Komentari na vest

Već možemo da pričamo o Zlatnoj lopti: Haland, Mesi ili Embape?

N

Nema dileme

pre 11 meseci

Katai ili Rikardo!
D

Drew

pre 11 meseci

Messi za 8 zlatnu.. Jedini i najveći ikada u fudbalu i u sportu.. GOAT
B

Baksuz

pre 11 meseci

Ja bi ju dao Mesiju radi one asistencije protiv Holandije i sto Josku spustio cijenu za 50m eura hah..
B

Baksuz

pre 11 meseci

Haland koji se nije vidio u jacim utakmicama , mogao je komotno i Alvarez da bude tu momak ima i svjetsko ukoliko se gledaju trofeji al eto svake godine neka nova pravila ..
2

24.04.1902.

pre 11 meseci

Kevin De Bruyne apsolutno zasluženo!
V

Venom

pre 11 meseci

Mnogo igraca je dobijalo Zlatnu Loptu samo zbog Svetskog npr Kanavaro,Ronaldo,Zidan,Modric donekle...Ne bi me cudilo da Messi osvoji jer je Svetsko svake 4 godine mada vise bih voleo da neko drugi osvoji.Mesi mozda nije prvi po brojkama ali ima i on 20 gol

Bojan Urosevic

pre 11 meseci

Posteno KDB ili Haland.
G

Ginola 14

pre 11 meseci

Prvo, na osnovu čega Messi? Ni ovaj tanjirdžija Haland ne bi trebao da je tu. Šta je sa De Bruyneom, Kaneom npr?
K

Kazablanka

pre 11 meseci

Kakav Kejn druze si spavao ti sinoc hahah?
d

druze

pre 11 meseci

isto na osnovu cega je kanavaro dobio zlatnu loptu u sezoni gde je izbacen sa juveom iz lige zbog namestanja.I to je dobije ispred ronaldinjove najbolje sezone u karijeri,a pritom mesijevo svetsko je klasu bolje od kanavarovog koje je bilo istu brutalno.
R

Rusko

pre 11 meseci

Ok ok i ok Mesi prvi put osvojio svjetsko i zaslužuje 8 zlatnu loptu?! Ok a Haland ne. Hmmmm iako je najviše golova dao i Ligu prvaka osvojio 🫣😞
S

Soprano

pre 11 meseci

Kup je kup... a mesi je cekao tu titulu godinama... mislim da mesi uzima lagano zlatnu loptu... u istoriji 2 puta proglasen za igraca utakmice plus najvise asis plus golova... mislim 8 zl je jako blizu... Goat mesi!!!
W

WC>CL

pre 11 meseci

Pre nego sto pljujete Mesija,setite se kako je igrao na svetskom,koje je jace od LS 10 puta po renomeu,po slavi koju donosi,po marketingu…jednoatavno po svemu. Drugo Haland je imao frnomenalnu sezonu,ali on ne vuce ekipu,on samo igra odlicno kada cela ekipa melje. Mesi je dones titulu PSZ u ligi,plus Mesi ima 35 godina i ima odlicnu G/A ratio a i vise ne igra u napadu vec vise kao plejmerker. Jednostavno,Mesi je na mnogo vecem nivou od Halanda i ne vidim kako Haland,moze da ga ugrozi,narocito nakon onekvih performansa na Svetskom najbolji igrac,najbolji asistent…klinci koji ga ovde pljuju nikada nece shvatiti koliko je zaprvo Mesi iznad svih,covek vlada svim aspektima igre.
S

S.T.A.L.K.E.R.

pre 11 meseci

Haland. Ne vidim uopšte zašto bi Mesija i Mbapea uzimali u obzir.
M

Mesi?

pre 11 meseci

😄😄😄😄😄,kakav bre Mesi...
D

Dajbrepare!

pre 11 meseci

Koji crni Mesi? Realno ni Haland nije zasluzio! Pre je zasluzio De Brujne ili neko iz City, Intera, Napolija, mozda neki Argentinac ali ne i Mesi jer je dosadio i Bogu i narodu. Mbape cak i moze da prodje pre Mesija ali tanko, niko iz PSZ, Bajerna, Barse, Reala.
B

Baksuz

pre 11 meseci

@Mbape ispred Messija po cemu ajd objasni, ako se racunaju trofeji dajte zlatnu Julianu Alvarezu zabijao je golove na svjetskom , u ligi prvaka engleskoj premijer ligi , fa kupu et legitiman za br 1
b

budjelar

pre 11 meseci

Haland nijednu veliku ekipu nije unistio,malo naceo junajteda...u ligi sampiona nijedan veliki mec nije bio bolji od de bruynea...a golovi protiv manjih engleskih ekipa su za respekt,ali bi ih i mitrovic isto toliko dao...malo je ovo za zlatnu loptu,zeleno...
A

Antiteletabis Štrumf

pre 11 meseci

Ovo već prelazi u besmisao, sa Mesijem. Kako izgleda, taj će i kad bude, iz penzije, došao da dodeli nekom medalju ili trofej biti proglašen za najboljeg iz te godine. Kad je dosta više tih priznanja za njega?
M

Mesi prop'o

pre 11 meseci

Za promenu ce je pokloniti Mesiju
W

Wij

pre 11 meseci

Nema fudbalera kog vise volim od Mesija, ali objektivno gledano Haland je najbolji igrac ove sezone. A i njega sam jako zgotivio jos dok je u Salcburgu bio. Prizemljen napadac, radi svoj posao, ubilacki instinkt, kad gledas kako daje golove pomislis da je fudbal nesto najlakse sto mozes da igras. A sve to se najvise videlo ove sezone, tako da mislim da ako ne bude nekih muljanja, njemu Zlatna lopta pripada sigurno.
B

BarsaBarsa96

pre 11 meseci

Ovde je izbor izmedju Mesija i Halanda. Embape nije u konkureniji, cini mi se. Mesi je za mene najbolji igrac svih vremena, bez dileme. Haland je imao neverovatnu sezonu, sve je pokupio na klupskom nivou uz stvarno znacajan doprinos. Covek je masina za golove. Mesi realno igra ligu koja je smesna za Premijer. Sad kad bi se stavilo sve onako uporedno, Haland ima prednost u odnosu na kvalitet lige, Mesi ima prednost tog mundijala (koji je mnogo znacajniji od Lige sampiona), kupovi su nebitni. Bice zasluzeno ko god uzme Zlatnu loptu. Ja malu prednost dajem Mesiju samo zbog onih partija na svetskom, covek je odigrao perfektno takmicenje.
p

pise vam

pre 11 meseci

Zasto da ne Messi zapravo, Haland je davao golove u Ligi u kojoj je kao i PSZ apsolutno dominantan, uz to Messi sa svoje pozicije mnogo teze dolazi u situaciju za gol. Uz to svetsko prvenstvo protiv Lige Sampiona, ne znam ko normalan moze da stavi takmicenje koje se igra svake godine ispred takmicenja koje je na svake 4, uz to underdog osvaja. Smara da duzim, al ne znam sto toliki hejt na Mesiju, niko se nije drasticno izdvojio da je cist favorit.

1902

pre 11 meseci

Sve je jasno kad poredis Francusku i Englesku ligu eheheheheh
p

pise vam

pre 11 meseci

Nisam buraz poredio lige nego dominaciju tima u odnosu na ostale. Jasno je koja je jace ali koliko je PSZ dominantan toliko je i Siti.
R

RealNo1

pre 11 meseci

Зашто Меси?
a

alexis9

pre 11 meseci

Koliko god ja bio mesijev fan kroz citavu karijeru,ove godine zlatnu loptu mora osvojiti Haaland ,osvojio sve ,bio svuda najbolji strelac,nema tu dileme...
9

985

pre 11 meseci

A sto Messi? Cime je zasluzio?
b

budimo realni

pre 11 meseci

haland bi trebalo da je dobije, buduci da je ovo nagrada za najboljeg igraca GODINE, al ako je uspeh sa svetskog toliko vazan, alvarez zasluzuje zlatnu loptu vise od mesija
d

drakula

pre 11 meseci

haland bi trebalo da je uzme, buduci da je siti osvojio triplu krunu i ligu sampiona po prvi put u njegovoj prvoj sezoni kako je tamo, i svih ovih rekorda i zlatnih kopacki koje je pokupio, i cinjenice da ima tek 22 godine, a ako ne on onda de brujne koji je bio srce tog tima, pa tek onda mesi, a o embapeu nema ni govora, sva trojica su imala bolju sezonu od njega, cak i vinicijus zunior
h

halo

pre 11 meseci

Haland bi naravno trebao uzeti, ali pored već poznatog kradljivca zlatnih lopti, videćemo, biće teško.
И

И

pre 11 meseci

Mesi je za mene najbolji igrač svih vremena, ali u ovom momentu nije više najbolji fudbaler na svetu, budimo realni. Psž je bio očajan, a i Mesi ništa specijalno. Ne može se dobiti samo zbog svetskog. Na SP postoji nagrada za najboljeg igrača na turniru, a ovo je nagrada za igrača sezone celokupno. Dobiće neko iz Sitija. Vrlo moguće De Brujne, a vrlo moguće i Haland, bez obzira što ljudi nipodaštavaju davanje golova sa 5 metara, on radi svoj posao. Nećete u modernom fudbalu više viđati centarfora poput Anrija na primer, da dodaje, šutira, centrira, izvodi sve prekide i tako dalje. Danas centarfore uče isključivo svom malom delu posla, sviđalo nam se to ili ne i ako to radiš kako treba, može legalno da se dobije zlatna lopta. Ja bih ipak više voleo da to bude De Brujne.
4

44444444444

pre 11 meseci

Kako necemo vise videti nekog poput Anrija kad upravo gledamo Mbappea koji najvise lici bas na Anrija ?! Mbappe nije na klupskom nivou osvojio ligu sampiona ali jeste ligu 1 i finale svetskog prvenstva na kojem je u finalu postigao het trik malo li je ? A i Haland zasluzuje nema sta... uglavnom oni dvojica su u top 3 to mora...
И

И

pre 11 meseci

Druže govorio sam o kompletnosti, to nećemo više gledati. Mbape je mašina, za posao krilnog napadača savršen. Ne može on da šutne slobodnjak kao Anri, ne može onako da dominira u plejmejkerskim sposobnostima i slično. Ali nema nikakve potrebe da to radi, svako radi svoj posao. Ali ako već porediš, Mbape i Anri su slični samo po brzini i što predstavljaju istu zemlju, aman ništa drugo. Anri je bio visok skoro 1.9m, mnogo fizički jači, raznovrsniji igrač, u nekom smislu efikasnosti čak i nepotrebno, previše kompletan, dok je Mbape perfektan krilni napadač, brz, dribler i finišer. To bi se danas tražilo i od Anrija da danas igra fudbal, ne bi mu dozvolili da vodi loptu 50 metara, da dolazi po nju na centar i da sa svojom visinom izvodi kornere. To sam hteo reći.
A

Azzu

pre 11 meseci

Zlatna lopta je izgubila kredibilitet. Lewandowski je opljackan, isto je sa Riberyom se desilo. Super svaka cast Messiu i Ronaldu ali i jedan i drugi imaju neke zlatne lopte koje nisu zasluzili.
R

Rubikova kocka

pre 11 meseci

Haland to onaj sto ga Bastoni iz džepa izvadi pa ga baci u Acerbiev džep i tako se ova dvojca sa njim odbacivala iz džepa u džep
G

Gost99

pre 11 meseci

A ti u cijem si dzepu?
5

543

pre 11 meseci

Messi GOAT mora uzeti zbog BOGINJE
s

smadrid

pre 11 meseci

Realno messi a realova decica nek placu
n

niknik357

pre 11 meseci

Samo Messi , on je bog fudbala
a

artur2

pre 11 meseci

Mesi zbog svjetskog ims vecy sansu..haland zbog svega ostalog i konstantnosti citave sezone..mbape odje ima sansu isto koliko i ja
Z

Znik

pre 11 meseci

Haland se ove godine nije video u najvaznijim utakmicama. Protiv Reala i u finalu nije postojao, kao ni u finalu FA kupa. Ima vremena za njega jos, Mesijeva zlatna lopta.
h

halo

pre 11 meseci

@znik osim što je Arsenal u dva direktna duela za titulu zgromio i doneo titulu Sitiju, ali da, nije se video kada je bilo bitno, za razliku od pepsija koji se van 5 penala na Svetskom baš opasno pokazao ove sezone.
n

noćni šetač

pre 11 meseci

Mesi, naravo... ili Lukaku - s obzirom da je on doneo trofej Sitiju.
r

realno123

pre 11 meseci

Haland je zasluzuje e sad oce li je dobit videcemo
F

FM

pre 11 meseci

Kakav crni Mesi? Nije ni za top 10! Ako cemo samo zbog Svetskog, onda oz Argentine imaju 2-3 igraca koja su zasluzila vise od njega, npr. Martinez.
h

hahha

pre 11 meseci

hahahahah
7

755

pre 11 meseci

Messi mora uzeti boginja je boginja
t

truth

pre 11 meseci

Pravila su drugačija,nije više bitno šta se osvoji već učinak u toku sezone a po tome nije ni u top 5
u

uefalona kme

pre 11 meseci

Messi lagano vodio argentinu do najvaznijeg trofeja na svetu
k

kme kme

pre 11 meseci

Lagano 5 penala uz očiglednu pomoć sudija. Prelazak u PSG mu je doneo još 1, na licu mu se videlo kako je unapred znao da će osvojiti.
h

hjhjjh

pre 11 meseci

Ako su ih mogli davati Ronaldu zbog svih onih Realovih krađa u ligi prvaka, penala i golova iz ofsajda, neka je sada daju i Messiju zbog "namještenog" Svjetskog.
h

hahahahah

pre 11 meseci

Haland koji gol nije video u 9 od poslednjij 10 utakmica u sezoni nestao u oba polufinalna meca ls nestao u finalu kupa i ls ahhahahahha
l

lol12

pre 11 meseci

Nije ovo za najboljeg igraca zadnjih 10 utakmica nego sezone.Ako je jedan igrac najbolji strelac u istoriji PL u jednoj sezoni i prvi strelac LS ne vidim uopste prostora za raspravu.Jednostavno 80% glasova treba da dobije a oni Mesijevi golovi iz penala na Sp ne mogu da dobiju zlatnu loptu.I Francuska je osvojila pretproslo SP pa nije imala osvajaca zlatne lopte
h

hjhjjh

pre 11 meseci

lol12 , Haalandu idu jedino u korist što igra u težoj ligi, a zato sigurno neće dobiti zlatnu loptu. Messi je sa 35 godina ove sezone za klub i reprezentaciju imao 37 golova i 25 asistencija. Messi je jedini igrač koji je učestovao kod 62 gola ove sezone. Haaland je učestovao kod 61. + Messi sa 35 godina je bio najbolji igrač svjetskog prvenstva i bez penala je imao 3 gola i 3 asistencije. Messi ima i statistiku i važnije trofeje. Messi je barem 3 zlatne lotpe gubio jer nije imao važne trofeje, ali je imao najbolje statistike 2016, 2017, 2018. Sada ima oboje. Ako je ove sezone ne dobije neka je ugase. Messi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio zbog vaznijih trofeja koje je osvojio zahvaljujuci citavom timu. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. Ne treba je sada dobiti ni Haland.

uefalona

pre 11 meseci

Mesi je vec pokrao Lewu, pokrace i Halanda
p

placi

pre 11 meseci

Nije te bilo od juce hahahaha pa ronaldo je pokrao riberija i mesija jedno 4 puta