Lukas Janson (©Reuters)
Lukas Janson (©Reuters)

Velez kadar da režira još jedno iznenađenje, Flamengo se silno pojačao

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 23:07

Kopa Libertadores: Noćas se u Linijersu igra prvi meč polufinala između El Fortina i Rubronegra

Velez Sarsfild se nije pojavio u finalu Kopa Libertadores od 1994. godine. Zbog toga je euforija ove sezone tim veća da se prvi put posle skoro 28 godina plasira u finale južnoameričkog najvrednijeg trofeja. Finale je nadohvat ruke, a do njega put vodi preko okršaja sa Flamengom (

02.30).

Izabrane vesti

Noćas je u Linijersu, na stadionu Hose Amalfitani, prva utakmica borbe za finale. Teška je prepreka koju tim Aleksandra Medine treba da savlada protiv, jer je Flamengo glavni favorit za pehar Oslobodioca Amerike. Očekivano, Velez je na domaćem meču protiv Brazilaca autsajder.

Za razliku od Lige šampiona u kojoj grupna faza tek treba da startuje početkom septembra, elitno kontinentalno takmičenje Južne Amerike ulazi u završnicu. Polufinale za argentinski tim dolazi u lošem trenutku. Pošto je pre dvadesetak dana u četvrtfinalu Libertadoresa savladao Taljeres, Velez nije upisao nijednu pobedu. Na četiri prvenstvene utakmice od tada upisao je tri remija i poraz, i na svakom od tih susreta primio je makar jedan gol.


02.30: (3,90) Velez (3,35) Flamengo (2,00)

Ipak, sasvim je izvesno da je momcima iz Linijersa sve vreme na pameti bio dvoboj sa Mengaom, jer predugo Velez čeka da opet bude najbolji na kontinentu. Pokorio je Južnu Ameriku pobedom 1994. pobedom nad Sao Paulom, te nema sumnje da će učiniti sve protiv ozbiljnog rivala i pokušati da režira još jedno iznenađenje, pošto je prethodno u osmini finala izbacio River Plejt.

Flamengu je, pak, Kopa Libertadores prirodno stanište. U njemu se oseća kao domaćin. Ovogodišnje polufinale biće igračima Dorivala Žuniora treće u poslednje četiri sezone, a 2019. otišao je do samog kraja i popeo se na tron.

Osim što ima neuporedivo veće iskustvo u elitnom takmičenju, Rubronegri su trenutno u daleko boljoj formi. Dobili su 12 od 14 utakmica u svim takmičenjima, a za poraz ne znaju još od 10. jula kada ih je savladao Korintijans.

Baš u tom periodu pojačali su se dolascima Evertona iz Benfike, Artura Vidala iz Intera, Erika Pulgara iz Fjorentine, Giljermea Varele iz moskovskog Dinama…

Težak zadatak je pred Velezom koji je, doduše, prošle sezone u grupnoj fazi uspeo da odoli na Marakani, dok je kod kuće pao tek posle preokreta.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE - PRVI MEČEVI

Sreda

Atletiko Paranaense - Palmeiras 1:0 (1:0)

/Santana 23/

Četvrtak

02.30: (3,90) Velez (3,35) Flamengo (2,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresVelez SarsfildVelezFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara