kragujevac (3,20) Vojvodina (2,35)

16.15: (12,0) Radnički Niš (5,80) Crvena zvezda (1,25)

18.30: (2,25) Metalac (3,30) Spartak Subotica (3,25)

Ponedeljak

16.15: (2,00) Voždovac (3,45) Radnik Surdulica (3,80)

18.30: (3,80) Proleter (3,45) Čukarički (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićMilan PavkovEl Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara