Olivije Žiru i Kilijan Mbape (©Reuters)
Olivije Žiru i Kilijan Mbape (©Reuters)

Već frka u svlačionici Francuske: Žiru optužio Mbapea da mu ne da loptu, Dešan smirivao

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 10:43

Povratak Karima Benzeme možda će podeliti svlačionicu

Moglo je da se pretpostavi da će odluka o vraćanju Karima Benzeme u državni tim izazvati određene probleme, ali selektor Didije Dešan je svesno ušao u rizik, uveren da će umeti da „hendluje“ situaciju. Međutim, dan pred početak Eura iz Pariza nam stižu prve informacije o trzavicama u taboru Trikolora.

Ugledni Ekip piše da je i Dešan morao da interveniše i ubedi Kilijana Mbapea da se predomisli i ipak ne govori pred novinarima o nesuglasicama među reprezentativcima što je ovaj hteo da uradi nakon što je Olivije Žiru optužio pojedine saigrače da mu ne daju dovoljno lopti.

Izabrane vesti

Nije doduše imenovao Mbapea, ali francuski mediji ne ostavljaju nikakvu dilemu da je na njega mislio. Kada su ga posle utakmice sa Bugarskom, u kojoj je na teren ušao u 41. minutu i potom golovima u 83. i 89. doneo timu pobedu od 3:0, novinari upitali zašto je do pred sam kraj meča bio nevidiljiv, Žiru se otvorio.

Kažete da sam bio diskretan? Dobro, ali to je i zato što nekad tražim loptu, ali mi je ne daju. Dozivao sam saigrače koliko sam mogao, tražio rešenja“, požalio se Žiru.

Francuska ispada u grupi - kvota 6,00

Ekip je bez dvojbe napisao: mislio je na Mbapea. Jer...

Sa dve dobre asistencije Benažamena Pavara i Visama Ben Jedera uspeo sam da ubijem utakmicu. Ali mogli smo to da učinimo i ranije i postignemo više golova da smo bili efikasniji“.

Naravno, Žiruu sigurno nije prijalo to što ga je Benzema izbacio iz startnih 11, ali svi u Francuskoj su saglasni da je ovaj drugi kompatabilniji u tandemu sa Mbapeom i da as Pari Sen Žermena mnogo više voli da igra sa kolegom iz Reala.

Mbape se navodno toliko iznervirao da je planirao da na današnjoj konferenciji za novinare iznese svoju stranu priče, ali ga je Dešan ubedio da odustane i koncentriše se za meč sa Nemačkom.

Najkvalitetniji sastav, bez sumnje čini se. Samo ako Dešan uspe da kontroliše sujetu u svlačionici. Ima je za izvoz mada Ekip ističe i da je posle selektorove intervencije sada sve u najboljem redu.


tagovi

Euro2020Kilijan EmbapeOlivije ŽiruKarim BenzemaDidije DešanFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara